גלידת גנאש שוקולד ופיצוחים
מרכיבים
- גלידת וניל מאיכות טובה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם אגוזים
- 100 גרם שקדים
- 100 גרם פיסטוקים
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם קשיו
- 10 עלי סיגר
1. במעבד מזון טוחנים את הסוכר, הפיצוחים והחמאה לתערובת אחידה ועושים סיגרים דקים עם עלי הסיגר
2. אופים בתנור כ-12 דקות, 250 מעלות.
3. בסיר קטן ממיסים את השוקולד והשמנת עד ליצירת רוטב שוקולד.
להגשה: בקערה יוצקים שוקולד, מעט מהגלידה ומסדרים ע"י סיגרים.
חמין בריא
חמין ללא שמן, ללא טיגון, ועם עוף
מרכיבים
- 1 עוף שלם במשקל 2 ק"ג
- 1 ראש שום
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- 8 תפוחי אדמה קטנים
- 1 בטטה גדולה
- 300 גרם חיטה מושרת במים שעתיים
- 1 כוס גרגירי חומוס מושרה לילה שלם
- 8 ביצים
- 2 כוסות סוכר חום
- כף כמון
- כף פפריקה מתוקה
- קורט פלפל שחור
- מלח
1. מסדרים את כל המרכיבים בסיר גדול בשכבות
2. יוצקים מים לכיסוי ותבלינים.
3. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור לכל הלילה על 100 מעלות.
סלמון מאודה, סלט שקדים ופטרוזיליה
מרכיבים
- 500 גרם סלמון נקי מעור ועצמות פרוס בעובי 200 גרם
- 1/4 כוס שמן זית
- צרור בצל ירוק
- צרור פטרוזיליה
- מיץ מלימון אחד
- 100 גרם שקדים פרוסים קלויים
- צ'ילי אדום פרוס דק
- מלח
- פלפל
1. בבמבוק אודה מאדים את הסלמון כ-15 דקות
2. מערבבים את חומרי הסלט ומגישים לצד הסלמון
ניתן לאכול עם מעט יוגורט ושמן זית.