מיני בריוש אנטיפסטי

כמות: כ-60 יחידות

מרכיבים

  • 4 1/2 כוסות קמח שמרים (600 גרם)
  • 1/3 כוס חלב (75 מ"ל)
  • 1/3 כוס+ כף סוכר (80 גרם)
  • 5 ביצים בגודלM (250 גרם)
  • 2 כפיות מלח (18 גרם)
  • 250 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
  • 6 גרם אורגנו יבש
  • 1 חציל ארוך וצר
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 ביצה
  • 60 גרם מוצרלה מגורדת
  • פרוסת גבינת עיזים (שנחתכה בחותך גבינות)
  • קובייה גדולה גבינה בולגרית
  • 2-3 כפות ממרח פסטו
  • 3 ענפי עלי תימין

אופן ההכנה

1. מניחים את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר והאורגנו במיקסר עם וו לישה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ולבסוף מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה והמלח, עד שכל החמאה נטמעת בבצק.

3. מניחים את הבצק להתפחה בקערה גדולה פי 2 מגודל הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 24 שעות.

4. חותכים את הפלפלים לגודל של כ-3 ס"מ (ריבועים או משולשים) ואת החציל לעובי אצבע.

5. מערבבים שמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס. מברישים את הפלפלים והחציל במרינדה.

6. שמים את הירקות בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 5 דקות.

7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים.

8. מרדדים כל חלק לעובי של כ-4-5 מ"מ על נייר אפייה מקומח וחותכים בעזרת גלגלת למרובעים בגודל 8X8 ס"מ (הם מתכווצים קצת עם החיתוך).

9. מסדרים את הריבועים על שלוש תבניות עם מעט רווח ביניהם.

10. טופינג פיצה: מורחים את ריבועי בצק בביצה טרופה, מפזרים מוצרלה מגורדת, ומניחים מעליה 1/2 עגבניית שרי, זיתים מגולענים, ואם אוהבים אפשר גם פילטים של אנשובי.

11. טופינג פלפלים: מורחים את ריבועי הבצק בביצה ומניחים על כל ריבוע כ-2 רצועות פלפל, מטבע גבינת עיזים ועלי תימין. (את גבינת העזים הכי נוח לחתוך כשהיא קרה, על ידי פורס ביצה).

12. טופינג חצילים: מורחים בנדיבות על ריבועי הבצק ממרח פסטו ומניחים פרוסת חציל קלוי ושתי קוביות גבינה בולגרית.

13. מתפיחים מכוסה במקום חמים כארבעים דקות עד שעה.

14. אופים בחום של 160 מעלות לכ-20 דקות עד שמשחים קלות.

עוגת גינה

תבנית 24

מרכיבים

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 כוס סוכר חום (200 גרם)
  • 1/3 כוס דבש (120 גרם)
  • 1 כוס שמן (200 גרם)
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה (7 גרם)
  • 3/4 כפית סודה לשתייה לאפייה (5 גרם)
  • 1 כף קינמון טחון (8 גרם)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (עדיף לגרד על המקום)
  • 1/3 כוס גזר מגורד לשערות (60 גרם)
  • 1 כוס דלעת מגורדת לשערות (120 גרם)
  • 1 כוס זוקיני מגורד לשערות (120 גרם)
  • 1 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (130 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים או גזר טרי
  • קורט מלח

אופן ההכנה

1. מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, הסוכר והדבש ומערבבים כחמש דקות עד לקבלת מסה בהירה יותר.

2. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את השמן.

3. מנפים את היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ואגוזים) ומשדכים למסה.

4. לסיום מוסיפים את המיץ, הגזר, הדלעת והזוקיני.

5. מרפדים תבנית בנייר אפייה (או מרססים תבנית בתרסיס שמן) ומוזגים את המסה לתבנית.

6. אופים כ-45 דקות על חום של 160 מעלות.

7. העוגה מוכנה כשקיסם עץ יוצא יבש.

8. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר ומשחררים מהרינג רק לאחר 1/2 שעה לפחות.

9. כשהעוגה התקררה ניתן לקשט באבקת סוכר וורדים מיובשים.

שיפודי ירקות

מרכיבים

  • 40 יחידות שיפודי במבוק
  • 1 בטטה גדולה (או 3 בטטות צרות).
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 חציל גדול
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות טריאקי
  • 1 כפית דבש
  • 3 קישוא או זוקיני צרים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • קורט מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 שורש קולורבי
  • 20 פטריות קטנות
  • אפשרויות נוספות: פרחי כרובית או רבעי בצל סגול
  • 150 גרם גבינת ברי (לא נוזלית)
  • 30-20 יחידות בייבי מוצרלה
  • 1/2 כפית קצח
  • 4 כפות שומשום

אופן ההכנה

1. כדי לקבל 40 שיפודי במבוק עלינו לחתוך כ-20 יחידות מכל סוג. במתכון הזה יש יד חופשית בבחירת הירקות, אבל בכל מקרה נרצה שכל שיפוד יכיל לפחות 4 טעמים שונים ולכן נחתוך קטן ונטבול במרינדות שונות לקבלת ביסים קטנים ומגוונים.

2. למרינדת הבטטות: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות של כ- 2.5 על 2.5 ס"מ. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, מגלגלים במרינדה את הבטטות ומניחים על נייר אפייה בתבנית.

3. למרינדת החציל: מקלפים את החציל וחותכים לקוביות של כ- 2.5 על 2.5 ס"מ, או לחתוך בעזרת כף פריזיאן (הראש הגדול יותר). מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה. מגלגלים את כדורי החציל ומניחים על נייר אפייה בתבנית.

4. למרינדת הזוקיני או הקישוא: פה הכי יפה שהם קטנים כי כך אפשר לקלף כמו "זברה" ולפרוס לפרוסות של אצבע. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, טובלים את הזוקיני ומניחים על נייר אפייה בתבנית.

5. למרינדת קולורבי: מקלפים את הקולרבי, מיישרים את הקולורבי לקוביה וחותכים לקוביות בגודל של 2.5 על 2.5 ס"מ. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, טובלים את הזוקיני ומניחים על נייר אפייה בתבנית.

6. פטריות קטנות, רבעים קטנים של בצל סגול ופרחי כרובית: לגלגל באחד הרטבים שנשארו.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כיוון שהחתיכות קטנות מדובר בזמן אפייה קצר של כ-5 דקות. אם יש צורך אפשר עוד 2 דקות ולא יותר, כדי שהירקות לא יתרככו מידי.

8. בזמן שהירקות בתנור מכינים את הגבינות: חותכים את הברי לקוביות 2 על 2 ס"מ ואת הבייבי מוצרלה מניחים על מסננת קטנה שיגירו נוזלים.

9. קולים שומשום וקצח קלות על מחבת קטן ומניחים להתקרר.

10. מגלגלים את הבייבי מוצרלה בתערובת שומשום קצח.

11. משפדים: מומלץ שיד ימין אוחזת בשיפוד, ויד שמאל נועצת ואם צריך מתלכלכת. משפדים כך שיהיו 4 ירקות שונים בכל שיפוד, ועדיף עם צבעים מנוגדים.

12. מניחים את כל השיפודים לאותו כיוון עם הלולאה כלפי מעלה על מגש ארוך ולבן. אפשר לקשט בעלים ירוקים טריים כמו נבטוטי צנונית.