מרק עדשים כתומות דיאטטי

מרק עדשים מחמם ומזין עם גזר וכרשה (ובלי טיפת אבקת מרק!), שמוכן תוך חצי שעה ובכלום מאמץ. וכל הכיף הזה ב-55 קלוריות למנה

  (צילום: עודד חוברה )

מרק כתום מתובל בתבלינים מחממים לפי הרפואה הסינית, לחיזוק המערכת החיסונית בעונת החורף.

 

 

המרכיבים (10 מנות, 55 קלוריות למנה)

  • 1 כפית שמן
  • 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים
  • 4 שיני שום
  • 4 גזרים בינוניים קלופים, פרוסים לעיגולים
  • 1/2 1 כוסות עדשים כתומות, מבוררות ושטופות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 10 כוסות מים, רצוי מינרליים

 

ההכנה:

  1. בסיר גדול מזהיבים את הכרשות בכפית שמן. מוסיפים את שיני השום ומאדים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הגזר ומאדים כמה דקות תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, מסירים אותו בעדינות.
  3. מבשלים כ-30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים. מסירים מהאש.
  4. טוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט, עד לסמיכות הרצויה: אפשר להשאיר את המרק יותר גרגרי או לטחון עד ליצירת מחית חלקה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג