כשצולים את הבטטות ושוטפים את עשבי התיבול ממראש - הכנת המנה היא עניין של 5 דקות (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים
בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:
הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP
עוד רעיונות למנות זריזות:
- מג'דרה זריזה של קינואה, עדשים שחורות וסלק
- שווארמת בזק של עוף, בצל סגול וטחינה על טורטייה
- פסטה אנטיפסטי משביעה מירקות שצלינו מראש
- מרק אסייתי זריז עם טופו ובוק צ'וי מציר עוף או ירקות
החומרים ל-4 מנות:
- 4־5 בטטות צלויות
- 1/2 כוס עלי ארוגולה
- 1/2 כוס עלי רוקט
- 1/2 כוס מיקס בייבי
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
- 10 אגוזי פקאן
- 150 גרם גבינת פטה עזים
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- 1/2 כפית דבש
- 1/2 כפית חרדל
- 1/2 לימון סחוט
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הבטטות עם העלים הטריים ואגוזי הפקאן.
2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט.
3. מפזרים מעל הסלט את גבינת הפטה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
543 קלוריות, 76.3 גרם פחמימות, 10.9 גרם חלבון, 22.5 גרם שומן.