PREP וגמרנו: מרק אסייתי זריז עם טופו ובוק צ'וי מציר שהכנו מראש

מה מכינים מציר העוף/ ירקות שהכנו מראש בשלב ה־PREP ויושב בקופסה במקרר? השפית מירי הבר מציעה מרק זריז, חריף ומשביע

כשמכינים מראש את ציר הירקות או העוף - אפשר  לקצר משמעותית את זמן הכנת המרק (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
כשמכינים מראש את ציר הירקות או העוף - אפשר לקצר משמעותית את זמן הכנת המרק (צילום:יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 

מה עושים עם כל המרכיבים שהכנתם מראש בשלב ה־PREP ויושבים בקופסאות במקרר? השפית מירי הבר עם רעיונות יצירתיים למנות זריזות:

 

הכינותי מראש ולא במקרה – כל הכתבות במדריך המלא ל-PREP

 

עוד רעיונות למנות זריזות:

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 ליטר ציר עוף/ירקות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו חתוך לקוביות
  • 1 חבילה עלי בוק צ'וי מופרדים

להגשה:

  • 1/2 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית מושרות במים רותחים, לפי הוראות היצרן
  • 1/3 כוס עלי כוסברה טרייה
  • 1/3 כוס עלי נענע טרייה
  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את ציר העוף/הירקות.

2. מוסיפים לציר את השום, הג'ינג'ר, הסויה, שמן השומשום ושבבי הצ'ילי ומבשלים 3 דקות.

3. מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים 10 דקות נוספות.

4. מוסיפים את עלי הבוק צ'וי בדקה האחרונה ומכבים את האש.

5. מסדרים בכל קערת הגשה 3 כפות אטריות שעועית, מוזגים מעל את המרק, מקשטים בעשבי התיבול ומגישים חם.

 

ערכים תזונתיים למנה:

356 קלוריות, 43 גרם פחמימות, 20.5 גרם חלבון, 10.6 גרם שומן.

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד