לביבות ירק אפויות בתנור

מתכון בסיסי וקל ללביבות אפויות ודיאטטיות, שאפשר להכין מכל ירק שיש לכם במקרר (כולל שאריות של ירקות מבושלים מאתמול). והמחיר: כ-30 קלוריות ללביבה

ליאורה חוברה

|

05.12.15 | 20:48

לביבות דלעת, כרובית, סלק וגזר וקישוא (צילום: עודד חוברה)
לביבות דלעת, כרובית, סלק וגזר וקישוא (צילום: עודד חוברה)

שני מתכונים ללביבות אפויות - אחד מירקות מבושלים ( כן, גם כאלה שבשלתם אתמול ונשאר) ואחד מירקות טריים. שניהם עשירים בוויטמינים ומינרלים, בריאים וטעימים ומופחתי קלוריות הודות לוויתור על הטיגון.

שימו לב: המרכיבים של שני המתכונים שונים, אבל ההכנה זהה.

 

 

המרכיבים ללביבות מירקות מבושלים

20 לביבות, 25-30 קלוריות ללביבה (תלוי בסוג הירק)

 

  • 2 כוסות ירק מבושל (כרובית, דלעת, לפת, קישואים, גזר, ארטישוק ירושלמי. אפשר לשלב יותר מירק אחד)
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס קמח מלא תופח
  • 1 בצל בינוני, קצוץ שהוזהב כמה דקות במחבת ללא שמן
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לקישוט: שומשום שחור

המרכיבים ללביבות מירקות טריים

16 לביבות, 25 – 30 קלוריות בלביבה (תלוי בסוג הירק)

 

  • 2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק,גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות - רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)
  • 1 ביצה
  • 6 כפות סובין שיבולת שועל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה (לשני סוגי הלביבות)

  1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. בירקות הטריים, מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ. בירקות המבושלים, מסננים וסוחטים לאחר הבישול. מועכים את הירקות המבושלים (אפשר במעבד מזון), וסוחטים שוב במידת הצורך.
  2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור), ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  4. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות היררקות המבושלים.
  5. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד