שקוטיני מוצרלה ועגבניות ברוטב שמנת פטריות וכרישה

מרכיבים

  • 1 חבילת שקוטיני מוצרלה ועגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חמאה
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם כרישה קצוצה
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים
  • 100 גרם פטריות טריות פרוסות דק
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 50 גרם גבינת פיקורינו מגוררת

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת על להבה נמוכה את השום בחמאה ושמן זית עד קבלת גוון זהוב. מוציאים את השום מהמחבת.

2. מוסיפים למחבת את הכרישה ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל ובזיליקום ומבשלים כ-5 דקות.

3. מבשלים את השקוטיני במי מלח לפי הוראות היצרן. מסננים היטב.

4. מסדרים את השקוטיני בצלחת הגשה, שופכים את הרוטב מעל, מפזרים גבינת פיקורינו מגוררת ומגישים חם.

רביולי גבינת עיזים וארטישוק במרווה

מרכיבים

  • 1 חבילת רביולי גבינת עיזים או רביולי אחר לפי הטעם
  • 4 לבבות ארטישוק שבושלו במים עם 2 שיני שום מלח ומיץ מלימון אחד
  • 4 עלי מרווה
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת עם שמן זית את הרביולי כ-20 שניות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב.

2. מניחים על נייר סופג.

3. מוסיפים למחבת 4 עלי מרווה, מוסיפים את רבעי הארטישוק ומערבבים.

4. מסדרים במרכז צלחת הגשה את רבעי הארטישוק ומסביב את הרביולי המטוגן. מגישים חם.

רביולי פרמזן ריקוטה וירקות מוקפצים

מרכיבים

  • 1 שקית רביולי פרמזן ריקוטה או רביולי במילוי אחר
  • 100 גרם פרחי ברוקולי
  • 150 גרם אספרגוס חתוך לרצועות של 1 ס"מ
  • 100 גרם אפונת שלג (אפונה סינית)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

1. במחבת על להבה נמוכה מטגנים את השום עד קבלת גוון זהוב. מוציאים את השום ומגבירים את הלהבה.

2. מוסיפים למחבת ברוקולי, אספרגוס ואפונת שלג ומערבבים כ-5 דקות.

3. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן.

4. מסננים היטב את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מוסיפים את הפרמז'ן המגורר ומערבבים. מגישים חם.