PREP וגמרנו: שווארמת בזק של עוף, בצל סגול וטחינה על טורטייה

מה מכינים מהעוף שהכנו מראש בשלב ה־PREP ומחכה במקרר? השפית מירי הבר מציעה ארוחה זריזה של שווארמה בטורטייה

פתרון מהיר לארוחת צהריים שגם הילדים ישמחו לקבל (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
פתרון מהיר לארוחת צהריים שגם הילדים ישמחו לקבל (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 

מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:

 

הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP

 

עוד רעיונות למנות זריזות:

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 500 גרם עוף צלוי ופרוס בעזרת סכין (שהכנו מראש)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל סגול, פרוס לעיגולים דקים

תבלינים:

  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית סומאק
  • מלח ופלפל
להגשה:
  • 4 טורטיות
  • 1/2 כוס טחינה מוכנה
  • 1 גזר פרוס לז'וליינים
  • 1 בצל סגול, פרוס לעיגולים דקים
  • 20 עלי פטרוזיליה טרייה
  • 20 עלי כוסברה טרייה
  • 1/3 פלפל ירוק חריף, טרי, חתוך לטבעות

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את השום והבצל ומקפיצים 2 דקות.

2. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.

3. מוסיפים את העוף הפרוס ומערבבים.

4. מורחים את הטורטיות בטחינה, מסדרים מעל את הגזר והעוף המוקפץ, מפזרים את הבצל, עשבי התיבול והפלפל החריף. מזליפים עוד טחינה ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

498 קלוריות, 45.2 גרם פחמימות, 45.3 גרם חלבון, 15.0 גרם שומן.

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד