לחם ג'ירפה

מבחוץ הלחם הזה נראה תמים, אבל ברגע שתפרסו אותו תיחשף דוגמת הג'ירפה המדהימה שמתחבאת בפנים. וההכנה? הרבה יותר פשוטה ממה שאתם חושבים

דפנה אוסטר מיכאל

|

23.11.15 | 23:12

לחם ג'ירפה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
לחם ג'ירפה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

לא מזמן נתקלתי ברשת בתמונה מהממת של לחם עם דוגמה שדומה לזו של עור ג'ירפה – ומיד החלטתי שאני חייבת להכין לחם דומה.

תשמחו לשמוע כי למרות המראה המיוחד, הכנת הלחם לא מסובכת וכרוכה בכמה שלבים פשוטים:

1. מכינים בצק שמרים בסיסי מקמח לבן.

2. מכינים בצק שמרים חום מקמח כפרי, קמח שיפון ומעט אבקת קקאו.

3. יוצרים מהבצק החום גלילים, ועוטפים אותם בבצק הבהיר.

4. מניחים את הגלילים זה על גבי זה בתבנית.

וזהו – נשאר רק לאפות, לפרוס וליהנות מהפלא.

  • עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג שלה, "מתנות קטנות"

מכינים שני בצקים, יוצרים מהבצק החום גלילים ועוטפים בבצק הלבן (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    מכינים שני בצקים, יוצרים מהבצק החום גלילים ועוטפים בבצק הלבן(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

    מרכיבים

    כיכר אחת בתבנית בגודל כ-8X20 ס"מ

    לבצק הלבן
    • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח לבן
    • 1 כפית גדושה שמרי "שמרית"
    • 1/2 כפית משפר אפייה (נמכר עם השמרים)
    • 1 כפית סוכר
    • כ-1/2 כוס (כ-120 מ"ל) מים
    • 1 כפית שמן
    • 1/2 כפית מלח

    לבצק החום

    • 200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח כפרי
    • 150 גרם (1/4 1 כוסות) קמח שיפון
    • 1 כף אבקת קקאו
    • 1 כפית סוכר
    • 1 כף גדושה שמרי "שמרית"
    • 1 כפית משפר אפייה (נמכר עם השמרים)
    • כ-1 כוס (כ-240 מ"ל) מים
    • 1 כף שמן
    • 1 כפית מלח

    לציפוי

    • 1 ביצה טרופה
    • שומשום

    אופן ההכנה

    1. מכינים את הבצק הלבן: שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט המים, השמן והמלח. מתחילים לערבל ומוסיפים את המים בהדרגה, ולאחר מכן את השמן. ממשיכים ללוש 8-5 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק. מוסיפים את המלח כ-2 דקות לפני סוף הלישה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
    2. מכינים ומתפיחים באותו אופן גם את הבצק החום.
    3. מוציאים את האוויר משני סוגי הבצק ולשים אותם בנפרד חצי דקה-דקה על משטח מקומח. מחזירים אותם לקערות, מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה.
    4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק החום ל-8 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן שרוחבו שווה לאורך תבנית האפייה. מגלגלים את המלבנים לגלילים. שומרים את הגלילים בצד כשהם מכוסים בניילון או במגבת, כדי שלא יתייבשו.
    5. מחלקים גם את הבצק הלבן ל-8 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן שרוחבו שווה לאורך תבנית האפייה (מלבני הבצק הלבן יהיו דקים יותר מאלה שרידדנו מהבצק החום).
    6. מניחים כל גליל של בצק חום על מלבן של בצק לבן ומגלגלים, כך שהוא ייעטף בבצק הלבן.
    7. משכיבים את הגלילים בצפיפות בתבנית. מכסים בניילון באופן רפוי ומתפיחים כשעה.
    8. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (היא תיצור לחות שתסייע באפייה).
    9. מורחים את לחם הג'ירפה בביצה טרופה, ואם רוצים מפזרים שומשום.
    10. אופים את הלחם 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחם מזהיב.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (10 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג