PREP וגמרנו: פסטה אנטיפסטי משביעה מירקות שצלינו מראש

מה מכינים מהאנטיפסטי שהכנו מראש בשלב ה־PREP ומחכה במקרר? השפית מירי הבר מציעה לנצל אותו לפסטה אנטיפסטי צבעונית ועשירה

מי שטרח ביום ה-PREP, יאכל מהר בשאר ימות השבוע (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מי שטרח ביום ה-PREP, יאכל מהר בשאר ימות השבוע (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 

מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:

 

הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP

 

עוד רעיונות למנות זריזות:

 

החומרים ל-6 מנות:

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה פפרדלה רחבה

להקפצה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • 1 ענף תימין

לאנטיפסטי:

אנטיפסטי מוכן (הירקות צלויים ב־1/3 כוס שמן זית בתנור ב־200 מעלות):

  • 2 בטטות קטנות
  • 2 בצלים סגולים
  • 7 פלפלים צבעוניים, קטנים
  • 10 עגבניות שרי
  • 2 זוקיני
  • 2 גזרים
  • 4 שיני שום שלמות

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית, מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

3. מוסיפים למחבת את ירקות האנטיפסטי, מתבלים במלח ובפלפל.

4. מוסיפים למחבת 1/3 כוס מים רותחים ומבשלים כ־4 דקות. מוסיפים את התימין ומסירים מהאש.

5. מסדרים את הפסטה בצלחת הגשה, מניחים מעל את האנטיפסטי ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

570 קלוריות, 89.2 גרם פחמימות, 15.4 גרם חלבון, 18.4 גרם שומן.

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד