פתרון מהיר לארוחת צהריים שגם הילדים ישמחו לקבל (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:
הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP
עוד רעיונות למנות זריזות:
- מג'דרה זריזה של קינואה, עדשים שחורות וסלק
- סלט בטטות צלויות עם המון ירוקים, גבינת פטה ואגוזים
- פסטה אנטיפסטי משביעה מירקות שצלינו מראש
- מרק אסייתי זריז עם טופו ובוק צ'וי מציר עוף או ירקות
החומרים ל-4 מנות:
- 500 גרם עוף צלוי ופרוס בעזרת סכין (שהכנו מראש)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל סגול, פרוס לעיגולים דקים
תבלינים:
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית סומאק
- מלח ופלפל
- 4 טורטיות
- 1/2 כוס טחינה מוכנה
- 1 גזר פרוס לז'וליינים
- 1 בצל סגול, פרוס לעיגולים דקים
- 20 עלי פטרוזיליה טרייה
- 20 עלי כוסברה טרייה
- 1/3 פלפל ירוק חריף, טרי, חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את השום והבצל ומקפיצים 2 דקות.
2. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
3. מוסיפים את העוף הפרוס ומערבבים.
4. מורחים את הטורטיות בטחינה, מסדרים מעל את הגזר והעוף המוקפץ, מפזרים את הבצל, עשבי התיבול והפלפל החריף. מזליפים עוד טחינה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
498 קלוריות, 45.2 גרם פחמימות, 45.3 גרם חלבון, 15.0 גרם שומן.