סלט תפוחי אדמה

4-6 מנות

מרכיבים

  • 6 תפוחי אדמה
  • צרור בצל ירוק
  • צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • 1 מלפפון חמוץ

אופן ההכנה

1. טיפ להכנת תפוחי האדמה: מפזרים על תבנית מלח גס ועליו את תפוחי האדמה, ומכניסים לתנור. אחר כך שמים על אש פתוחה ואז הם יוצאים כמו במדורה.

2. קוצצים את כול המצרכים ומערבבים בקערה גדולה.

מרק עדשים וירקות שורש

8 מנות

מרכיבים

  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 בצלים גדולים קלופים קצוצים גס
  • 1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך גס
  • 8 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כוסות עדשים ירוקות
  • 2.5 ליטר מים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ-5 דקות.

2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות נוספות.

3. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות נוספות.

4. טוחנים היטב את המרק עד לקבלת מרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.

גיוונים

• בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק או פרוסות נקניקיות או קבנוס לקבלת טעם מעושן.

• להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים.

• אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוספתם בשר).

מסחן תרנגולת

4-6 מנות

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 25 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מים קרים

למסחן
  • 600 גרם פרגיות נקיות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • מלח גס
  • 1 כפית סומק
  • 1/4 כפית קינמון
  • 10 פרוסות עגבניה
  • 10 פרוסות בצל

אופן ההכנה

1. את כל החומרים לבצק מכניסים לקערה גדולה במיוחד. מערבבים את חומרי הבצק ומתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ. מניחים במקום קריר.

3. מתבלים את הפרגיות בכל התבלינים וצולים בגריל כ-2 דקות מכל צד( לא לצלות לגמרי).

4. מחממים תנור ל-250 מעלות.

5. מסדרים את הפיתות במגש משומן ואופים כחמש דקות ומוציאים.

6. מסדרים את פרוסות העגבנייה, הבצל והפרגיות בצורה חופפת ומחזירים לאפייה כ-15 דקות נוספות.

7. מגישים עם טחינה טובה.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל

info@haimtov.co.il