חזה עוף ממולא בחזה אווז ושזיפים עטוף בבצק פילאס

4 מנות

מרכיבים

  • 4 חזות עוף, דפוקים דק
  • 1/2 חבילת בצק פילאס מרודד

למילוי

  • 1 בצל גדול
  • שמן לטיגון
  • 100 גרם נקניק חזה אווז מעושן
  • 100 גרם שזיפים יבשים מגולענים
  • 2 כפות יין אדום
  • מלח, פלפל
  • מעט סויה

אופן ההכנה

1. המילוי: קוצצים את הבצל ומזהיבים בשמן במחבת.

2. קוצצים את חזה האווז המעושן ומוסיפים למחבת.

3. קוצצים את השזיפים ומוסיפים למחבת. מוסיפים את היין והתבלינים.

4. חזה העוף: משרים את חזה העוף במרינדה של סויה וג'ינג'ר ושום (אפשר גם רק בסויה).

5. מניחים על חזות העוף את המילוי, מגלגלים ותופסים עם שני קיסמים.

6. מזהיבים במחבת מוציאים ומקררים.

7. עוטפים את חזות העוף המגולגלים בבצק פילאס וצובטים למעלה כקישוט.

8. מושכים בביצה ואופים עד שמשחים בלבד כרבע שעה (כי העוף למעשה כבר מוכן).

חזה עוף במילוי "לחם אבוד "

מרכיבים

  • 1 חזה עוף שלם (לא חתוך)

למילוי

  • 3 פרוסות לחם לבן או חלה
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור בזיליקום קצוץ

לרוטב

  • רסק מ-2 עגבניות טריות
  • 1 ענף סלרי קצוץ
  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 כוס יין אדום
  • תימין
  • קורט סוכר
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את הלחם, העגבניות, שמן הזית, השום, הפטרוזיליה והבזיליקום.

2. מתבלים במלח ובפלפל ומועכים היטב.

3. יוצרים בחזה העוף כיס למילוי, ממלאים בתערובת הלחם וסוגרים עם קיסם שיניים.

4. צורבים היטב את חזה העוף במחבת כבדה, כ-2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל.

5. מוסיפים למחבת את כל חומרי הרוטב, מבשלים כ-10 דקות ומגישים.

סאטה חזה עוף

מרכיבים

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס סויה כהה
  • מלח
  • צ'ילי יבש גרוס
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 5 כפות חמאת בוטנים

להגשה

  • כוסברה
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

1. מתבלים את חזה העוף בכורכום, חצי מכמות הסויה וחצי מכמות הצ'ילי ומשפדים.

2. מביאים לרתיחה את כל החומרים וטוחנים בבלנדר מוט.

3. צולים את השיפודים בפלטת גריל כ-5 דקות מכל צד ומגישים עם הרוטב, כוסברה טרייה קצוצה ובצל ירוק.

סלט חריף

מרכיבים

  • 1/4 כרוב לבן פרוס דק-דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • 1 גזר מגורר
  • 20 עגבניות שרי-שוקולד חתוכות לרבעים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר דק
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט, טועמים ומגישים.