עוגת שוקולד מדויקת / מתכוניישן

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר 60%
  • 200 גרם חמאה
  • 6 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס סוכר
  • ¼1 כוסות שקדים טחונים

לגנאש

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה.

ממסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים היטב.

מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.

מאחדים בין התערובות ומוסיפים את השקדים הטחונים.

מערבבים קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

אופים למשך 35-30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מניחים להתקרר.

הגנאש: מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מניחים למנוחה של דקה ומערבבים היטב.

הגשה: מצפים את העוגה בגנאש ומגישים לצד קצפת לא ממותקת.

ניתן לעטר בקקאו.

פיאמונטה - עוגת אגוזי לוז ופטל

מצרכים

לקייק אגוזי לוז

  • 3 חלבונים (80 גרם)
  • 1/3 כוס סוכר (80 גרם)
  • 2 ביצים (130 גרם)
  • 3 חלמונים ( 50 גרם)
  • 3/4 כוס סוכר ( 180 גרם)
  • 3/4 1 כוס אבקת אגוזי לוז ( 220 גרם)
  • 110 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס קמח (50 גרם)
  • 100 גרם פטל קפוא (אדום / שחור)
  • 100 גרם חלבה קצוצה גס
  • 150 גרם ממרח קרמל קרנץ (מחומם קלות)

לקציפה

  • 375 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם גבינת מסקרפונה
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • מקל וניל חצוי ומגורר

לקישוט

  • פטל מיובש
  • מטבעות שוקולד
  • זסט לימון

אופן ההכנה

קייק אגוזי הלוז: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.

מערבבים בקערה רחבה ביצים, חלמונים, סוכר, אבקת אגוזי לוז וקמח.

מוסיפים את החמאה המומסת וממרח הקרמל ומקפלים את קצף החלבונים.

מעבירים לשק זילוף ומזליפים לשני מסגרות. מפזרים פטל וחלבה, ואופים ב-160 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.

הקציפה: מקציפים את כל חומרי הגלם לקציפה יציבה ומעבירים לשק זילוף עם פיית "סנט הונורה".

מורחים שכבה של ממרח הקרמל על גבי קייק אגוזי הלוז ופטל, ומזליפים לאורך את הקציפה הלבנה.

מעטרים בפטל מיובש, מטבעות שוקולד וזסט לימון, ומגישים.

קדאיף מסקרפונה / דן לב

  • רינג בקוטר 6 ס"מ

מצרכים

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 200 גרם חמאה מזוקקת

לקרם

  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 מקל וניל

לנקטרינה

  • 4 נקטרינות בשלות
  • 4 קיווי
  • אבקת סוכר
  • רוטב בלסמי מצומצם

להגשה

  • 200 גרם סוכר חום
  • 100 גרם מים
  • קליפת תפוז חתוכה לז'וליינים
  • מקל קינמון
  • כוכב אניס

אופציות נוספות להגשה

  • עלי נענע לעיטור

אופן ההכנה

מאווררים קלות את שערות הקדאיף ומערבבים עם חמאה מומסת.

יוצרים מהקדאיף עיגולים קטנים, מניחים במגש מרופד בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. מצננים.

בינתיים חותכים את הנקטרינות לפרוסות ומערבבים עם אבקת הסוכר והבלסמי המצומצם. מניחים בצד לספיגת טעמים.

במקביל, מקלפים ז'וליינים מהתפוז ומבשלים עם הסוכר והמים עד להסמכת מי הסוכר. מניחים את הז'וליינים לייבוש.

הקרם: במיקסר עם וו גיטרה פותחים מעט את גבינת המסקרפונה, מוסיפים מקל וניל וסוכר.

מחליפים את הגיטרה בוו בלון ומוסיפים את השמנת המתוקה, מקציפים קלות עד לקבלת קרם אוורירי ויציב.

ההרכבה: מעבירים את הקרם לשק זילוף, מזליפים מהקרם על גבי צלחת ההגשה, מדביקים את הקדאיף לצלחת (בעזרת הקרם) ומזליפים טבעות אחידות של קרם על גבי עיגולי הקדאיף, מעטרים בפרוסות הנקטרינה ובריבת תפוז ביתית.