(דודו פז)

מקבץ בידור עולמי, סוף יולי 1971: ■ פסטיבל ניופורט, פסטיבל הג'ז החשוב בעולם, נופל קורבן לביריונות מאורגנת של מאות חמומי-מוח, אלה פורצים לעבר הבמה במהלך הופעתה של דיון ווריק, הורסים מכל הבא ליד ולא נרגעים עד שכוחות משטרה מפזרים אותם בגז מדמיע. מהומות דומות גרמו לפיצוץ הפסטיבל הקודם, ב-1969 ■ ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר מאשרים את השתתפותם בקונצרט הצדקה למען בנגלאדש, שיתקיים באוגוסט בניו-יורק. זו תהיה ההופעה המשותפת הראשונה של השניים מאז פירוק הביטלס ■ ג'ון לנון, אקס ביטלס, הגיע עם אשתו יוקו אונו ללונדון, במסגרת מסע פירסום לספרה החדש, "אשכולית", ובו עצות לחיים טובים יותר ■ עיריית לונדון אוסרת על להקת "המי" לקיים קונצרט חינם בהייד פארק. הנימוק: חשש להתפרעויות והפרת הסדר במהלך המופע ■ ג'ינג'ר בייקר, המתופף שכיכב במספר הרכבי-על, בהם "הקצפת", מעביר את פעילותו לניגריה. בייקר, שהתאהב במקצבים האפריקניים, מתכנן להקים בבירה לאגוס, משרד אמרגנות, חברת תקליטים ומועדון הופעות ■ רשת הטלוויזיה המפיקה את "המופע של אנדי וויליאמס" מאז 1962, מודיעה לזמר בעל קול הקטיפה שלא תחדש את החוזה לעונה נוספת, בגלל ירידה תלולה ברייטינג ■ דליה לביא שלנו מככבת לצידו של יול ברינר (הקרח מ"המלך ואני") במערבון "קאטלו", המצולם בימים אלה בערבות אלמיירה, ספרד.

גם בישראל של סוף יולי 1971 מתנהלים חיי חברה, תרבות ובידור תוססים. בעידן של טרום מוספי הבידור, השבועון להיטון הוא אחד ממקורות המידע הספורים - והמבוקשים. זה היה השבוע שהיה על-פי להיטון

חומר נפץ כחול מזעזע בבלומפילד

האמרגן הצעיר חיים סבן משחרר הודעה לעיתונות, ולפיה הוא עומד להביא לארץ ארבע להקות-קצב בינלאומיות, לקונצרט חד-פעמי, ככל הנראה באיצטדיון בלומפילד ביפו. הלהקות הן תחיית קרידנס קלירווטר האמריקנית, כחול מזעזע ההולנדית ("ונוס"), מונגו ג'רי וחומר-נפץ הבריטיות. הקונצרט מתוכנן ל-21 בספטמבר.

לכתב להיטון מספר סבן, שמונגו ג'רי תישאר בארץ לשלוש הופעות נוספות ושקרידנס קלירווטר תביא עימה ציוד הגברה במשקל 4 טון.

שלמה ארצי התבלבל, השיר לא ישודר

מופע "תקליט הזהב 1971" של להיטון, שהוקלט במלואו על-ידי "שידורי ישראל" (לימים, קול ישראל), משודר השבוע במלואו בגל הקל (לימים רשת ג') של תחנת הרדיו הממלכתית. בתוכנית מושמעים שני השירים שביצע כל זמר במופע, פרט לשיר "אל תשאל ילד" של שלמה ארצי. מתברר שארצי התבלבל במילות השיר בעת הביצוע, וביקש שלא לשדרו ברדיו. המפיקים מכבדים את הבקשה ומשמיעים רק את "אהבתיה" ("פתאום עכשיו פתאום היום") שלו.

חוזה צריך לכבד

שבוע אחרי ההודעה על סיבוב ההופעות הצפוי של חוזה פליסיאנו בישראל, ולאחר אישור נוסף של משרד האמרגנות שיביא אותו, אפשר כבר להעניק לו צילום שער על החשבון. כעת מקווים כולם שהזמר הפורטו-ריקני לא יקליט גירסה משלו ל"חוזה לך ברח" של אושיק לוי.

פליסיאנו על השער

איגוד זמרים ארצי? הכל דיבורים

מספר זמרים מובילים מעבדים בימים אלה תוכנית להקמת איגוד זמרים ארצי, שמטרתו להגן על האינטרסים שלהם בכל הקשור לתשלום עבור הופעות, תנאים סוציאליים, הגנה משפטית וכיוצא באלה.

אחת ההצעות דיברה על הקמת משרד אמרגנות מרכזי, בו יהיו חברים כל הזמרים, מה שיבטל את הצורך במשרדי אמרגנות נפרדים.

ההצעה נדחתה ולעומתה התקבלה בחיוב הצעה להקים קרן פנסיה לזמרים, שתבטיח להם קיום בכבוד לעת פרישתם.

האיגוד נותר בגדר רעיון בלבד, ככל הנראה משום שקשה להקים מסגרת שתכיל את האגו של כל זמרי ישראל. גם קרן הפנסיה לא הוקמה, בסופו של דבר.

אחרית הימים באתונה: יש לנו מעריצים יוונים ולבנונים

70 אלף הצופים שמילאו את האיצטדיון של אתונה, מחאו כף והריעו לזמרת אילנית, וגם אחרי שיצאו לרחובות, המשיכו להמהם את הפיזמון הקליט "ושוב איתכם, ושוב איתכם". חבר השופטים הבינלאומי של הפסטיבל אומנם העניק לה רק את המקום השלישי, אבל מבחינת ההמונים היא זכתה במקום הראשון.

אורי אלוני, העורך הראשי של להיטון ושליחנו המיוחד לאתונה, מדווח כי "ושוב איתכם" היה חביב הקהל וזכה למחיאות הכפיים הסוערות ביותר. בשלב הגמר, כאשר הזמרת הברזילאית קלאודיה הוכרזה בזוכה במקום הראשון, קם הקהל כאיש אחד על רגליו ושאג קריאות בוז. הרוחות נרגעו רק לאחר שהמנחה עלה לבמה והודיע כי הנהלת הפסטיבל החליטה לשנות את שיטת השיפוט, ומהשנה הבאה גם הצופים ייטלו חלק בהצבעה.

עוד מדווח אלוני על קשרי הידידות העמוקה בין המשלחת הישראלית וה...לבנונית. ידידות זו הפכה כמעט למסורת, מאחר ולבנון שולחת לפסטיבלים הבינלאומיים את אותם אנשים כמעט. סמי קלארק, זמר הייצוג של לבנון, שמח להצטלם עם אילנית. לעומתו, הזמר הסורי נעים חמדי (שהגיע למקום ה-40 והאחרון), התחמק ממגע ישיר עם המשלחת הישראלית.

שלוש הגדולות באתונה: סמנתה ג'ונס האנגלית, קלאודיה הברזילאית ואילנית. משמאל: אילנית וסמי קלארק

ג'ניס ג'ופלין הישראלית - להיט הקייץ בצרפת

אין נביא בעירו. תשאלו את אסתר (ג'קי) גליל. הזמרת הנאה (24), בת להורים יוצאי מרוקו, שהחלה לשיר בגיל צעיר, עשתה את פריצת הדרך שלה דווקא בצרפת. תקליטה השני בצרפתית, "היום עולה", כבש את פסגות המצעדים ומכר שני מיליון עותקים. לרגל ההצלחה, היא הוזמנה להופיע החודש בפסטיבל "שושנת זהב", בעיר הקייט הצרפתית אנטיב וזכתה במקום השני.

שדרני הרדיו בצרפת מכנים אותה "ג'ניס ג'ופלין הישראלית", חברת התקליטים הנודעת "בארקלי" החתימה אותה על חוזה הקלטות לחמש שנים ובקרוב היא תופיע באולם ה"פאלה דה ספורט" הענק בפאריז, לצידו של כוכב-העל הצרפתי ג'וני האלידיי.

עם כל הכבוד וההכרה לה היא זוכה, אסתר לא שוכחת לרגע מי נתן לה את הרוח הגבית. בתחילת השנה נפגשה עם ידידה הטוב, מייק בראנט, והשמיעה לו גירסת דמו של "היום עולה". מייק האזין, נדלק ואמר: "תשמעי לי, זה הולך להיות להיט הקייץ של צרפת!" לכתבנו בפאריז אמרה השבוע: "למייק יש חוש לא נורמלי ללהיטים. ברגעים הכי קשים שעברו עלי, נזכרתי במה שאמר לי וזה עשה לי טוב".

התחזית של מייק בראנט התגשמה. אסתר גליל

כרמון פותח בוסתן ספרדי בפאריז

עוד הצלחה ישראלית על אדמת צרפת רושמת לזכותה להקת כרמון. הלהקה, יציר כפיו של הכוריאוגרף יונתן כרמון, כבר הופיעה מספר שנים, בהרכבים שונים, בתיאטרון אולימפיה בפאריז, ובכל פעם סגרה קופות. הודות לכך גם זכה כרמון בתפקיד המנהל האמנותי של התיאטרון הנודע, שעל בימתו הופיעו (ומופיעים עד היום) מיטב כוכבי תבל.

השנה, בניגוד לפעמים קודמות, הביא כרמון לפאריז הרכב של זמרים בלבד, בתוכנית שהורכבה מארבעה פרקים: שירי לאדינו (מהמחזמר "בוסתן ספרדי"), שירים חסידיים, שירי ז'אק ברל בעברית ושירים ישראליים בני זמננו. שמות בולטים בהרכב: ריקי גל, דני ליטני, יאיר קלינגר, אביבה שוורץ, אלכסנדרה, רפי קינן, דני גולן וציון צדוק.

בערב הבכורה ישבו באולם כוכבי הקולנוע הצרפתים אלן דלון, ז'אן פייר אומון, ז'אן קלוד בריאלי וגם מייק בראנט שלנו. כולם, כולל הביקורת, החמיאו למופע המושקע.

"הנבחרת האולימפית" של כרמון בפאריז (בעיגול: יונתן כרמון). דוז פואה

גמר חתימה טובה

התופעה של זמרים החותמים למעריציהם על התקליט החדש שהוציאו, רווחה מאוד בשנות ה-70. שתי דוגמאות: בועז שרעבי, נישא על כנפי הצלחת להיטו "פאמלה", התייצב בחנות "בזאר התקליט" בתל-אביב, כדי לחתום למעריצים הצעירים שהקיפו אותו. אלה החתימו אותו מכל הבא ליד, תקליטים, גלויות וסתם פתקים.

ימים ספורים קודם לכן התכנסו מעריציו של הזמר-שחקן מייק בורשטיין ("שני קוני למל"), במחלקת התקליטים של "כל-בו שלום" בתל-אביב, שם זכו ליהנות מזיו פניו ולהוסיף את האוטוגרף שלו לאוסף.

אני החתום מטה. מייק בורשטיין (ימין) ובועז שרעבי במעמד החתימה

עם מעט עזרה מהאחים

הבדרן דודו דותן, נכנס לאולפן כדי להקליט תקליט ילדים חדש, שיכלול שירים וסיפורים. על-מנת לשוות לשירים צליל 'ילדותי' אותנטי, גייס דותן להקלטה את אחיו הצעיר שחר (11) ואת אחותו נאווה (15). שחר הקטן נאלץ לעמוד על כיסא, כדי להגיע אל המיקרופון.

דודו דותן ואחיו הצעירים שחר ודינה באולפן

הכנר והגנרלית כובשים את גרמניה

קשרי התרבות שלנו עם גרמניה מתהדקים. בעקבות המחזמר "כנר על הגג" שעלה בהצלחה על בימות התיאטרון בגרמניה, מגיע תורה של ההצגה "אמי הגנרלית". העלילה במשפט אחד: אם מודאגת המגיעה לבסיס צבאי נידח בסיני, כדי לוודא שבנה האהוב יאכל כמו שצריך. במהלך שהותה היא מגלה שגם בעלה עושה מילואים באותו בסיס, ובהדרגה 'תופסת פיקוד' על היחידה.

ההצגה, פרי עטו של אלי שגיא, הועלתה כ-1100 פעמים ונחשבה להצגה המצליחה ביותר בתולדות התיאטרון הישראלי. המפיק שארל רנייה, מי שעיבד מספר מחזות מצליחים לגרמנית, הגיע לישראל עם צוות ההצגה, כדי להיכנס לאווירה.

ההרים לא גבוהים בדרך לחופה

חודשיים אחרי שחזר מגיחה לחו"ל בגישושים אחר קריירה בינלאומית, אבי טולדנו כבר עם ארבעה פיזמונים ביד ובמצעד. מבחינתו, ההרים ממש לא גבוהים יותר בדרך חזרה.

אבל מה שמרגש אותו באמת בימים אלה, זה אירוע משמח שיקרה בחודש הבא: נישואיו לליאורה, רב"טית על סף שיחרור מצה"ל וחברתו מזה כשנתיים.

וזה מה שהוא חושב על הצעד החשוב בחייו: "כשזמר עומד בפני החלטה כזאת, הוא חייב לחשוב פעמיים מה עדיף - קריירה, מעריצות והצלחה או משפחה, בית וילדים... אינני מתכונן לפרוש, אבל בשבילי אשה, בית וילדים זה לא פחות חשוב מקריירה".

פורס חופה, לא פורש. אבי טולדנו ובח"ל ליאורה

הלהקות הצבאיות הפגיזו להיטים בצרורות

עתידן של הלהקות הצבאיות מונח על כף המאזניים, אבל השאלה הגורלית הזו לא ריחפה בחלל אולם "בית החייל" בתל-אביב, שם התקיים מופע רב-משתתפים של הלהקות הצבאיות ולהיטיהן. האווירה הכללית היתה רחוקה מלהזכיר מסיבת סיום, ומצעד הלהקות הפך עד מהרה למטווח להיטים.

להקת פיקוד צפון עם יגאל בשן הביאה את "מתוק מתוק", "סיירת אגוז" ו"משמר הגבול"; להקת התותחנים עם הסולן רומן שרון שרה את "סינדרלה"; צוות הווי נח"ל עם הסולן יזהר כהן, את "כל שהיה בינינו"; להקת הנח"ל עם אפרים שמיר, את "מיקה"; צוות הווי פיקוד הדרכה עם יוני נמרי, את "חייל באפור" ו"אני מסוכסך עם עצמי" ולהקת פיקוד דרום עם "שבחי מעוז".

אחרי השיחרור פצח יוני נמרי בקריירה בינלאומית באירופה, ולפרק-זמן מסוים אף הוגדר כיורש של מייק בראנט, אבל לא התמיד ופרש. לעומתו, חבר להקת פיקוד צפון, אוהד נהרין, שבשעתו הסתתר בצילו של יגאל בשן, עשה קריירה בינלאומית כרקדן, כוריאוגרף והמנהל האמנותי של להקת בת שבע.

אחוות לוחמים בבית החייל: אוהד נהרין (ימין), יוני נמרי, יגאל בשן ורס"ן אפרים כליפא

הצנחן עם הבאנג'ו

משה הלל לא שירת בלהקה צבאית, ובמבט לאחור, מודה שזה גרם לו להתאמץ הרבה יותר כדי להגיע לקבל הרחב.

במלחמת ששת הימים שירת כצנחן, וחלק מהציוד האישי שלקח איתו לחזית היתה גיטרה, בעזרתה עשה שמח לחבר'ה בהפוגות בין הקרבות. "נדרתי לעצמי שאם אני יוצא חי מהמלחמה הזאת, אני מקדיש את חיי לשמח אנשים", סיפר לכתב להיטון.

ב-1970 פרץ לראשונה לתודעה, כשהשתתף בערב ראיונות של דן בן-אמוץ. שם גם הוצמד לו הכינוי "הצנחן המזמר". השבוע הוא מתחיל לראות פרי לעמלו, כאשר שירו "הנער עם הבאנג'ו" נכנס למצעדים.

הצנחן עם הגיטרה, הנער עם הבאנג'ו. משה הלל

כרמית גיא, כוכבת על תנאי

קריינית-הרצף הצעירה כרמית גיא (21) בקושי חודש על המסך, וכבר יש כאלה שמצמידים לה את הקידומת "כוכבת". ככה זה כשאת משדרת בערוץ טלוויזיה יחיד שכל המדינה צופה בו.

היא עצמה רחוקה מגינוני סלב, ומתאמצת להנמיך פרופיל וציפיות. אולי בגלל העובדה שנולדה וגדלה בקיבוץ (גבעת חיים) עד גיל 16 ואולי בגלל שהיא בכלל בתקופת ניסיון. "אני כאן רק שבועות ספורים, ואינני יודעת מה יוחלט לגבי", היא מספרת בגילוי לב לכתבת להיטון.

כמגישה על תנאי, היא לא נהנית מהפריבילגיות של המגישות הקבועות, ונאלצת לדאוג בעצמה למלתחה ולתכשיטים שאיתם היא עולה לשידור. "פניתי למספר בוטיקים בירושלים ובדקתי אפשרות של השאלת מלתחה כנגד קרדיט", היא מספרת. "להפתעתי, שום בוטיק לא היה מעוניין בהסדר, בטענה שהפירסום אינו מביא לקוחות".

לפחות את 'תיק' האיפור לא הפילו עליה. המאפרות תמי ורבקה שמחות להכין אותה לשידור.

הבוטיק והתיק. כרמית גיא בחדר האיפור ובעמדת השידור