המבורגר צמחוני דיאטטי

הוא נראה כמו המקור, וטעים לא פחות ממנו - אבל בלי בשר בכלל. הדיאטנית נטע-חן ליבנה מגישה גרסה צמחונית מקטניות, ששומרת על כל הטעמים הנפלאים של הקציצה המפורסמת

המבורגר צמחוני מקטניות (צילום: נטע-חן ליבנה )
המבורגר צמחוני מקטניות (צילום: נטע-חן ליבנה )

המבורגר הוא אחת המנות היותר טעימות שיש. הבעיה היא כמות השומן הרווי שחבוי בתוך הקציצה, וזה לפני שדיברנו על כל התוספות שליד. הגרסה הצמחונית שלפניכם שומרת על המרקם הכאילו בשרי וכל הטעמים הנפלאים של הקציצה המקורית, עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראלים.

החומרים

6 קציצות, 135 קלוריות לקציצה

  • 30 גרם אגוזי מלך
  • 1 כוס שעועית שחורה, מבושלת ומסוננת
  • 1 כוס שעועית אזוקי ,מבושלת ומסוננת
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון ביצה
  • 3 שיני שום
  • 100 גרם רסק עגבנית
  • 5 עגבניות מיובשות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית אבקת צ'ילי טחון

ההכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים , מפעילים במספר פולסים, עד לקבלת מסה פרורית אחידה מכניסים למקרר לכשעה.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות עם ספריי שמן.
  3. מוציאים את העיסה מהקרר, צרים ממנה 6 כדורים, פוחסים אותם מעט ומניחים על התבנית. אופים בתנור כ-40 דקות או עד להזהבה.
  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד