מי שטרח ביום ה-PREP, יאכל מהר בשאר ימות השבוע (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:
הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP
עוד רעיונות למנות זריזות:
- מג'דרה זריזה של קינואה, עדשים שחורות וסלק
- שווארמת בזק של עוף, בצל סגול וטחינה על טורטייה
- סלט בטטות צלויות עם המון ירוקים, גבינת פטה ואגוזים
- מרק אסייתי זריז עם טופו ובוק צ'וי מציר עוף או ירקות
החומרים ל-6 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה פפרדלה רחבה
להקפצה:
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- מלח ופלפל
- 1 ענף תימין
לאנטיפסטי:
אנטיפסטי מוכן (הירקות צלויים ב־1/3 כוס שמן זית בתנור ב־200 מעלות):
- 2 בטטות קטנות
- 2 בצלים סגולים
- 7 פלפלים צבעוניים, קטנים
- 10 עגבניות שרי
- 2 זוקיני
- 2 גזרים
- 4 שיני שום שלמות
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית, מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים למחבת את ירקות האנטיפסטי, מתבלים במלח ובפלפל.
4. מוסיפים למחבת 1/3 כוס מים רותחים ומבשלים כ־4 דקות. מוסיפים את התימין ומסירים מהאש.
5. מסדרים את הפסטה בצלחת הגשה, מניחים מעל את האנטיפסטי ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
570 קלוריות, 89.2 גרם פחמימות, 15.4 גרם חלבון, 18.4 גרם שומן.