PREP וגמרנו: סלט בטטות צלויות עם המון ירוקים, גבינת פטה ואגוזים

מה מכינים מהבטטות שצלינו מבעוד מועד? השפית מירי הבר במתכון זריז שמשדך אותן להמון ירוקים (ששטפנו מראש) גבינת פטה ואגוזים

כשצולים את הבטטות ושוטפים את עשבי התיבול ממראש - הכנת המנה היא עניין של 5 דקות (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
כשצולים את הבטטות ושוטפים את עשבי התיבול ממראש - הכנת המנה היא עניין של 5 דקות (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:

 

הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP

 

עוד רעיונות למנות זריזות:

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 4־5 בטטות צלויות
  • 1/2 כוס עלי ארוגולה
  • 1/2 כוס עלי רוקט
  • 1/2 כוס מיקס בייבי
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
  • 10 אגוזי פקאן
  • 150 גרם גבינת פטה עזים

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית דבש
  • 1/2 כפית חרדל
  • 1/2 לימון סחוט
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הבטטות עם העלים הטריים ואגוזי הפקאן.

2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט.

3. מפזרים מעל הסלט את גבינת הפטה ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

543 קלוריות, 76.3 גרם פחמימות, 10.9 גרם חלבון, 22.5 גרם שומן.

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד