עוגת אספרסו לימונית ואגוזי פקאן

המרכיבים (ל-6 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ או תבנית בקוטר 24):

100 גרם חמאה

1 כוס סוכר דמררה

2 ביצים

250 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח תופח

100 מ"ל אספרסו ארוך

150 גרם (1 גביע) יוגורט

1/2 כפית גרידת לימון

100 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

  1. אופן ההכנה:
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה וסוכר הדמררה כ- 5 דקות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
  4. בקערה נפרדת מנפים את הקמח. מוסיפים לתערובת במהירות איטית ולסירוגין את הקמח, האספרסו והיוגורט.
  5. מוסיפים את גרידת הלימון ואגוזי הפקאן.
  6. משמנים את התבניות ויוצקים את הבלילה עד 2/3 מגובה התבנית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

טורט קפה טורקי ללא קמח

המרכיבים (ל-2 תבניות בקוטר 18)

לבצק שוקולד 70%:

4 חלבונים

1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר דמררה

75 גרם שוקולד מריר 70%

120 גרם (1 כוס) אבקת שקדים

לקרם שוקולד קפה והל:

240 מ"ל חלב

1 כף דבש או סילאן

2 כפות קפה שחור טורקי בניחוח הל

1 כף גלקוזה

150 גרם שוקולד מריר 70%

1 מיכל שמנת מתוקה

קקאו לעיטור

אופן ההכנה:

  1. העוגה: ממיסים את השוקולד המריר ומניחים בצד להצטננות קלה.
  2. מקציפים חלבונים ובהדרגה מוסיפים את סוכר הדמררה עד לקבלת קצף יציב.
  3. בתנועות עדינות מקפלים את אבקת השקדים לקצף ולאחר מכן מקפלים פנימה את השוקולד.
  4. יוצקים את המסה לתבנית בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות כ-20 דקות.
  5. הקרם: מרתיחים את החלב, הדבש והקפה.
  6. מסננים ומערבבים עם הגלוקזה עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים את המסה החמימה על גבי השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מקררים מספר שעות במקרר.
  8. הרכבה: משחררים את תחתית הבצק מן התבנית.
  9. מקציפים את קרם השוקולד קפה, הל במיקסר כשתי דקות ומעבירים לשק זילוף.
  10. מזלפים עיגולים זהים על גבי תחתית הבצק ומפדרים באבקת קקאו. מגישים.

טארט קפה מסקרפונה

המרכיבים (ל-8 טארטים אישיים בקוטר 8)

לבצק:

100 גרם חמאה

קורט מלח

1/2 שקית סוכר וניל

גרידה מלימון אחד

50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים

50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר

1/4 כוס פחות כף (40 גרם) סוכר

1 ביצה

¼1 כוסות קמח

לקרם הקפה:

300 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף קפה מגורען

250 גרם שוקולד לבן

לקרם הקפה האוורירי:

1 שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

4 כפות גבינת מסקרפונה

1 כף סוכר דמררה

1 כף קפה מגורען

לעיטור:

2 כפות פולי קפה גרוסים

אופן ההכנה:

  1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, מלח,סוכר וניל וגרידת לימון כ-2-3 דקות, עד לקבלת מסה אוורירית. רצוי לעצור את פעולת המיקסר ולגרד את החמאה מהדופן הפנימית של קערת המיקסר.
  2. מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר והסוכר ומעבדים כדקה נוספת במהירות איטית עד בינונית.
  3. מוסיפים את הביצים והחלמון ורבע מכמות הקמח ומעבדים כחצי דקה. מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. מקמחים קלות את שולחן העבודה ומסיימים את הלישה באופן ידני, עד לחיבור סופי של הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  5. מקמחים קלות את שולחן העבודה, מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים הגדולים ב- 2 ס"מ מקוטר תבנית הטארט ומניחים כל אחד מהם בתבנית. מהדקים היטב את הבצק הפריך לדפנות התבנית, מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-12 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים עד לשימוש.
  7. קרם הקפה: מחממים את השמנת המתוקה והקפה עד לסף רתיחה.יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מומלץ לסיים את תהליך איחוד המסות בעזרת בלנדר מוט ידני.
  8. יוצקים את הקרם ישירות על תחתית הטארטים האפויים ומצננים.
  9. קרם הקפה האוורירי: מקציפים את ארבעת המרכיבים עד לקבלת קציפה יציבה ואוורירית.
  10. מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים ל- 8 הרינגים.
  11. מיישרים עם מרית ומקפיאים. מעטרים בפולי הקפה ומגישים.

שמרים מרנג וקפה

המרכיבים (לתבנית עץ משושה או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

לבצק:

5 כוסות (700 גרם) קמח שמרים

350 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

120 מ"ל חלב

3 חלמונים

למילוי:

3 חלבונים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית קפה נמס

לציפוי:

1/2 כוס מים

1/2 כוס פחות כף (80 גרם) סוכר

30 גרם גלוקוזה

1 כף קפה מגורען

2 כפות ליקר קפה (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. בינתיים מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. לבסוף מוסיפים את אבקת הקפה הנמס.
  4. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
  5. מרדדים כל חלק לעלה בעובי עד 1/2 ס"מ.
  6. על גבי כל עלה מורחים מן המילוי באופן נדיב וחותכים ל- 6 גלילים.
  7. מניחים את הגלילים בתבנית. מתפיחים כ- 1/2 שעה בטמפרטורת החדר.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 כ-30 דקות.
  9. בינתיים מכינים את הציפוי: מרתיחים את כל המרכיבים (פרט לליקר) בקלחת, מבשלים 3 דקות עד לצמצום קל. מוסיפים את הליקר ומניחים בצד.
  10. בצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בזיגוג ומגישים מיד.