לחם פראנה מרוקאי

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים
  • 1 1/2 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

1. מערבבים יחד את חומרי הבצק מלבד השמן. מגיעים לבצק מימי, נוזלי. מוסיפים את השמן בהדרגה.

2. מחלקים ל-4 מנות. מניחים בצלחת שטוחה, מורחים מעל עוד מהשמן. מניחים לתפיחה של שעתיים-שלוש מכוסה במגבת.

3. אופים על אבן בתנור שחומם מראש על חום הכי גבוה. מנמיכים ל-240 מעלות ואופים 5 דקות ראשונות. לאחר מכן מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד רבע שעה.

סביצ'ה דניס

מרכיבים

  • פילה דג דניס נקי מעצמות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות סויה
  • כף שמיר קצוץ
  • צנון חתוך לקוביות קטנטנות
  • פלפל צ'ילי קצוץ דק עם הגרעינים
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור
  • החלק הירוק של השום, קצוץ
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. חותכים את הדג לקוביות של סנטימטר בערך.

2. מוסיפים לדג את מיץ הלימון והסויה. מערבבים ונותנים ללימון לכבוש את הדג.

3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

4. מסדרים בערמה קטנה ואוכלים עם באגט או כל לחם אחר שבא לכם שיספוג את הרוטב ואת כל הטעמים.

חלות מתוקות

מרכיבים

  • 4 כוסות קמח לבן מנופה
  • 4 כוסות קמח מלא מנופה
  • 1 גרם שמרים
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות מחמצת
  • 1 1/2 כוסות מים
  • 1/3 כוס שמן זית או קנולה
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 3/4 כף מלח
  • 4 כפות פרג, שומשום, שבולת שועל או גרעיני חמנייה

אופן ההכנה

1. מערבבים יחד את כל החומרים. לשים את הבצק ביד. אם חסר נוזלים מוסיפים מים.

2. מקמחים את שולחן העבודה ולשים את הבצק בעדינות. מוסיפים את המלח.

3. לשים בתנועות עדינות של זריקת הבצק על המשטח. במיקסר לשים 5-6 דקות במהירות גבוהה.

4. מניחים בקערה את הבצק, מכוסה במגבת לחה לכ-3 שעות. הבצק רך ומלא אוויר, כמעט הכפיל את נפחו.

5. מחלקים ל-2 חלקים. מחלקים כל חלק ל-3 חלקים.

6. מקפלים 2 קיפולים פנימה וסוגרים. נותנים לבצק לנוח רבע שעה.

7. פותחים את הבצק ל"נחשים" בתנועות גלגול לעובי של כ-3 סנטימטרים.

8. מעצבים את החלות מ-2 צמות או מ-3 צמות. סוגרים את הפינות.

9. מעל מורחים מעט מים ומפזרים שומשום או פרג.

10. מניחים שוב לתפיחה של כשעתיים עטופים במגבת לחה.

11. מחממים תנור ל-240 מעלות עם קערת מים. מורידים את חום התנור ל-210 מעלות לאחר רבע שעה.

12. לאחר שהחלות תפוחות ויפות מכניסים לאפייה.

13. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים עוד 15 דקות (סה"כ 25 דקות על 210 מעלות).

14. הופכים את החלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות על 190 מעלות.

ברבוניות עם מטבוחה

מרכיבים

  • 5-6 ברבוניות
  • 4 כפות שמן זית
  • ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • חצי כוס פרורי לחם
לסלט
  • לימון סחוט
  • פלפלל גרוס
  • מלח
  • פלפל צ'ילי קצוץ
  • 5-6 עגבניות שרי
  • פטרוזיליה קצוצה
  • החלק הירוק של השום קצוץ
  • 1 כפית גרד לימון
  • מגישים עם לחם פראנה
  • 4 כפות מטבוחה נהדרת
  • 4 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת, מוסיפים שמן.

2. טובלים את הברבוניות בביצה טרופה עם מלח ופלפל, לאחר מכן בפרורי הלחם ומטגנים מ – 2 הצדדים.

3. את הברבוניות מניחים מעל לחם הפראנה המרוח במטבוחה.

4. לאותה מחבת שבה טיגנו את הדגים סוחטים לימון ומוסיפים את יתר החומרים.

5. את הסלטון "מוזגים" מעל הברבוניות, מפזרים גרד לימון ונותנים ללחם לספוג את כל הטעמים.

6. אפשר להגיש עם טחינה גולמית. הולך מצויין.