ביצה בקן

מתוך הספר "ילדים מבשלים", מאת רות סירקיס, עמוד 29, כל הזכויות שמורות

כשרות: פרווה

דרגת הקושי של הכנת המנה: קלה

2 מנות

מרכיבים

  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 1 כף שמן
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח

אופן ההכנה

1. שמים את פרוסות הלחם על הקרש ובעזרת כוס קטנה עושים חור עגול במרכז כל פרוסה.

2. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הפרוסות מצד אחד עד שיזהיבו. מחזיקים בידית המחבת עם מטלית סירים והופכים את הפרוסות בעזרת המרית.

3. פותחים את הביצה לתוך קערית ושמים את תוכנה בחור של אחת הפרוסות. חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה והפרוסה השנייה. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן כ-5 דקות עד שהביצים עשויות.

4. מוציאים מהמחבת בעזרת מרית ושמים כל ביצה בקן על צלחת. בוזקים מלח ואוכלים מיד.

טיפים
  • ביצה בקן היא ארוחה קטנה בפני עצמה שיכולה לשמש כארוחת בוקר או ערב.
  • כדאי להוסיף סלט קטן רגיל.

רוטב בשר לפסטה – רוטב בולונז

מתוך הספר "ילדים מבשלים", מאת רות סירקיס , עמוד 38, כל הזכויות שמורות

כשרות: בשרי

דרגת הקושי של הכנת המנה: קלה

4 מנות

מרכיבים

  • פסטה מבושלת
  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1.5 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור
  • תבלינים איטלקיים: אורגנו, ריחן (בזיל)

לקישוט

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מבקשים את אמא או אבא להכין ארבע מנות פסטה לפי הוראות החבילה. מקלפים את הבצל והשום וחותכים אותם לקוביות קטנות,.

2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבשר, הבצל והשום ומטגנים יחד. מערבבים בכף עץ במשך הטיגון ומפוררים את הבשר. מטגנים עד שהבשר ישחים מכל הצדדים.

3. שמים בקערה את רסק העגבניות והמים. בוחשים היטב ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח ופלפל ובתבלינים איטלקיים.

4. מערבבים היטב בכף עץ, מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים כ-15 דקות. בוחשים מפעם לפעם.

5. מחלקם את הפסטה החמה ל-4 צלחות בינוניות. יוצקים לכל מנה כרבע מהרוטב. זורים מעט פטרוזיליה לקישוט.

כדורי שוקולד ללא אפיה

מתוך הספר "ילדים מבשלים", מאת רות סירקיס, עמוד 59, כל הזכויות שמורות

כשרות: חלבי

דרגת הקושי של הכנת המנה: קלה

32-30 כדורים

מרכיבים

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 10 כפות סוכר
  • 5 כפות קקאו
  • 7 כפות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה
  • קוקוס טחון
  • סוכריות צבעוניות קטנטנות לקישוט

אופן ההכנה

1. מפוררים את הביסקוטים: שמים אותם בשקיק פלסטיק או נייר, סוגרים ודופקים בכתיש עץ או במערוך עד שהפירורים דומים לאורז.

2. שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים סוכר וקקאו. מערבבים היטב. מוסיפים חלב, וניל וחמאה ובוחשים היטב.

3. לוקחים כפיות מלאות מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים בכפות הידיים.

4. שמים קוקוס בצלחת אחת וסוכריות צבעוניות לקישוט בצלחות נוספות. מגלגלים חלק מהכדורים בקוקוס וחלק בסוכריות הצבעוניות.

5. שמים בגביעוני נייר ומסדרים על מגש או בקופסת ממתקים ריקה.