שלוליות גבינה: פנקייקס מגניבים
שיגרמו לילדים לאכול ירקות ופירות

אינס שילת ינאי מגישה 5 מתכונים לשלוליות גבינה - הכלאה בין פנקייק ללביבה, שמשגעת קבוצות הורים בפייסבוק ותשכנע גם ילדים סרבני אכילה לפתוח את הפה

מערכת Xnet

|

27.12.15 | 22:55

שלוליות גבינה מלוחות עם בולגרית (צילום: אפיק גבאי)
שלוליות גבינה מלוחות עם בולגרית (צילום: אפיק גבאי)

בדרך כלל מציפות שלוליות כבישים ומדרכות, אבל בחודשים האחרונים הן התחילו להיקוות גם בקבוצת הפייסבוק המתכוניה - מתכונים לתינוקות - ומשם הציפו קבוצות נוספות שעוסקות באוכל לילדים. לא מדובר בשלוליות רגילות, כמובן, אלא בשלוליות גבינה - הכלאה בין פנקייק ללביבה – אשר השתלטו על הרשת לאחר שכבשו את לב הפעוטות.

שלוליות הגבינה מציעות פתרון מושלם לארוחות בוקר, ערב וביניים: הן קלות להכנה, מזינות, כמעט לא מלכלכות – ואפשר להוסיף להן פירות וירקות, וכך לחשוף את הילדים לטעמים חדשים. לפניכם 5 הצעות לשלוליות גבינה טעימות, מלוחות ומתוקות, שיצרה אינס שילת ינאי. אתם מוזמנים כמובן להפעיל את הדמיון וליצור מתכונים נוספים עם ירקות ופירות אחרים.

טיפ קטן לפני שמתחילים: בחנויות לכלי בית ואפילו בסופרמרקטים אפשר לקנות מחבתות קטנות עם צורות שונות – למשל, לבבות, עננים, דובונים או פרחים. אם תכינו את שלוליות הגבינה במחבתות האלה, תהפכו את ארוחת הערב למעניינת יותר.

 

שלוליות גבינה מלוחות עם בולגרית

 

מרכיבים

12 יחידות

 

  • 50 גרם (1/4 כוס) גבינה בולגרית מרוסקת במזלג
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות יוגורט
  • 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
  • קמצוץ מלח
  • אפשרות: 1/4 כפית אורגנו יבש
  • לטיגון: שמן או תרסיס שמן

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט השמן.
  2. משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
  3. יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
  4. מגישים לצד ירקות מאודים (למשל, אפונה או ברוקולי) וירקות טריים.

שלוליות גבינה מלוחות עם סלק (צילום: אפיק גבאי)
    שלוליות גבינה מלוחות עם סלק(צילום: אפיק גבאי)
     

    שלוליות גבינה מלוחות עם סלק

     

    מרכיבים

    10 יחידות קטנות או 6 בינוניות

     

    • 1 סלק אדום קטן
    • 1 ביצה טרופה
    • 2 כפות גבינה לבנה
    • 1 כף יוגורט
    • קמצוץ מלח (לא חובה)
    • 2 כפות קמח לבן
    • לטיגון: שמן או תרסיס שמן

     

    אופן ההכנה

    1. מגררים את הסלק הכי דק שאפשר בקערה קטנה. מועכים אותו עם מזלג, כדי להוציא נוזלים שיצבעו את השלוליות בסגול.
    2. מוסיפים לסלק את הביצה, הגבינה הלבנה, היוגורט והמלח (אם רוצים), ומערבבים. מקפלים לתוך הבלילה את הקמח.
    3. משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
    4. יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
    5. מגישים לצד ירקות מאודים (למשל, אפונה או ברוקולי) וירקות טריים.

    שלוליות גבינה מלוחות עם דלעת וגזר (צילום: אפיק גבאי)
      שלוליות גבינה מלוחות עם דלעת וגזר(צילום: אפיק גבאי)
       

      שלוליות גבינה מלוחות עם דלעת וגזר

       

      מרכיבים

      8 יחידות

       

      • 1/2 כוס קוביות דלעת
      • 1 גזר, קלוף ופרוס
      • 2 כפות גבינת ריקוטה
      • 1/4 כפית קינמון
      • קמצוץ מלח
      • 1 כף יוגורט
      • 1/2 2 כפות קמח
      • 1 ביצה טרופה
      • לטיגון: שמן או תרסיס שמן

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הדלעת והגזר במים רותחים, עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה קטנה.
      2. מרסקים את הדלעת והגזר בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים לבלילה אחידה.
      3. משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
      4. יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
      5. מגישים לצד ירקות מאודים (למשל, אפונה או ברוקולי) וירקות טריים.

      שלוליות גבינה מתוקות עם בננות (צילום: אפיק גבאי)
        שלוליות גבינה מתוקות עם בננות(צילום: אפיק גבאי)
          

        שלוליות גבינה מתוקות עם בננות

        שימו לב: מתכון זה מכיל דבש, ולכן אינו מתאים לתינוקות בני פחות משנה. 

         

        מרכיבים

        10 יחידות קטנות או 6 בינוניות

         

        • 1 ביצה טרופה
        • 2 כפות קמח תופח
        • 2 כפות גבינה לבנה
        • 1 כף חלב
        • 1 בננה בשלה, מרוסקת במזלג
        • 1 כפית דבש
        • לטיגון: שמן או תרסיס שמן

         

        אופן ההכנה

        1. טורפים יחד את כל החומרים, למעט הקמח והשמן. מקפלים את הקמח לתוך הבלילה.
        2. משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
        3. יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
        4. מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

        שלוליות גבינה מתוקות עם תותים או פירות יער (צילום: אפיק גבאי)
          שלוליות גבינה מתוקות עם תותים או פירות יער(צילום: אפיק גבאי)
           

          שלוליות גבינה מתוקות עם תותים או פירות יער

           

          מרכיבים

          10 יחידות קטנות

           

          • 1 ביצה טרופה
          • 2 כפות קמח תופח
          • 2 כפות גבינת ריקוטה
          • 1 כף יוגורט
          • 1/4 כוס פירות יער או תותים קצוצים דק
          • 1 כפית דבש
          • לטיגון: שמן או תרסיס שמן

           

          אופן ההכנה

          1. טורפים יחד את כל החומרים, למעט הקמח והשמן. מקפלים את הקמח לתוך הבלילה.
          2. משמנים קלות מחבת עם ציפוי נגד הידבקות – אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיס שמן או מגבת נייר ספוגה בשמן.
          3. יוצקים למחבת כמה שלוליות גבינה באמצעות כף. כשהן מתחילות להתייצב ומופיעות על פניהן בועות הופכים אותן, ומטגנים עד להזהבה.
          4. מגישים לצד גבינה לבנה מעורבבת עם דבש או פירות. אפשרות נוספת להגשה: לערבב מעט פירות יער עם אבקת סוכר, לרסק במזלג ולהניח 10 דקות לספיגת הטעמים, עד שמתקבל רוטב.

           

          • המתכונים באדיבות מועצת החלב

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד