מקלובה של בשר וירקות

5-6 מנות

מרכיבים

  • 1 ק"ג כתף בקר (נתח מספר 5) חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
  • 1בצל גדול פרוס
  • 1 חציל קטן פרוס עבה
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • 300 גרם אורז פרסי
  • 500 מ"ל ציר עוף
  • שמן לטיגון עמוק

לתיבול
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 2-3 כפיות מלח
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית כורכום

לקישוט
  • 50 גרם גפרורי שקדים קלויים
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. בסיר או מחבת מטגנים בשמן עמוק את פרוסות החציל ופרחי הכרובית, כל אחד בנפרד, עד הזהבה עמוקה ומעבירים לנייר סופג.

2. באותו שמן מטגנים גם את פרוסות תפוח האדמה.

3. בסיר רחב בעל מכסה תואם ומתאים גם לתנור, משחימים את קוביות הבשר בשמן חם.

4. באותו סיר, מרכיבים את המקלובה. משמנים מעט את תחתית הסיר ומניחים בשכבה אחת את פרוסות תפוחי האדמה. מעל מפזרים את הבשר, הירקות המטוגנים ומכסים באורז. יוצקים מעל הכל את נוזלי הבישול החמים.

5. מכסים היטב ומעבירים לתנור למשך שעה, בחום של 170 מעלות, או למשך לילה בחום של 100 מעלות.

6. הופכים את המקלובה על צלחת הגשה גדולה (חשוב שתהיה גדולה הרבה יותר מקוטר הסיר). מפזרים גפרורי שקדים ומעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

טבולה עם אגסים, אגוזים ושפע עשבי תיבול

4 מנות

מרכיבים

  • 1/4 כוס בורגול גס (40 גרם)
  • 2 אגסי אנג'ו אדום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
  • 1/4 צרור נענע (עלים בלבד), קצוצים גס
  • 1/4 צרור שמיר קצוץ גס
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 2 לימונים
  • 1 תפוז
  • 1/3 כוס אגוזי לוז קלויים, מומלחים ושבורים (30 גרם)
  • 1/3 כוס שקדים קלויים, מומלחים ושבורים (30 גרם)
  • 30 גרם חמוציות מיובשות
  • 4-5 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

1. משרים את הבורגול בשפע מים קרים ל-40 דקות לערך, עד שהוא מתרכך אך עדיין נשאר מעט "אל-דנטה". מסננים ושומרים בקערה.

2. בעזרת מגרדת עדינה, מגרדים מעט מקליפת הלימון והתפוז לקערית קטנה. סוחטים את הלימונים למיץ. חותכים את קליפת התפוז עם הציפה הלבנה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מוודאים שאין חרצנים וחותכים כל פרוסה לרבעים.

3. חותכים את האגסים לפלחים דקים.

4. מערבבים בקערה גדולה את האגסים, התפוזים, עשבי התיבול הקצוצים, הבורגול המושרה והמסונן, האגוזים, השקדים והחמוציות. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ושמן זית. מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים מיד.

מלבי עם אגסים בסירופ פריחת הדרים

5 מנות

מרכיבים

למלבי

  • 300 מ"ל חלב
  • 150 מ"ל שמנת
  • 1/4 כוס + 1 כף סוכר (60 גרם)
  • 3.5 כפות קורנפלור (30 גרם)
  • 1 מקל וניל

לאגסים בסירופ
  • 2 אגסי בוסק חלוד, חתוכים לפלחים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • מיץ מ-3 תפוזים ו"סרטי" קליפה של תפוז אחד
  • 3-4 טיפות מי זהר (פריחת הדרים)

לקישוט
  • חופן פיסטוק קלוי וקצוץ

אופן ההכנה

1. למלבי: חוצים את מקל הווניל ובעזרת סכין קטנה מגרדים את הזרעים. מניחים את מקל הווניל והזרעים בסיר בינוני עם החלב, השמנת, הסוכר והקורנפלור ומבשלים על להבה בינונית גבוהה עד רתיחה.

2. מסננים ומוזגים לקעריות או גביעים להגשה. מעבירים לקירור לכמה שעות.

3. לסירופ: בסיר בינוני מבשלים את הסוכר עד קבלת קרמל בהיר ומוסיפים מיץ תפוזים ואת פלחי האגסים. מבשלים על להבה בינונית, מכוסה במשך כמה דקות.

4. לקראת סוף הבישול מוסיפים מי זהר. מצננים את הסירופ עם האגסים בקירור לכמה שעות.

5. מגישים את המלבי עם הסירופ והאגסים מעל. זורים מעט פיסטוק קצוץ.