PREP וגמרנו: מג'דרה זריזה של קינואה, עדשים שחורות וסלק

מה מכינים מסלק, קינואה ועדשים שהכנו מראש ומחכים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר מציעה לערבב את כל המרכיבים למג'דרה קלילה וצבעונית

הכינונו מראש. מג'דרה זריזה בשיטת PREP (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
הכינונו מראש. מג'דרה זריזה בשיטת PREP (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:

 

 

הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP

 

עוד רעיונות למנות זריזות:

 

החומרים ל-2 מנות:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות ומבושלות
  • מלח ופלפל
  • 2 סלקים צלויים או מוכנים בוואקום, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון
  • 6 כפות יוגורט עזים
  • 1 גבעול שמיר טרי, קצוץ
  • 1 שן שום טרייה, קצוצה
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת עמוקה את הקינואה המוכנה ומערבבים.

2. מוסיפים למחבת 4 כפות מים רותחים ואחר כך את העדשים השחורות ומערבבים 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.

3. מוסיפים למחבת את הסלק ומערבבים כדקה. מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מהאש.

4. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב. מגישים לצד המג'דרה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

472 קלוריות, 43.8 גרם פחמימות, 11.8 גרם חלבון, 28.9 גרם שומן

 

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד