מיני בורקס במילוי מנגולד וגבינה

12 יחידות

מרכיבים
  • 1 חבילת בצק עלים
  • למלית
  • 1 חבילת עלי מנגולד
  • 3 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 150 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • מעט צ'ילי יבש
  • קורט מלח
  • פלפל שחור
  • לציפוי
  • 1 ביצה
  • 100 גרם פרמז'ן
  • 1 כף קמח
  • מעט צ'ילי יבש
  • מלח

אופן הכנה

1. שוטפים וקוצצים היטב את עלי המנגולד.

2. מחממים שמן זית וחמאה בסיר.

3. מניחים את עלי המנגולד בסיר ומבשלים כ- 15 דקות, עד לריכוך. מצננים.

4. מוספים לעלי המנגולד את הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.

5. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מחממים תנור ל- 190 מעלות.

7. פורסים את בצק העלים על גבי משטח העבודה. חוצים אותו ל- 12 מלבנים שווים.

8. מניחים מהמלית על כל מלבן בצק ומקפלים למשולש.

9. מניחים את המלבנים בתבנית עם נייר אפייה.

10. מערבבים את חומרי הציפוי פרט לביצה.

11. מברישים את המאפים בביצה טרופה וטובלים בתערובת הציפוי.

12. אופים כ- 20 דקות. מגישים חם לצד ביצה קשה.

מלבניות גבינה ואורגנו

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • קורט סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 250 גרם גבינה כחושה מסוג כנען 5%
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות שמן זית

לקישוט

  • 1 ביצה טרופה
  • אורגנו טרי/ אורגנו יבש
  • מעט מלח

אופן ההכנה

1. מעבדים את החומרים היבשים במעבד מזון.

2. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים קלות.

3. מוסיפים את הגבינה, השמנת המתוקה ואת שמן הזית.

4. מוסיפים את המלח.

5. מאחדים את התערובת לבצק אחיד.

6. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

7. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים ביצה טרופה

8. משלבים דקורציות של אורגנו טרי / אורגנו יבש ובוזקים מעט מלח.

9. חותכים למלבנים במידות של 3x4 ס"מ.

10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות.

מאפה שמרים עם בצל, זיתים ושמן זית

9 יחידות

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית

לתערובת הציפוי

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס זיתים בטעם נענע
  • מלח ים אטלנטי
  • סומק

אופן ההכנה

הבצק

1. מערבבים את הקמח והמים כ- 2 דקות עד לקבלת בצק דביק.

2. מכסים בניילון נצמד ל- 1/2 שעה.

3. מוסיפים את השמרים וממשיכים לערבב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

4. מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים דקה נוספת.

5. מכסים שוב ומתפיחים כ- 1/2 שעה.

הציפוי

6. מאדים קלות את הבצל הקצוץ.

7. מערבבים את שמן הזית, הבצל והזיתים בקערה לתערובת אחידה.

8. מחלקים את הבצק ל- 9 חלקים ומכדררים לכדורים אחידים.

9. מניחים על שולחן מקומח ומכסים במגבת מטבח ל- 15 דקות.

10. משטחים את הכדורים לעיגולי בצק בעובי של 1/2 ס"מ ובקוטר של 10 ס"מ.

11. מורחים בנדיבות על כל עיגול בצק מתערובת הציפוי.

12. מתפיחים כחצי שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-12 דקות, עד להשחמה קלה.