
מרק כתום מתובל בתבלינים מחממים לפי הרפואה הסינית, לחיזוק המערכת החיסונית בעונת החורף.
המרכיבים (10 מנות, 55 קלוריות למנה)
- 1 כפית שמן
- 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים
- 4 שיני שום
- 4 גזרים בינוניים קלופים, פרוסים לעיגולים
- 1/2 1 כוסות עדשים כתומות, מבוררות ושטופות
- 100 גרם רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- 10 כוסות מים, רצוי מינרליים
ההכנה:
- בסיר גדול מזהיבים את הכרשות בכפית שמן. מוסיפים את שיני השום ומאדים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הגזר ומאדים כמה דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, מסירים אותו בעדינות.
- מבשלים כ-30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים. מסירים מהאש.
- טוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט, עד לסמיכות הרצויה: אפשר להשאיר את המרק יותר גרגרי או לטחון עד ליצירת מחית חלקה.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה