(דוד פז)

מקבץ עולמי, סוף אוגוסט 1971: ■ זמרת הפופ הבריטית סילה בלק ("כל מי שיש לו לב", "אתה עולמי") זוכה להכרה כאייקון בינלאומי: בובת שעווה שלה ניצבת החל מהשבוע במוזיאון השעווה הלונדוני הנודע, מאדאם טוסו ■ הרוג בהופעה של להקת "המי"(The Who) הבריטית, באיצטדיון פורט היל בניו-יורק. בתיגרה שפרצה בין חבורת צעירים אלימים וסדרנים שמנעו את כניסתם, נדקר אחד הסדרנים למוות ■ פול וויליאמס, מייסד להקת "הפיתויים" האמריקנית, פורש מסיבות בריאותיות (אנמיה קשה), בעצת רופאו. כעבור שנתיים בדיוק, באוגוסט 1973, הוא יתאבד בירייה לראשו ■ פורש נוסף הוא אלן ווייטהד, המתופף האנגלי של להקת "מרמלדה" הסקוטית (זכורה מלהיטה הענק "אובלדי-אובלדה"). סיבת הפרישה, לדבריו: חוסר כימיה עם חבריו ללהקה ■ רדיו BBC הבריטי מבטל את איסור ההשמעה של "הניפי את תחתוניך באוויר", להיטה המצליח של להקת "סט. ססיליה". רשת הטלוויזיה BBC מוסיפה להתנגד להקרנת הקליפ ■ שלושת הגדולים במצעד הפיזמונים האמריקני, השבוע: 1. הבי ג'יס ("כיצד תוכל לרפא לב שבור"); 2. ג'ין נייט ("מר עניינים גדולים"); 3. ג'ון דנוור ("הובילוני הביתה, דרכי עפר"). שלישיית הצמרת של המצעד הבריטי: 1. טי רקס ("שחק אותה"); 2. המשחרים החדשים ("שיר אהבה אינסופי"); 3. דיאנה רוס ("אני עדיין מחכה") ■ בעקבות הירידה ברייטינג של סידרת הטלוויזיה האמריקנית "הפרקליטים הצעירים", החליטו המפיקים להדיח את הצלע הנשית בסידרה, השחקנית שילה לארקן, לשנות את השם ל"גברים במשפט" ולהסתפק בשני הכוכבים הגברים - בוב פוקסוורת' ודיוויד ארקין.

גם בישראל של סוף אוגוסט 1971 מתנהלים חיי חברה, תרבות ובידור תוססים. בעידן של טרום מוספי הבידור, השבועון להיטון הוא אחד ממקורות המידע הספורים - והמבוקשים. זה היה השבוע שהיה על-פי להיטון

שערים טובים באמצע הדרך

להקת הפופ הבריטית "אמצע הדרך" כבשה את מצעדי הפיזמונים הלועזיים בלהיטה "צ'ירפי צ'ירפי צ'יפ צ'יפ", והשבוע היא כובשת גם את השער הקדמי של להיטון.

להקת "אמצע הדרך" על שער גיליון השבוע

חולמים על יפן (וגם ברזיל על הכוונת)

הצלחת הצמד חדווה ודוד בפסטיבל יפן 1970 (מקום ראשון עם הלהיט "אני חולם על נעמי") פותחת את התיאבון ליוצרים ישראלים: השבוע נודע כי לא פחות מעשרה שירים נשלחו על-ידי פיזמונאים ומלחינים ישראלים נשלחו לוועדת השיפוט של פסטיבל הזמר הבינלאומי השני, שיתקיים בנובמבר הקרוב בטוקיו.

האמרגן שלמה צח שלח שלושה שירים בביצועו של ששי קשת. צביקה פיק שלח שני פיזמונים בביצועו, למילים של יהונתן גפן. דוד קריבושי (מלחין "אני חולם על נעמי") שלח שלושה שירים, שניים בביצועה של ידידתו, גלי עטרי ואחד בביצוע יגאל בשן. המלחינה נורית הירש והפיזמונאי יוסי גמזו שלחו שיר אחד כל אחד.

ועוד בענייני פסטיבלים בינלאומיים: סיכויים טובים לכך שהזמרת אילנית תייצב את ישראל בפסטיבל הזמר הבינלאומי של בראזיל, שיתקיים בתחילת אוקטובר בריו.

אמרגנה של אילנית שלח למארגני הפסטיבל את שירה "אהבתה של תרזה דימון", ואלה ביקשו שתשלח גפ ביוגרפיה וצילומים. פרט ביוגרפי שעשוי לעזור: אילנית והוריה עזבו לברזיל בשנת 1952 והיא חייתה שם במשך שמונה שנים, מגיל חמש עד גיל 13.

עם הפנים לחו"ל: צביקה פיק, ששי קשת, יגאל בשן ואילנית

אלביס בחינם לקוראי להיטון

מאות מקוראי להיטון זכו בכרטיס כניסה חינם להקרנת הסרט "המופע הגדול של אלביס", באולם הסינרמה בתל-אביב. הם לא שכחו להצטייד בגיליון השבוע שעבר של להיטון, שעל שערו התנוסס צילום של "המלך". אלה שלא זכו יכולים לנסות את מזלם בהגרלה הקרובה: כרטיס לסרט הפופ של "האבנים המתגלגלות", שיוקרן בקרוב.

מלך הסינרמה. קוראי להיטון בהקרנת "המופע הגדול של אלביס"

יוסי ורבקה'לה חוזרים לבדר

יוסי בנאי ורבקה מיכאלי יוצאים בערב ראיונות בידורי חדש, שיתקיים מדי ערב שבת באולם "בת דור" בתל-אביב. בתוכנית: מערכונים משעשעים וראיונות עם אנשי בידור. לרבקה ויוסי ניסיון בימתי משותף, מהצגת הבידור "ילדות קשה", שהעלו בשנת 1964.

ילדות קשה, סיבוב שני. יוסי בנאי ורבקה'לה מיכאלי

שלמה ארצי לא מתלהב מלהיטים ומעריצות

שלמה ארצי עדיין לא סגור סופית על קריירה של זמר. הוא נרשם ללימודי משפטים באוניברסיטת תל-אביב, והמיר אותם בחוג לתיאטרון.

"עד עכשיו הייתי זמר צעיר שנישא ללא כל מאמץ על כנפי ההצלחה, להיט ועוד להיט. הייתי פופולארי והעריצו אותי, אבל הרגשתי שאני באוויר", הוא אומר בראיון גלוי-לב ללהיטון. "אני רוצה להתחיל לעשות משהו על בסיס חדש, על בסיס אמיתי. להגיע למצב שבו לא אזדקק למצעד ולהערצה של בנות טיפש-עשרה. אני רוצה שיקנו את התקליטים שלי לא בזכות הלהיטים, אלא בזכותי כאמן".

המבחן הראשון יהיה אלבומו השני של ארצי, "על אנשים", שאותו סיים להקליט בימים אלה. הוא עצמו כתב את כל שירי האלבום, מילים ולחן. המוסיקאי ונגן הג'ז אלברט פיאמנטה עיבד מוסיקלית.

מוותר על המעריצות. שלמה ארצי באולפן עם אלברט פיאמנטה

"אחד מערבי הפופ הגדולים בהיסטוריה"

דני גולף, כתבנו בניו-יורק, לוקח השבוע את חובבי הפופ הישראלים לעוד מופע מהחלומות - קונצרט הצדקה הענק של ג'ורג' האריסון, בוב דילן וחברים למען ילדי בנגלה-דש, באולם מדיסון סקוור גארדן בניו-יורק.

עשרות אלפי הכרטיסים שהוצאו למכירה נחטפו תוך שעות ספורות, והותירו אלפי מעריצים מאוכזבים מחוץ לשערי האולם הענק. אחרים שהיו בידם כרטיסים נפלו קורבן לשודדים אלימים. דני עצמו הצליח לחמוק פנימה ללא כרטיס (פעם קראו לזה להתפלח) בעזרת תרגיל מתוחכם שעשה על קצין משטרה בכיר.

ראווי שנקר ההודי, שחשף את הפופ המערבי לצלילי הסיטאר, והתפרסם בזכות הביטלס שאימצו אותו, קיבל צ'ופר מהתלמיד המפורסם שלו, ג'ורג' האריסון, ופתח את הקונצרט. אבל הנעימות ההודיות שלו כמעט מרדימות את הקהל, שבא בשביל הגדולים באמת.

האריסון עולה לבמה ומציג את חברי להקת הליווי הענקית שלו, ובראשה ידידו רינגו סטאר. בלי הרבה דיבורים הוא משגר בזה אחר זה את להיטיו הגדולים, "אלי הטוב", "משהו" ו"הנה באה השמש".

ליאון ראסל מבצע שני קטעי סולו, ואחריו רינגו סטאר בלהיטו "זה לא בא בקלות". האריסון חוזר ומזמין לבמה את בוב דילן, כדי לבצע ארבעה מלהיטיו, בליווי שני הביטלס.

אחרי למעלה משעתיים של מוסיקה טובה, חותם האריסון בביצוע בכורה של להיטו החדש "בנגלה-דש". פיטר פונטלו, שדר הרדיו הנודע, חתם באמירה משלו: "זה היה אחד מערבי הפופ הגדולים בהיסטוריה".

קונצרט היסטורי בניו-יורק: בוב דילן, ג'ורג' האריסון וראווי שנקר למען בנגלה-דש

ההיסטוריון שלא עשה היסטוריה במצעדים

גדעון גרייף, עורך תוכניות מוסיקה בגלי צה"ל, מחליט שהוא לא פחות מוכשר מהזמרים שאותם הוא משמיע. אחרי להיט הבכורה שלו, "לא יכול בלי מיכל", הוא חוזר בימים אלה בלהיט קצבי, "רכבות בהרים", בליווי תזמורת בת 18 נגנים ומקהלת בנות.

גרייף הולך על כל הקופה ומסתער גם על מצעד המרגנית (בשיר "שלוש הן בנות הפלא") ומצעד הפיזמונים הלועזי של הגל הקל (בשיר "אל תחכי, אין פנאי").

באמצע שנות ה-70 פרש מהבידור הקל לטובת עיסוק רציני הרבה יותר: הוא נרשם ללימודי היסטוריה, התמחה בחקר השואה ופירסם מספר מחקרים במסגרת "יד ושם". היום, ד"ר גדעון גרייף הוא היסטוריון ומרצה מבוקש באירועים הקשורים בשואה.

עורך ומגיש. גדעון גרייף מסתער על המצעדים (1971). בעיגול: ד"ר גרייף כיום

כתובה, כתב אישום ומתנת חתונה 'נובחת'

הבדרן חנן גולדבלט, יוצא שלישיית "התאומים", נושא לאישה את בחירת ליבו, רונית. בטקס, שנערך במלון "באזל" בתל-אביב, נוכחים אמנים רבים, בהם אושיק לוי, אילן ואילנית ועוד.

גולדבלט הקורן מאושר, שחתם על הכתובה בחיוך רחב, לא העלה בחלומותיו הגרועים ביותר שכעבור 35 שנים יוגש נגדו כתב אישום חמור בגין אונס, ובעקבותיו יישלח לשנים רבות לכלא.

עוד נשואה טרייה היא הזמרת מירי אלוני, שהתחתנה בתחילת החודש עם השחקן נחום שליט. השבוע, בדירתה החדשה, היא הציגה לראווה כלכלב חמוד, 'מתנת החתונה' המקורית שקיבלה מהפיזמונאי יעקב רוטבליט.

חנן גולדבלט ורונית מתחת לחופה, מירי אלוני עם מתנת החתונה

בועז ומייק – מפגשים מהסוג הידידותי

להיטון חוגג שנתיים להיווסדו בסידרת הופעות ברחבי הארץ, בכיכובם של שניים מהשמות החמים ביותר בשטח: מייק בראנט ובועז שרעבי. כל אחד מהם מצליח בזכות עצמו, אבל מה שמקשר ביניהם היא ידידות רבת שנים, שהחלה בניו-יורק, במסגרת להקת כרמון ונמשכה בפאריס, לשם הגיע בועז כחבר במופע של כרמון, בעוד מייק החל ממריא לקריירה בינלאומית.

המפגש השלישי ביניהם היה בישראל, כאשר מייק הגיע לסיבוב ההופעות הראשון שלו בארץ, ועמד על כך שבועז יהיה אמן החימום שלו. כעת הם ביחד בפעם הרביעית, במסגרת חגיגות יומולדת שנתיים ללהיטון.

תחילתה של ידידות מופלאה. בועז שרעבי ומייק בראנט

החולות הלוהטים והלהיטים של דליה לביא

בפנתיאון הקולנוע הישראלי שמור מקום של כבוד לשחקנית דליה לביא, שהחלה את הקריירה שלה בגיל עשר, בסרט הוליוודי דווקא. את הדלת לילדה היפהפיה ממושב שבי ציון שליד נהריה, פתח כוכב הקולנוע קירק דגלאס, שהגיע לישראל לצילומי הסרט "עושה הלהטים" (1952). דגלאס סידר לה תפקיד קטן בסרט, מאוחר יותר פרש עליה את חסותו ובשנת 1962 שיבץ אותה בסרטו "שבועיים בעיר זרה".

בין לבין הופיעה דליה בסרט הישראלי "חולות לוהטים", פיתחה קריירה כדוגמנית, נישאה לאיש-עסקים יהודי-צרפתי ועברה להתגורר בצרפת.

היא הופיעה בסרטים צרפתיים והוליוודיים, ובסוף שנות ה-60 החלה לפתח קריירה חדשה כזמרת בינלאומית (אגב, היא מופיעה עד היום ברחבי אירופה).

ההספק שלה: 13 אריכי-נגן במספר שפות.

להיטה "ירושלים ירושלים", שאותו כתב והלחין המחצצר היהודי-אמריקני הֵרְבּ אלפרט, נכנס למצעד הפיזמונים הלועזי, וזו סיבה טובה בהחלט להעניק לה כתבה וצילום אמצע בגיליון השבוע.

חיים טופול, עוד כוכב בינלאומי, נמצא בימים אלה בלונדון, לצילומי סרטו החדש, "העין הציבורית". טופול יגלם בלש פרטי המשכין שלום-בית בין בני זוג אמיד הנמצאים בהליכי גירושין. את האישה מגלמת מיה פארו, לימים בת זוגו וכוכבת רבים מסרטיו של וודי אלן.

התסריט נכתב על-ידי פיטר שייפר, מחזאי יהודי-בריטי מצליח, והמפיק הוא הול וואליס, מגדולי המפיקים של הוליווד.

זהו סרטו הבינלאומי הרביעי של טופול, ובתעשייה מעריכים שהופעתו בסרט "כנר על הגג" תהפוך אותו לסופר-סטאר.

הבינלאומיים שלנו: דליה לביא, טופול ומיה פארו (בסרט "העין הציבורית")

המזל לא שיחק למפיק "מזל דגים"

המפיק גיורא גודיק לא הספיק להתאושש מכישלון ההפקה האחרונה שלו (המחזה "יום האבא", ירד אחרי 14 הצגות) וכבר מסתער במרץ על היעד הבא: "מזל דגים", מהדורה מקומית של רומיאו ויוליה.

העלילה בשני משפטים: שתי משפחות טברייניות שהאיבה ביניהן נמשכת על פני שני עשורים. למשפחה אחת בן מוצלח, אלברטו (השחקן עזריאל אושרוב) ולשנייה בת שחרחורת וחמת-מזג, אלגרה (בגילומה של הזמרת עליזה עזיקרי).

בשונה מהגירסה המקורית של שקספיר, המסתיימת בטרגדיה קורעת לב, זו של גודיק מסתיימת בהפי אנד, סולחה בין המשפחות וחתונה.

מה שאי-אפשר לומר על גורלו של גודיק, שכעבור שנה נמלט מישראל מפחד נושיו הרבים.

רומיאו ויוליה מטבריה. עליזה עזיקרי ועזריאל אושרוב במחזה "מזל דגים"

עוד "בחזרה ללהיטון":

-העכבישים זוחלים לאירופה, שובבי ציון בכלא ורוחמה זרגרי בדרך להיכל

-מייק בראנט עושה מילואים במיתלה, חדווה ודוד חולמים ביפנית ומירי אלוני מקליטה ומתחתנת

- היוונים משוגעים על אילנית, והצרפתים שפוטים של אסתר גליל

- מייק בראנט מוחרם בצרפת, אילנית שלישית באתונה והכוכב הבלגי מקליט

- כששלמה ארצי התקמצן ושמוליק קראוס התחרפן

- מייק ברנט מחזר אחרי ברדו, מרגול עושה שלישיה, שלום חנוך חוזר הביתה

- ג'וזי כץ מסתבכת ושלמה ארצי זוכה מן ההפקר

- הסינית של בועז, הפרופורציות של טופז

- מתי כספי שובר הרכב, מיקה שוברת לבבות ושווילי שובר קופות

- הסבתא של רבקה זוהר, המעריץ של שושנה דמארי

- זהב בהיכל התרבות, הוליווד בחוף תל-אביב ואלביס היהודי שובר שיאים

- הלהקות הצבאיות מתכווצות, רבקה זוהר מתרחבת ושושנה דמארי עוקצת

- תעודת עולה" לבוב דילן, חיפושית פיראטית בתל-אביב, מערב פרוע באילת

-הגיטריסט ההולנדי עושה עלייה, להקות הקצב במשבר ו"כנר על הגג" שובר שיאים