(דודו פז)

מי עמד בשער השבוע?

מקבץ שערים מהשבוע הראשון של נובמבר: פול ולינדה מקארטני בצילום כפרי פסטורלי בחווה בסקוטלנד (1971); אריק קלפטון, גיטריסט וכוכב-על (1974); צביקה פיק (1975); כוכבת הקולנוע הצרפתיה קתרין דנב, מי שנחשבה בשעתו לאישה היפה בתבל (1976); רוג'ר מור במדי קרב, בסצנה מסרטו "אווזי הפרא" המוקרן בישראל (1978); מוטי גלעדי ורותי הולצמן, מנחי טקס פרסי "קולן הזהב" של להיטון (1979).

הזמר שהתנגד לכיבוש, בא להופיע ב"שטחים הכבושים"

הזמר היהודי-קנדי לאונרד כהן הוא פציפיסט ידוע, שבתחילת 1973 מכנה את ישראל "מדינת משטרה", מגנה את הכיבוש ודורש שניסוג מכל השטחים הכבושים. אבל עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים, באוקטובר 1973, הוא זונח את השקפת עולמו, עולה על המטוס הראשון ונוחת כאן, כדי להופיע בפני הלוחמים, גם ב"שטחים הכבושים". לחיילים הוא מסביר: "כששמעתי על המלחמה החלטתי להגיע לישראל ולהתנדב לעבודות בקיבוץ. אבל מהר מאוד הבנתי שאביא יותר תועלת אם אופיע איתכם כאן".

לפני ביצוע להיטו "להתראות מריאן" הוא אומר ללוחמים: "את השיר הזה צריך לשמוע בבית, כשיד אחת אוחזת כוסית משקה והיד השנייה מחבקת אישה אהובה. אני מאחל לכם שבקרוב תהיו במצב הזה".

כהן, חף מגינוני כוכבות, דוחה את הצעת אנשי הווי ובידור של צה"ל, להתאכסן בסוויטה במלון "שרתון" ומסתפק בחדר במלון "גת" הצנוע, לא הרחק משם. לכתב להיטון הוא אומר: "הסתפרתי במיוחד כדי שהעיתונאים לא יזהו אותי, אבל אם כבר זיהיתם אותי אז כדאי שתציינו שאני מעדיף אכסניה על מלון" (1973).

מסדר זיהוי. לאונרד כהן וחיילת צה"ל בדרך להופעה בחזית

נתן זהבי בהלם מהכוכבת החושפנית

קרוב לארבע עשורים לפני שאיש התקשורת נתן זהבי ממצב את עצמו כמכסח הלאומי, בין היתר בתוכנית הרדיו שלו "זהבי עצבני", הוא עושה סטאז' בלהיטון, תחילה ככתב רכילות ובהמשך ככתב למשימות מיוחדות.

ב-1974 מגיע זהבי לפאריז, במסגרת משימה מאתגרת: ראיון מיוחד ללהיטון עם הצמד הנשוי והמזמר סרז' גינזבורג וג'יין בירקין. הוא מוסיקאי צרפתי-יהודי מוערך, היא שחקנית קולנוע בריטית. ב-1969 הדליק הצמד את מצעדי הפיזמונים באירופה ובישראל, בלהיט החושני "אני אוהבת אותך - אני כבר לא".

אחרי תלאות רבות והפעלות קשרים אישיים, שיקצר כאן המקום מלתארם, מגיע זהבי לסטודיו באחד מפרברי פאריז, שם מככבים סרז' וג'יין בסידרת צילומי עירום, לגיליון חג המולד של ירחון הגברים הצרפתי LUI. לאחר צילום משותף עם זהבי כשהם אוחזים בגיליון להיטון (הוכחה חותכת לכך שלא מדובר בראיון מפוברק), מתפנה סרז' לראיון בלעדי קצר.

