ד"ר מוטי לוי, רופא ראשי – כללית רפואה משלימה, מספר על בעיות פריון שונות, על הדרכים של הרפואה המשלימה להתמודד עם הבעיה ועל הטיפולים המוצעים, כמו ביו-פידבק, דיקור ותזונה לפי הרפואה הסינית.

גיא גיאור פוגש את פרופ' מיכאל אבירם, טכניון ומרפאת רמב"ם, שמספר על סגולות הרימון, הנובעות מחומרים נוגדי חמצון באיכות גבוהה שמונעים את שקיעת הכולסטרול בדם. מתברר כי החומרים נוגדי החמצון נמצאים ברמה גבוהה במחיצות הפרי ובקליפתו, ולכן מומלץ לשתות דווקא את המיץ, העושה שימוש גם בחלקים אלה.

נאוה בראל, מומחית לכושר ותזונה, עוזרת לגיאור להבין שהשומנים מצטברים דווקא באזור הבטן בעיקר בגלל התזונה המשופעת בפחמימות ריקות. הפתרון – פעילות גופנית לחיזוק שרירי הבטן ואף עבודה אירובית. היא מדגימה את שיטת 7-7-7 – פעילות גופנית של 7 דקות ביום, 7 ימים בשבוע, כדי לראות תוצאות אחרי 7 שבועות.

במטבח גיאור פוגש את השף אבי ביטון, והם מכינים מתכון פשוט להפליא של פילה בקר ממולא באגוזים. חלי ממן, מייסדת רשת לקבוצות תמיכה להרזיה, מספרת על סגולותיו של נתח הפילה, על אגוזי המלך ומלחמתם בכולסטרול ועל השום – אנטיביוטיקה מן הטבע.

לסיום פוגש גיאור את אולגה קוטליאר, שמספרת על טיפול בכתמי פיגמנטציה. היא מדגישה את חשיבות השימוש בקרם הגנה, ומספרת על סוגי הטיפולים בפיגמנטציה באמצעות קרם הבהרה, פילינג כימי או טיפול בלייזר.

פילה בקר ממולא באגוזים

מרכיבים

  • פילה בקר במשקל 1 קילו

למילוי

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כף שומשום קלוי

לרוטב

  • מיץ רימונים
  • 4 כפות סילאן
  • טימין
  • 3 כפות בנפייבר סיבים תזונתיים

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית.

2. מערבבים את חומרי המילוי.

3. יוצרים חור במרכז הפילה בעזרת סכין לכל האורך, ומכניסים את תערובת האגוזים.

4. מתבלים את הנתח במלח ופלפל, וצולים בחום של 250 מעלות כ-20 דקות, או מטגנים במעט מאוד שמן קנולה – מסובבים בכל הכיוונים. אפשר לסגור את המחבת במחבת נוספת, לצלייה מהירה יותר של דקות ספורות.

5. מחכים שהנתח יתקרר מעט, ובינתיים יוצרים במחבת עם השמן שנשאר את הרוטב: מוסיפים מעט מיץ רימונים ומרתיחים. מוסיפים סילאן וסיבים תזונתיים שמסמיכים את הרוטב.

6. פורסים את נתח הפילה לפרוסות ומגישים.

7. בהגשה – מזליפים את הרוטב מעל טבעות הפילה.