הכינונו מראש. מג'דרה זריזה בשיטת PREP (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים
בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:
הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP
עוד רעיונות למנות זריזות:
- שווארמה בזק של עוף, בצל סגול וטחינה על טורטייה
- סלט בטטות צלויות עם המון ירוקים, גבינת פטה ואגוזים
- פסטה אנטיפסטי משביעה מירקות שצלינו מראש
- מרק אסייתי זריז עם טופו ובוק צ'וי מציר עוף או ירקות
החומרים ל-2 מנות:
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות ומבושלות
- מלח ופלפל
- 2 סלקים צלויים או מוכנים בוואקום, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/3 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
- 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 לימון
- 6 כפות יוגורט עזים
- 1 גבעול שמיר טרי, קצוץ
- 1 שן שום טרייה, קצוצה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת עמוקה את הקינואה המוכנה ומערבבים.
2. מוסיפים למחבת 4 כפות מים רותחים ואחר כך את העדשים השחורות ומערבבים 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מוסיפים למחבת את הסלק ומערבבים כדקה. מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מהאש.
4. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב. מגישים לצד המג'דרה.
ערכים תזונתיים למנה:
472 קלוריות, 43.8 גרם פחמימות, 11.8 גרם חלבון, 28.9 גרם שומן