"כמובן שאני יהודי", הוא מאשר. "הורי היו יהודים שברחו מרוסיה אחרי מהפכת אוקטובר והיגרו לצרפת. אז אני יהודי-צרפתי ממוצא רוסי". הוא מודה שעדיין לא יצא לו לבקר בישראל, בגלל עומס עבודה, אבל מבטיח לבוא. "אני יודע שגם ג'יין תרצה להצטרף אלי".

בהמשך הראיון מוזמן זהבי לחדר ההלבשה של בירקין. "אני נכנס לחדר וחוטף הלם", הוא מתפייט. "מולי יושבת ג'יין בת ה-26, יפה כמלאך. היא שקועה בכורסה, לבושה חלוק שקוף שכמעוט ואינו מסתיר מאומה. מתחתיו נשקף הגוף הנערי הזה, שמיליוני גברים בעולם מכירים בעל-פה. היא מושיטה לי יד, ואומרת בקול מלחש: שלום".

סוף דבר: הזוג הלוהט נפרד בתחילת שנות ה-80, וכל אחד המשיך בקריירה נפרדת. גינזבורג, שנפטר ב-1991, לא הספיק להגשים את הבטחתו לבקר בישראל. בירקין, לעומתו, עומדת לעשות זאת בינואר הקרוב, כשתגיע אלינו לשתי הופעות (1974).

ראיון עם קבלות. נתן זהבי וסרז' גינזבורג עם גיליון להיטון

מכפר הנוער בן שמן לתחרות יופי בינלאומית

אילנה שושן, יפהפיה בת 17.5 מכפר סבא, חניכת כפר הנוער בן שמן, עושה הרבה כבוד לישראל, כשהיא מוכתרת סגנית ראשונה ל"נערת היופי הבינלאומית". התחרות, בה נוטלות חלק 50 צעירות מכל רחבי תבל, מתקיימת באי הקאריבי ארובה, ואת המקום הראשון קוטפת נציגת הודו. פרט לסגנית ראשונה, זוכה אילנה גם בתואר "הנערה הפוטוגנית ביותר", לפי בחירת נציגי התקשורת הבינלאומית המסקרים את התחרות.

אילנה נשלחה לייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית, לאחר שחודשים ספורים קודם לכן זכתה בתחרות "נערת היופי של ישראל" לשנת 1978, יוזמה של להיטון. התחרות מתקיימת בהיכל הספורט ביד אליהו, ואת אילנה מכתיר כוכב הטלוויזיה הנערץ פיטר שטראוס, הוא סנאטור ג'ורדאש בסידרה "עשיר ועני", שמגיע לישראל כאורח להיטון.

אילנה עצמה נבחרה כעבור שנתיים (1980) למלכת היופי של ישראל ובהמשך עשתה קריירה כדוגמנית ושחקנית קולנוע (1978).

שושן פורח בארובה. "נערת היופי" אילנה שושן עם גביע סגנית נערת היופי הבינלאומית

פרס עושה כבוד לבן-גוריון

שמעון פרס, מנהיג מפלגת העבודה, הוא אורח הכבוד במופע חגיגי לזיכרו של דוד בן-גוריון, ראש ממשלת ישראל הראשון. הקשר רב-השנים בין שני האישים החל בשנת 1947, כאשר פרס עבד לצד מורו ורבו במפקדת "ההגנה". שנים מאוחר יותר מינה אותו "הזקן" למנכ"ל משרד הביטחון.

במופע החגיגי, לציון 83 שנים להולדתו של בן גוריון, נוטלים חלק אמנים רבים, ובהם אסתר עופרים, ריקי גל, יוני רכטר, מיקי גבריאלוב וקורין אלאל. פרס, נרגש כחתן בחופתו, מגיע אל מאחורי הקלעים כדי לשוחח עם האמנים האורחים (1979).

