קרפצ'יו אגסי אנג'ו עם טרטר סלמון ופיסטוק קלוי

2 מנות

מרכיבים

  • 2 אגסי אנג'ו אדומים בשלים, פרוסים לפרוסות דקיקות, כמעט שקופות
  • מיץ לימון
לטרטר סלמון
  • 150 גר' פילה סלמון, נקי מעור ועצמות, קצוץ לקוביות קטנות
  • שלוש כפות שמן זית איכותי
  • מעט פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק ללא הזרעים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • כף פיסטוק קלוי,קצוץ גס
  • מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון
  • עלים משני גבעולי טרגון
  • עלים מופרדים מכמה גבעולי נענע

אופן ההכנה 1. פורסים את האגס לפרוסות דקות ומניחים על צלחת שטוחה גדולה (זוגית), מטפטפים מעט מיץ לימון כדי למנוע השחרה.

2. מכינים את טרטר הסלמון: מערבבים בקערה קטנה את קוביות הדג, הצ'ילי, כף שמן זית, כף מיץ לימון, מעט קליפת לימון מגורדת, מלח ומעט פלפל. מוסיפים את הפיסטוקים, טועמים ומתקנים לפי הצורך.

3. כותשים במכתש ועלי את הטרגון, הנענע מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במעט פלפל ומלח.

4. מרכיבים את המנה: מברישים את קרפצ'יו האגס על הצלחת עם המשרה שבמכתש. מניחים את טרטר האגס במרכז הצלחת בצורה אסתטית. מעל הטרטר זורים פיסטוק קצוץ ומגישים.

ברוסקטה עם סלט אגסי בוסק וטונה בסלרי ולימון

2 מנות

מרכיבים

  • 1 קופסא טונה בשמן מסוננת מנוזלים (120 גר')
  • 2 אגסי בוסק מוצקים, חתוכים לגפרורים דקים
  • 1 כף מיונז איכותי
  • כמה עלים מגבעול סלרי, קצוצים דק
  • כף מיץ לימון סחוט+מעט קליפה מגורדת
  • גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
  • קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • חצי כפית סוכר חום (אפשר תחליף סוכר לאנשים מתוקים)
  • 2 פרוסות לחם כפרי או 4 פרוסות בגט איכותי
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הסלט, מפוררים את הטונה עם חומרי הרוטב ורק אחר כך מוסיפים את האגסים, בכדי לשמור על צורתם. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

2. מורחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית או בשמן של הטונה בעזרת מברשת, וקולים על מחבת פסים חמה , או בטוסטר חם למספר דקות עד השחמה קלה של הצד החיצוני.

3. עורמים על כל פרוסת לחם מן הסלט. מגישים עם מעט שמן זית מעל.

רביולי אגסי אנג'ו עם גבינה כחולה ופיסטוק פריך

2 מנות

מרכיבים

  • 1 אגס אנג'ו בשל
  • 50 גר' גבינה כחולה איכותית, כמו גורגונזולה או רוקפור
  • כף פיסטוק קלוי, קצוץ גס
לרוטב
  • שתי כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון סחוט טרי
  • כף דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מכינים מעט רוטב בקערית: מערבבים את הדבש ומיץ הלימון, בעזרת מטרפה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ולבסוף את שמן הזית. טועמים ומאזנים חמיצות עם מעט דבש, במידת הצורך, או להיפך.

2. פורסים את האגסים בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות (2-3 מ"מ), עד שמגיעים לליבה. הופכים ופורסים גם מצד שני של האגס עד לליבה.

3. בוחרים שש פרוסות אגס יפות ושלמות. מניחים על צלחת הגשה שטוחה 3 פרוסות ומורחים בעזרת מברשת מעט מהרוטב. מניחים על כל פרוסה חתיכה קטנה של גבינה כחולה ומכסים בפרוסה נוספת של אגס. כך נוצר מעין רביולי מאגס המכיל גבינה. מברישים גם את הפרוסה העליונה במעט מהרוטב.

4. מטפטפים מעט שמן זית מעל כל הרביולי, מפזרים מעט מלח גס ופיסטוק שבור.