בכניסה למושב בוסתן הגליל, שנמצא בין עכו לנהריה, יש שדרה של עצי אקליפטוס שנשתלו בימיו הראשונים של היישוב, בסוף שנות ה-40 של המאה הקודמת. זהו נוף ילדותו של בעל הבית שבו ביקרנו. הוא גדל במושב, ואחרי נישואיו עבר לנהריה. לפני מספר שנים הופשרו בבוסתן הגליל קרקעות שיועדו לבנים ממשיכים, ובני הזוג החליטו לנצל את ההזדמנות ולחזור למושב.

בגיל 50 פלוס, לאחר שילדיהם גדלו ועזבו את הבית, בנו על מגרש בגודל 700 מ"ר בית בן שלוש קומות: קומת כניסה ששטחה הוא 180 מ"ר וכוללת סלון, פינת אוכל, מטבח, חדר שינה ראשי (עם חדרי ארונות ורחצה צמודים) ושירותי אורחים. בקומה העליונה סטודיו עם מרפסת שפונה לים וחדר שינה שמשמש את הילדים והנכדים כשהם מגיעים לביקור. במרתף יש חדר עבודה, חדר כביסה וממ"ד. את הבית תיכנן האדריכל אבנר הולנדר, ועל עיצוב הפנים הופקדה ענבל איילון. בעלת הבית - מורה לגרפיקה ואוצרת תערוכות - ביקשה ממנה לעצב בית שיתאים לסביבה, שיאפשר לארח בחוץ ובפנים ושישולבו בו פריטים ורהיטים מהדירה הישנה.

פינת ישיבה פונה לים

אל הבית מובילות שלוש מדרגות, שמגביהות אותו ממפלס המגרש. דלת הכניסה נפתחת לתוך מבואה, וממנה ניתן לראות את החלל הציבורי, שרצפתו חופתה באבן "מסי גריי" בגוון ירוק-אפור. מימין לדלת ניצבת שידת עץ עם רגלי ברזל.

 מבט מדלת הכניסה לחלל הציבורי. מימין לדלת: שידת עץ עם רגלי ברזל (צילום: שי אפשטיין )
מבט מדלת הכניסה לחלל הציבורי. מימין לדלת: שידת עץ עם רגלי ברזל (צילום: שי אפשטיין )

אותו חלל מהכיוון ההפוך: מבט מהסלון לכיוון דלת הכניסה. מימין: מדפי גבס דקורטיביים (צילום: שי אפשטיין )
אותו חלל מהכיוון ההפוך: מבט מהסלון לכיוון דלת הכניסה. מימין: מדפי גבס דקורטיביים (צילום: שי אפשטיין )

משמאל לדלת חבויה מבואה עם ארון לתליית מעילים וקולבים לתליית כובעים:

קולבים לתליית כובעים משמאל לדלת (צילום: שי אפשטיין )
קולבים לתליית כובעים משמאל לדלת (צילום: שי אפשטיין )

משמאל לדלת נמצאים גם שירותי האורחים. הקיר שאליו מחוברת האסלה חופה באריחים עם טקסטורה בגוון פחם. על משטח עץ הונח כיור עגול שקוע בחלקו, ומעליו הורכב ברז טיפה:

שירותי האורחים שנמצאים משמאל לדלת הכניסה (צילום: שי אפשטיין )
שירותי האורחים שנמצאים משמאל לדלת הכניסה (צילום: שי אפשטיין )

הסלון צופה דרך ויטרינת זכוכית לחצר המערבית, שבה הוצבה פינת ישיבה שפונה לים. על הקיר שמוביל לוויטרינה נתלו מזנון מרחף בצבע חרדל ומסך טלוויזיה. על הקיר הסמוך אליו יש מדפי גבס דקורטיביים.

מהסלון יציאה לפינת ישיבה שפונה לים (צילום: שי אפשטיין )
מהסלון יציאה לפינת ישיבה שפונה לים (צילום: שי אפשטיין )

בסלון הוצבה ספה תלת-מושבית מרופדת בבד אפור בהיר, שעליה הונחו כריות מרופדות בבד מפוספס. לצידה עומד שולחן עץ שנבנה על ידי בעלי הבית והובא מהדירה הישנה. בחלקו התחתון הורכבה פלטת זכוכית, ועליה מונחים ספרים. בקיר שמפריד בין הסלון לחדר השינה הוטמע קמין גז. בנישה שנוצרה בפינה נבנה ספסל שמואר בעזרת מנורות תלויות שהובאו מהבית הקודם ושמשמש כמדף להנחת יצירה של הציירת לאה סיני. מאחורי הספה נבנה קיר מנותק מהתקרה, שמעניק לחלל תחושה אוורירית. על הדופן שפונה לדלת הכניסה נשען פסל עץ של בני המשפחה, אותו גילף בעל הבית (את הסלון כולו ניתן לראות בתמונה הגדולה השנייה בראש הכתבה).

