כשמכינים מראש את ציר הירקות או העוף - אפשר לקצר משמעותית את זמן הכנת המרק (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:
הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP
עוד רעיונות למנות זריזות:
- מג'דרה זריזה של קינואה, עדשים שחורות וסלק
- שווארמה בזק של עוף, בצל סגול וטחינה על טורטייה
- סלט בטטות צלויות עם המון ירוקים, גבינת פטה ואגוזים
- פסטה אנטיפסטי משביעה מירקות שצלינו מראש
החומרים ל-4 מנות:
- 1 ליטר ציר עוף/ירקות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים
- 1 חבילה (300 גרם) טופו חתוך לקוביות
- 1 חבילה עלי בוק צ'וי מופרדים
להגשה:
- 1/2 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית מושרות במים רותחים, לפי הוראות היצרן
- 1/3 כוס עלי כוסברה טרייה
- 1/3 כוס עלי נענע טרייה
- 3 בצלים ירוקים, חתוכים
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את ציר העוף/הירקות.
2. מוסיפים לציר את השום, הג'ינג'ר, הסויה, שמן השומשום ושבבי הצ'ילי ומבשלים 3 דקות.
3. מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים 10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את עלי הבוק צ'וי בדקה האחרונה ומכבים את האש.
5. מסדרים בכל קערת הגשה 3 כפות אטריות שעועית, מוזגים מעל את המרק, מקשטים בעשבי התיבול ומגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה:
356 קלוריות, 43 גרם פחמימות, 20.5 גרם חלבון, 10.6 גרם שומן.