מפגש אמנים. שמעון פרס בשיחה עם מיקי גבריאלוב וקורין אלאל

כשמחבלי אש"ף זממו 'לחסל' את קירק דגלאס

שחקן הקולנוע האמריקני הנודע ג'ון קסווטס מגיע לישראל, להשתתף בצילומי הסרט "הזעם", בו הוא מגלם את תפקיד הבוס של קירק דגלאס בסוכנות הביון האמריקנית. קסווטס מביא איתו את אשתו, השחקנית ג'ינה רולנדס. דגלאס, לעומתו, בא בגפו. אשתו אן נותרה בבית בהוליווד, "כי הסרט מצולם במספר ארצות ולא היה טעם לטלטל אותה ממקום למקום", כדברי בעלה.

בסרט מגלם דגלאס, יהודי חם ואוהב ישראל מושבע, סוכן ביון אמריקני, המגלה לחרדתו שהממונים עליו רוצים להיפטר ממנו ולחסלו. הם מסווים את כוונתם האמיתית ויוצרים את הרושם כאילו מחבלים של אש"ף עומדים מאחורי ניסיון ההתנקשות. למזלו, בנו ניחן בכוחות על-טבעיים, שבעזרתם הוא מגונן עליו מכל פגע.

נופיה הקסומים של קיסריה הם הרקע לסצנות המצולמות כאן. במאי הסרט הוא בראיין דה-פלמה, ששנים ספורות לאחר מכן מביים שני סרטים שוברי קופות - "פני צלקת" ו"הבלתי משוחדים" (1977).

סוכן על הכוונת. ג'ון קסווטס (ימין), קירק דגלאס ובראיין דה-פלמה בקיסריה

ההימורים של דודו טופז

דודו טופז, בדרן צעיר עולה, נבחר להוביל קמפיין פירסום להגרלת הלוטו של מפעל הפיס. השנה היא 1977 והפרס הראשון למנחש נכונה את כל המספרים, עומד על "750 אלף לירות נקי". במרוצת השנים נוטל טופז 'הימורים' מסוג שונה, בקריירה המקצועית ובחיים האישיים. אחד האחרונים שבהם, חשד להפעלת ביריונים נגד אנשי תקשורת, מסתיים במעצרו ובהתאבדותו באוגוסט 2009 בתא המעצר (1977).

האיש שהימר על חייו. טופז בקמפיין הלוטו של מפעל הפיס

משבר הנישואין שנמשך חמש-עשרה שנים

מתי כספי, יוצר מוסיקלי מוערך, מתמנה בשנת 1972 למנהלה המוסיקלי של להקת חיל האוויר. בין חזרה להופעה הוא מתאהב באחת מחברות הלהקה, דורית לובצקי, שאף היא לא נותרת אדישה לחיזוריו. השניים מתחילים לצאת יחד וכעבור שלוש שנים (1975) מתחתנים ומביאים לעולם שני ילדים.

חודשים ספורים קודם לכן, בשלהי 1974, תופס צלם להיטון את זוג הנאהבים בפוזה רומנטית על חוף הים של תל-אביב. בדיעבד מתברר כי המשבר בחיי הזוג הטרי פרץ כבר בשנת הנישואין הראשונה, על רקע אי-נאמנות של שני הצדדים. בראיון משנת 2002 מודה כספי כי "הנישואין מלכתחילה היו טעות, אולם לא הייתי אמיץ כדי לשים לזה סוף. זה נגרר איכשהו. כעבור 15 שנה החלטתי לעזוב את הבית. דורין הגישה בקשה לשלום בית כעבור כמה חודשים. בתגובה הגשתי תביעת גירושין".

מדורי הרכילות חוגגים על סיפור הפרידה, המלווה בהכפשות והאשמות הדדיות. בסופו חותמים השניים על מסמך המסדיר את הגירושין וחלוקת הרכוש. ברגע האחרון חוזרת בה דורין מהסכמתה, וההסכם מבוטל. בהמשך, בית-הדין הרבני בתל-אביב מבטל את תביעת הגט של מתי כספי, ובתגובה הוא עוזב את הארץ, ועובר להתגורר בלוס אנג'לס עם ידידתו, רחל וגנר (1974).