המטבח כולל ארונות שנצבעו בגוון מים ומשטח קוריאן. עבודת ויטראז' שהוכנה על ידי בעלת הבית פורקה מחלון בדירה הישנה ושולבה במטבח בבית החדש, בחלון מעל לכיור.

מטבח בגוונים שמתאימים לבית על החוף (צילום: שי אפשטיין )
מטבח בגוונים שמתאימים לבית על החוף (צילום: שי אפשטיין )

במרכז המטבח ניצב אי וסביבו כסאות בר שחורים. על הקיר המזרחי, מתחת לחלון הצופה לבריכה, נשענת קונסולת עץ ארוכה שמשלימה את מקומות האחסון במטבח.

אי שסביבו כסאות בר שחורים וכן קונסולת עץ ארוכה (צילום: שי אפשטיין )
אי שסביבו כסאות בר שחורים וכן קונסולת עץ ארוכה (צילום: שי אפשטיין )

בין המטבח לפינת העבודה, מול ויטרינה שמובילה לחצר המזרחית הוצב שולחן אוכל נפתח מעץ אלון. מסביבו, כיסאות פלסטיק בצבע אבן ובצבע בורדו.

שולחן האוכל מפריד בין המטבח לפינת העבודה. בצד שמאל ניתן לראות את הפסל המשפחתי שגילף בעל הבית (צילום: שי אפשטיין )
שולחן האוכל מפריד בין המטבח לפינת העבודה. בצד שמאל ניתן לראות את הפסל המשפחתי שגילף בעל הבית (צילום: שי אפשטיין )

בהמשך, בחלל שנוצר מאחורי הספה והקיר המנותק בסלון, מוקמה פינת עבודה מתחת לחלון. ממולה, בתוך נישה, יש ספרייה ממדפי עץ וארונות שירות. מעל הדלת, המובילה לחדר השינה, תלוי ציור של דני ברשי. משמאל לפינת העבודה הותקן גרם מדרגות מרחפות מעץ עם מעקה שעשוי מכבלי פלדה אנכיים.

את כל פריטי הנגרות - כמו הספרייה שבקיר - תיכננה מעצבת הפנים (צילום: שי אפשטיין )
את כל פריטי הנגרות - כמו הספרייה שבקיר - תיכננה מעצבת הפנים (צילום: שי אפשטיין )
מבט אל מדרגות העץ מהקומה העליונה (צילום: שי אפשטיין )
מבט אל מדרגות העץ מהקומה העליונה (צילום: שי אפשטיין )

עירום נשי על הקיר

מהמבואה הזו נכנסים לחדר השינה ולחדר הארונות הצמוד אליו, ובו דלת ''קלפה'' שדרכה מושלכים בגדים מלוכלכים לחדר הכביסה שבקומת המרתף:

דרך דלת ה''קלפה'' בחדר הארונות מושלכים הבגדים לחדר הכביסה במרתף (צילום: שי אפשטיין )
דרך דלת ה''קלפה'' בחדר הארונות מושלכים הבגדים לחדר הכביסה במרתף (צילום: שי אפשטיין )

בחדר השינה עצמו, צמודה לקיר שפונה לחצר הקדמית, הוצבה מיטה עם גב מרופד בבד פשתן. מעליה נתלה ציור עירום נשי של האמן האמריקאי מילטון גלייזר. משני צדי המיטה ניצבות שידות מעץ אלון שהוכנו בהזמנה (תמונה של חדר השינה - למעלה). מול המיטה, חדר רחצה: רצפתו חופתה באריחים אפורים, והקירות חופו באריחים בגוון אבן עם הטבעות בעיצוב פטריסיה אורקיולה. על ארון תלוי, עשוי עץ אלון טבעי, הורכבו כיור מונח וברז טיפה שעיצב פיליפ סטארק.

הברז שעיצב פיליפ סטארק (צילום: שי אפשטיין )
הברז שעיצב פיליפ סטארק (צילום: שי אפשטיין )

  • ריצוף וכלים סניטריים: מודי
  • נגר: ויקטור לוי
  • תאורה: זית תאורה, שיינגוט תאורה
  • מטבח: רגבה
  • סלון: טולמנ'ס אאוטלט
  • אלומיניום: אלום זוהר