
לשימוש מנטה בלבד מנטה מתכונים מפרפ
(הכינונו מראש. מג'דרה זריזה בשיטת PREP)
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:
הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP
עוד רעיונות למנות זריזות:
- שווארמה בזק של עוף, בצל סגול וטחינה על טורטייה
- סלט בטטות צלויות עם המון ירוקים, גבינת פטה ואגוזים
- פסטה אנטיפסטי משביעה מירקות שצלינו מראש
- מרק אסייתי זריז עם טופו ובוק צ'וי מציר עוף או ירקות
החומרים ל-2 מנות:
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות ומבושלות
- מלח ופלפל
- 2 סלקים צלויים או מוכנים בוואקום, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/3 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
- 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 לימון
- 6 כפות יוגורט עזים
- 1 גבעול שמיר טרי, קצוץ
- 1 שן שום טרייה, קצוצה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת עמוקה את הקינואה המוכנה ומערבבים.
2. מוסיפים למחבת 4 כפות מים רותחים ואחר כך את העדשים השחורות ומערבבים 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מוסיפים למחבת את הסלק ומערבבים כדקה. מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מהאש.
4. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב. מגישים לצד המג'דרה.
ערכים תזונתיים למנה:
472 קלוריות, 43.8 גרם פחמימות, 11.8 גרם חלבון, 28.9 גרם שומן