
בדרך כלל מציפות שלוליות כבישים ומדרכות, אבל בחודשים האחרונים הן התחילו להיקוות גם בקבוצת הפייסבוק המתכוניה - מתכונים לתינוקות - ומשם הציפו קבוצות נוספות שעוסקות באוכל לילדים. לא מדובר בשלוליות רגילות, כמובן, אלא בשלוליות גבינה - הכלאה בין פנקייק ללביבה – אשר השתלטו על הרשת לאחר שכבשו את לב הפעוטות.
שלוליות הגבינה מציעות פתרון מושלם לארוחות בוקר, ערב וביניים: הן קלות להכנה, מזינות, כמעט לא מלכלכות – ואפשר להוסיף להן פירות וירקות, וכך לחשוף את הילדים לטעמים חדשים. לפניכם 5 הצעות לשלוליות גבינה טעימות, מלוחות ומתוקות, שיצרה אינס שילת ינאי. אתם מוזמנים כמובן להפעיל את הדמיון וליצור מתכונים נוספים עם ירקות ופירות אחרים.
טיפ קטן לפני שמתחילים: בחנויות לכלי בית ואפילו בסופרמרקטים אפשר לקנות מחבתות קטנות עם צורות שונות – למשל, לבבות, עננים, דובונים או פרחים. אם תכינו את שלוליות הגבינה במחבתות האלה, תהפכו את ארוחת הערב למעניינת יותר.
שלוליות גבינה מלוחות עם בולגרית
מרכיבים
12 יחידות
- 50 גרם (1/4 כוס) גבינה בולגרית מרוסקת במזלג
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות קמח
- 3 כפות יוגורט
- 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
- קמצוץ מלח
- אפשרות: 1/4 כפית אורגנו יבש
- לטיגון: שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט השמן.
- משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
- יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
- מגישים לצד ירקות מאודים (למשל, אפונה או ברוקולי) וירקות טריים.

שלוליות גבינה מלוחות עם סלק
מרכיבים
10 יחידות קטנות או 6 בינוניות
- 1 סלק אדום קטן
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות גבינה לבנה
- 1 כף יוגורט
- קמצוץ מלח (לא חובה)
- 2 כפות קמח לבן
- לטיגון: שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה
- מגררים את הסלק הכי דק שאפשר בקערה קטנה. מועכים אותו עם מזלג, כדי להוציא נוזלים שיצבעו את השלוליות בסגול.
- מוסיפים לסלק את הביצה, הגבינה הלבנה, היוגורט והמלח (אם רוצים), ומערבבים. מקפלים לתוך הבלילה את הקמח.
- משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
- יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
- מגישים לצד ירקות מאודים (למשל, אפונה או ברוקולי) וירקות טריים.

שלוליות גבינה מלוחות עם דלעת וגזר
מרכיבים
8 יחידות
- 1/2 כוס קוביות דלעת
- 1 גזר, קלוף ופרוס
- 2 כפות גבינת ריקוטה
- 1/4 כפית קינמון
- קמצוץ מלח
- 1 כף יוגורט
- 1/2 2 כפות קמח
- 1 ביצה טרופה
- לטיגון: שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה
- מבשלים את הדלעת והגזר במים רותחים, עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה קטנה.
- מרסקים את הדלעת והגזר בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים לבלילה אחידה.
- משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
- יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
- מגישים לצד ירקות מאודים (למשל, אפונה או ברוקולי) וירקות טריים.

שלוליות גבינה מתוקות עם בננות
שימו לב: מתכון זה מכיל דבש, ולכן אינו מתאים לתינוקות בני פחות משנה.
מרכיבים
10 יחידות קטנות או 6 בינוניות
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות קמח תופח
- 2 כפות גבינה לבנה
- 1 כף חלב
- 1 בננה בשלה, מרוסקת במזלג
- 1 כפית דבש
- לטיגון: שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה
- טורפים יחד את כל החומרים, למעט הקמח והשמן. מקפלים את הקמח לתוך הבלילה.
- משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
- יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
- מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

שלוליות גבינה מתוקות עם תותים או פירות יער
מרכיבים
10 יחידות קטנות
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות קמח תופח
- 2 כפות גבינת ריקוטה
- 1 כף יוגורט
- 1/4 כוס פירות יער או תותים קצוצים דק
- 1 כפית דבש
- לטיגון: שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה
- טורפים יחד את כל החומרים, למעט הקמח והשמן. מקפלים את הקמח לתוך הבלילה.
- משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
- יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
- מגישים לצד גבינה לבנה מעורבבת עם דבש או פירות. אפשרות נוספת להגשה: לערבב מעט פירות יער עם אבקת סוכר, לרסק במזלג ולהניח 10 דקות לספיגת הטעמים, עד שמתקבל רוטב.
- המתכונים באדיבות מועצת החלב