קלאפוטי דובדבנים לימוני

מרכיבים

  • ½1 כוסות אבקת שקדים
  • 150 גרם ליצוף ממתיק צמחים טבעי
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • גרידה מחצי לימון
  • 20 יחידות דובדבנים חצויים מגולענים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה.

2. מזלפים לתבנית סיליקון ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-5 דקות.

3. בינתיים קוצצים את הדובדבנים לקוביות קטנקטנות.

4. בעזרת מספריים גוזרים את שיא הגובה.ובעזרת כפית מכניסים את הדובדבנים פנימה ואופים 5-7 דקות נוספות.

קייק דבש בציפוי גלאסז' חום

מרכיבים

  • 250 גרם מרציפן
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 1/2 כוס דבש

לסירופ הדבש

  • 1 כוס דבש
  • 3/4 כוס מים

לציפוי הגלאסז'

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

לעיטור

  • 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

1. מעבדים מרציפן וביצים עד לקבלת מסה אחידה.

2. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומקציפים עד לקבלת מסה אוורירית.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות.

4. מוסיפים את החמאה /השמן ואת הדבש ומערבבים היטב.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 45 דקות.

הסירופ:

6. מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומצננים.

הגלאסג':

7. מרתיחים שמנת וחמאה.

8. מצננים קלות ומוסיפים את הסוכר החום ואבקת הסוכר. מקררים.

9. מקציפים עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את המסה לשק זילוף.

הרכבה:

10. טובלים את העוגה בסירופ.

11. מזלפים את קרם הגלאסז' בעזרת צנתר "מסילת רכבת" , מעטרים בשקדים הפרוסים ומגישים.

טארט פיסטוקים ותפוחים

לתבנית 24' או 10 תבניות אישיות

מרכיבים

  • 3 תפוחים גרנד סמית'

לבצק הפונסה

  • 200 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 1 חלמון
  • קורט סוכר
  • 50 מ"ל חלב
  • 2 כוסות קמח (פחות 2 כפות)

לקרם הפיסטוק

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 40 גרם מחית פיסטוק
  • 10 גרם קורנפלור
  • 50 גרם פיסטוקים טחונים

לקראמבלס המתובלים

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם אבקת שקדים
  • 2 גרם מלח
  • 150 גרם' קמח
  • קורט פלפל אנגלי/ הל

אופן ההכנה

הבצק:

1. מעבדים את החמאה והמלח עד לקבלת מסה אחידה.

2. מוסיפים ביצה, סוכר וחלב ולבסוף את הקמח.

3. מקררים את הבצק עד להתייצבות.

4. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית.

5. אופים חצי אפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-10 דקות. מצננים.

התפוחים:

6. חותכים את התפוחים לקוביות. בכדי שלא ישחירו ניתן להניח בקערה עם מעט מים ומיץ לימון.

הקרם:

7. מקציפים חמאה ואבקת סוכר לקצף בהיר.

8. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן את יתר החומרים. מניחים בצד.

הקראמבלס:

1. מעבדים בפולסים זריזים וקצרים את כל החומרים עד שהתערובת פירורית.

2. מפזרים אתהקראמבלס על גבי הטארט האפוי ואופים 5 דקות נוספות, עד להזהבה.

3. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

הרכבה:

4. מניחים את הקרם על גבי הבצק ומעליו את קוביות התפוחים.

5. מעטרים בקראמבלס ואופים 10 דקות ב -170 מעלות, עד להזהבת הקראמבלס.

6. מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

קאפ קייק חגיגי עם קונפיטורת חבושים ומי ורדים

מרכיבים

  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 גביע שמנת

לקונפיטורה

  • 4 חבושים
  • ½2 כוסות סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1 כף מיץ לימון טרי

לציפוי השוקולד הלבן

  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 מים קרים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 250 שוקולד לבן
  • 1 כף תמצית מי ורדים

אופן ההכנה 1. מנפים את כל החומרים היבשים ומניחים בצד.

2. מקציפים את הביצים והסוכר.

3. מקפלים בעדינות את החומרים היבשים למסת הביצים והסוכר.

4. מוסיפים את השמן, החלב והשמנת.

5. מעבירים את המסה למנג'טים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 15 דקות.

הקונפיטורה:

6. קולפים את החבושים ומגררים אותם בפומפייה גסה.

7. מבשלים עם הסוכר, והוניל עד שהריבה מקבלת גוון זהוב.

8. מוסיפים את הלימון. מצננים בצנצנת עד לשימוש.

הציפוי:

9. מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומשרים כ-10 דקות.

10. מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על גבי השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

11. מוסיפים למסת השוקולד מי ורדים ואת הג'לטין המושרה, מערבבים היטב בעזרת בלנדר מוט.

הרכבה:

12. מניחים קונפיטורה על גבי חלקה העליון של הקייק.

13. מצפים בציפוי השוקולד הלבן ומגישים .