המטבח האסיאתי השפיע מאוד על המטבח המערבי, אבל מתברר שהדבר עובד גם בכיוון ההפוך: עם התיירים ופתיחת השוק לייצוא, אפשר להבחין בשינויים שנעשים במטבח האסיאתי לטובת החך המערבי, בעיקר בטעמם של רטבים. הילה אלפרט פותחת את התכנית במפעל יאן ואל יון, המתמחה ברטבים. היא פוגשת את מנהל השיווק של המפעל, וישיאן קאמולג'גדשה, שמספר על הרוטב המועדף על התאילנדים, ועל הרוטב שמיוצר במיוחד לייצוא לישראל, כולל מבחר רטבים כשרים. במטבח המפעל היא פוגשת את עודד כליף, מנכ"ל מזרח ומערב - ייבוא ושיווק, ואת השפית ין שמכינה מנת פאק-ציו, מנה מוקפצת וקלה להכנה מהמטבח התאילנדי.

אלפרט מתקשרת לנועם רון, מנהל שיווק איסתא, ששולח אותה לבקר בשוק אוכל שתיירים בדרך כלל לא מגיעים אליו. בשוק הואי קוואנג, שנמצא בלב שכונת מגורים, המסעדות מגישות בצהריים את האוכל ברחוב, וניתן למצוא בו אוכל מכל רחבי אסיה. בשוק היא פוגשת את אלון מילר, מסעדן שחי בבנגקוק, שעושה לה סיור מודרך.

משם היא ממשיכה לטיפרוס, המפעל הגדול ביותר לרוטב דגים בתאילנד, ועוקבת אחר תהליך התסיסה שעוברים הדגים במלח. עודד כליף מספר על תפקידו המרכזי של רוטב הדגים במטבח התאילנדי, ועל ההבדל בין רוטב דגים המופק מאנשובי לבין זה המופק מטונה. משם הם ממשיכים לבקר את שף אמפרון במסעדת Oa Bangpoo, שם היא מכינה את מרק הטום-יאם המפורסם שלה.

לפני סיום אלפרט מדברת שוב עם נועם רון, והוא ממליץ לה ללכת לרחוב הקוואסן, שם היא פוגשת תרמילאים מכל רחבי העולם ומקנחת בגלידת קוקוס ומסאז' תאילנדי משובח.