לפני הסערה. מתי כספי ודורין על חוף הים בתל-אביב

"ההריון הסודי" של הקריינית הבכירה

קריינית הטלוויזיה הבכירה דליה מזור ובעלה, המהנדס אריה לוין, חובקים בת בכורה, שלי. "עבדתי עד הרגע האחרון ממש", היא

שמונה חודשים לא ידעו צופי המסך הקטן על הריונה של הכוכבת, "כי לא שמנתי הרבה, וגם כי ככל שההריון התקדם קיבלו הצלמים הוראה לצלם אותי יותר מקרוב, כדי להעלים את הבטן".

למרבה הצער, האושר במשפחת מזור לא נמשך זמן רב. שלי הפעוטה נפטרה בגיל שנה וחצי ממחלה גנטית נדירה, ומאוחר יותר התגרשה דליה מבעלה (1974).

לידה ברגע האחרון. דליה מזור ובתה הפעוטה שלי

סולחה בין המראיין האשכנזי והזמר המזרחי

"טנדו", תוכנית הראיונות בהנחייתו של ירון לונדון בערוץ הראשון, נחקקת בתודעה הציבורית בזכות ראיון אחד מסוים שהתקיים ב-1974: התנצחות מילולית בין המראיין האשכנזי האגרסיבי לבין המרואיין, כוכב הזמר המזרחי ניסים סרוסי. לונדון מתנסח בבוטות ותוהה "איך זמר נמוך ולא מלך היופי" יכול בכלל להצליח. וכל זה, אחרי שלפחות שני שירים בביצועו, "איני יכול" ו"אשליות" הופכים להיטי ענק ברדיו ועל רחבות הריקודים.

כעבור שנה מזמן איש הרדיו יעקב אגמון את לונדון וסרוסי להתארח בתוכניתו "בירה ומצב-רוח", ומנצל את ההזדמנות לערוך סולחה בין השניים. סרוסי אף מבצע בתוכנית את השיר "איבדת סנדליך", שאת מילותיו כתב לא אחר מאשר לונדון (1975).

סולחה ומצב-רוח: ירון לונדון (ימין), יעקב אגמון וניסים סרוסי

מפגש מהאגדות: אריק "האדום" ושייע "הצהוב"

אריק איינשטיין ידוע כאוהד שרוף של הפועל תל-אביב בכדורגל. אבל כשהוא נתקל באירוע חברתי בשייע גלזר, לשעבר החלוץ האגדי של היריבה העירונית המושבעת מכבי תל-אביב (ונבחרת ישראל), הוא שם בצד את ההעדפות האישיות וממהר להתחבק איתו לצילום משותף. שייע, כך מספרים, ביקש מאריק לשיר לו שורה מלהיטו "סע לאט", המוקדש לאוהדי הפועל ("ואני חושב הפועל שוב הפסידה, ואיזה מסכנים האוהדים שאוכלים להם ת'לב").

מה ששניהם לא יודעים באותה פגישה זה שכעבור מספר חודשים, בסיום עונת הכדורגל 1975/76, תינצל הפועל מירידה לליגה הארצית בזכות ניצחון דרמטי על מכבי תל-אביב, מחזור אחד לפני האחרון (1975).

ואיזה מסכנים האוהדים: אריק איינשטיין ושייע גלזר מסתחבקים

האלוף שרון בא להיפרד מ'הנשרים' שלו

המסך יורד על תוכניתה הרביעית של להקת פיקוד דרום, "נשרים בערבה", ולמסיבת הסיום העליזה מתייצב אורח נכבד: אלוף פיקוד הדרום, אריאל שרון, מלווה באשתו לילי.

הדרומיים חוגגים שנה מוצלחת במיוחד, שבשיאה הם מוכתרים כלהקת השנה 1971 במצעד הפיזמונים השנתי של קול ישראל, הרבה בזכות הלהיט הענק "שבחי מעוז", שכתבה נעמי שמר לתוכנית (1971).

מדרום נפתחה הטובה: לילי ואריאל שרון (מימין) במסיבה של להקת פיקוד דרום