חלה

מרכיבים

  • 25 גרם שמרים
  • 500 גרם מים
  • 60 גרם ביצים
  • 1000 גרם קמח לבן ללחם
  • 75 גרם סוכר
  • 120 גרם חמאה (245 גרם שמן)
  • 13 גרם מלח

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר. לא להפגיש את השמרים עם המלח או החמאה. לשים כ-5-8 דקות עד שהגלוטן מפותח.

2. מניחים להתפחה ראשונית כשעה.

3. "מפילים" את הבצק ונותנים לו לנוח עוד חצי שעה.

4. מחלקים את הבצק לגודל הרצוי (שימו לב, בתום האפייה המאפה מאבד 10% ממשקלו, לכן אם רוצים חלה של 500 גרם יש להתחיל מבצק של 550 גרם).

5. קליעה: מחלקים את הבצק ל-5 או 6 רצועות.

6. מכינים רצועות וקולעים לחלות. אפשרות נוספת: לתת לה צורה של קשר כפול – שמינית.

7. מזגגים את הבצק עם ביצה ומתפיחים התפחה סופית למשך 30-50 דקות, תלוי בגודל המאפה.

8. אפיה: בתנור טורבו בחום של 170 מעלות או בתנור אבן בחום של 220 מעלות. זמן אפיה – עד שהחלה מזהיבה, כ-40 דקות.

9. מקררים על רשת קירור.