אספרגוס בחמאה לבנה

מרכיבים

  • 1/2 קילו אספרגוס
  • 5-10 בצלצלי שאלוט
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 0.3 מ"ל ורמוט
  • 4 דפי פסטה לזניה
  • מעט פרמז'ן או גבינת מנצ'גו
  • מלח מעושן (לא חובה)
  • פלפל שחור, מלח ותימין
  • מעט סוכר

אופן הכנה

1. חולטים את דפי הפסטה במים רותחים כ-8 דקות.

2. חולטים את האספרגוס כ-2 דקות, מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3. קוצצים במעבד מזון את בצלי השאלוט, שמים בסיר ומוסיפים את היין.

4. מצמצמים את הרוטב עם מעט סוכר, מוסיפים את השמנת ומצמצים.

5. טורפים את החמאה לתוך הרוטב, מוסיפים את הוורמוט וממליחים מעט.

6. שופכים את הרוטב לצלחת הגשה, מניחים מעל את דף הפסטה ומניחים מעליו את האספרגוסים. מפזרים מעל מעט מלח מעושן. בעזרת מקלף יוצרים עלי גבינה ומפזרים מעל.

סנגריה לבנה

ורסיה עדכנית לקוקטייל הספרדי הידוע

מרכיבים

  • מיקס סנגריה + אגסים מבושלים בריזלינג עם קינמון ציפורן פלפל אנגלי וסוכרון
  • 500 גרם אגסים קלופים
  • 300 גרם סוכר
  • 2 מקלות קינמון
  • 2ציפורן
  • 6פלפל אנגלי
  • 3-4 גרגירי כוסברה
  • 2 בקבוקי ריזלינג
  • כפית של זרעי כוסברה
  • בקבוק מרטיני מבעבע

אופן הכנה

1. מחלקים כל אגס ל-6 חלקים.

2. מבשלים את האגסים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהאגסים "אל דנטה" – רכים אך לא רכים מדי.

3. מקררים ומסננים את המשקה ושומרים על האגסים לצורך קישוט.

4. לאחר מכן מוזגים 500 מ"ל של מיקס אגסים לקערה עם קרח ומוספים בקבוק של מרטיני מבעבע.

5. מוזגים לכוסות מרטיני וןמקשטים עם האגסים המבושלים.

טרטר דג עטוף באבוקדו

מרכיבים

  • 2-3 אבוקדו בשלים אך לא רכים מידי
  • 240 גרם פילה דג רצוי אינטיאס
  • 50 גרם שקדים קלויים
  • בצל אדום קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן בזיליקום חתוך ג'וליאן
  • לימון
  • שמן זית
  • שאטה
  • שמן אגוזים/שקדים (לא חובה)

אופציה לאיולי

  • 2 חלמונים
  • שפיץ כפית חרדל
  • חצי שן שום
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 140 מ"ל שמן חמניות
  • חופן נענע
  • מלח, פלפל שאטה
  • לימון

אופן הכנה

1. מקלפים רצועות אבוקדו בערך 7*7 ס"מ ופורסים אותן על ניילון נפרד בצורת עיגול כך שכל פרוסה עולה במעט על זו שלידה.

2. מערבבים את כל חומרי הטרטר מניחים במרכז האבוקדו.

3. מרימים את כל קצוות הניילון, סוגרים אותן כמו שקית, מהדקים ומסובבים.

4. פותחים את הניילון, מניחים בעדינות בצלחת ומגישים.

5. איולי: מקציפים את החלמונים, מוסיפים חרדל ושום ומזלפים את השמן. מתבלים במלח פלפל ושאטה.

6. שופכים על הנענע מים חמים ומיד מקררים, מוסיפים לאיולי.

דג בלימונים כבושים

מרכיבים

  • 300 גרם פרידה או 300 גרם דג מוסר
  • 2-3 גזר
  • 2 בצל סגול
  • 1 בצל לבן
  • 4-5 שיני שום
  • 50 גרם שעועית ירוקה
  • 1 לימון
  • צרור כוסברה
  • 4 כף לימונים כבושים
  • 2 כף פפריקה מרוקאית
  • שמן זית
  • חמאה
  • 1.5 ליטר ציר דגים
  • מלח ים
  • תימין קצוץ
  • פלפל שחור
  • סוכר חום

אופן ההכנה

1. להכנת הקדרה: חותכים גס את הירקות (למעט השעועית), מטגנים אותם במחבת פסים. מועכים את שיני השום ומוסיפים אותם למחבת, מזליפים מעל שמן זית.

2. אחרי שהשום קצת מתאדה והירקות מושחמים מוסיפים ציר דגים. מוסיפים שתי כפות לימונים כבושים ופפריקה מרוקאית.

3. להכנת הדגים: בנפרד, לוקחים מחבת טפלון בעלת תחתית כבדה, מוסיפים שמן זית ומעט חמאה ומניחים בה את הדגים המפולטים. מתבלים את הדגים במלח ים, מעט תימין, ומעט פלפל שחור. מנמיכים את האש להמשך בישול ולא שוכחים להפוך אותם בזהירות.

4. לסיום המנה: במחבת הפסים (הקדירה) מוסיפים שעועית ירוקה וציר דגים. דואגים שהשעועית תהיה בתוך הרוטב במהלך הבישול. מתבלים במלח ים ופלפל שחור. מוסיפים מעט סוכר לאזן את החמיצות, ומפזרים עלים של כוסברה מעל.

5. מעבירים את הדגים למחבת הקדירה, סוחטים חצי לימון ומגישים.