מוס שוקולד לבן ודקואז אגוזים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לדקואז האגוזים

  • 300 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס + 3 כפות קמח (100 גרם)
  • 1/2 כף אבקת אפיה (5 גרם)
  • 250 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 5 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)

למוס

  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • 500 גרם שוקולד לבן

לגנאש

  • 300 מ"ל שמנת
  • 300 גרם שוקולד מריר

לקישוט

  • עלי שוקולד

אופן ההכנה

דקואז האגוזים:

1. מניחים במעבד מזון את החמאה והסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים בהדרגה את החלמונים עד לקבלת קצף תפוח.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים. מניחים בצד.

4. מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.

5. מאחדים את שתי התערובות.

6. משטחים את התערובת על גבי שני רינגים בקוטר 22 ואופים במשך 20 דקות בטמפרטורה של 170מעלות.

המוס:

7. מבשלים את השמנת המתוקה עד לרתיחה.

8. מניחים את השוקולד הלבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה.

9. מערבבים עד להמסה מלאה ומקררים למשך 24 שעות.

הגנאש:

10. מרתיחים שמנת מתוקה בסיר.

11. מניחים את השוקולד המריר בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה.

12. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מומלץ להכין סמוך להוצאת העוגה מהמקפיא.

ההרכבה:

13. מניחים בתוך תבנית בקוטר 24 בסיס של שכבת דקואז האגוזים.

14. מניחים מחצית ממוס השוקולד הלבן ומיישרים.

15. מניחים מעל המוס שכבת דקואז אגוזים נוספת ומעליה את המוס הנותר.

16. אוטמים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה למשך 5 שעות לפחות.

17. מוציאים מהמקפיא ומשחררים את העוגה מהרינג (בעזרת ברנר).

18. יוצקים גנאש על העוגה ומקשטים בעלי שוקולד.

עוגת פיצוחים ורום

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לעוגה

  • 160 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל רום כהה
  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
  • 8 גרם אבקת אפייה
  • 100 גרם דובדבנים מסוכרים
  • 100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
  • 100 גרם דבלים קצוצות
  • 100 גרם צימוקים בהירים מושרים ברום במשך שעתיים
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 50 גרם שקדים
  • 50 גרם קשיו
  • 30 גרם שקדים פרוסים

לסירופ

  • 100 מ"ל מים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 30 מ"ל רום כהה

אופן ההכנה

העוגה:

1. קוצצים את הפירות היבשים ואת האגוזים באופן גס.

2. מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד.

3. מזלפים את הרום.

4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבירים לקערה.

5. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים היטב.

6. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מעטרים בשקדים פרוסים.

7. אופים 45 דקות בתנור שחומם ל- 150 מעלות.

הסירופ:

8. מרתיחים את המים והסוכר ומסירים מהאש.

9. מוסיפים את הרום ומערבבים.

10. כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ.

קרמבל תפוחים ושקדים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לקרמבל

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום
  • 150 גרם קמח
  • 150 גרם שקדים אמריקאים גרוסים
  • 1/2 כפית קינמון

למלית התפוחים

  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 מקל וניל
  • 1 ק"ג תפוחים גרנד סמית
  • 50 גרם קורנפלור
  • 100 גרם מים

אופן ההכנה

הקרמבל

1. מניחים את החמאה והסוכר במעבד מזון ומעבדים בפולסים.

2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, השקדים והקינמון עד לקבלת תערובת פירורית.

מלית התפוחים

3. ממיסים את החמאה והסוכר בסיר עמוק. מוסיפים את מלית מקל הוניל.

4. חותכים את התפוחים לקוביות ומוסיפים אותם לסיר. מביאים לרתיחה.

5. ממיסים בצלוחית נפרדת, בעזרת מטרפה, את הקורנפלור והמים ומוסיפים לתערובת התפוחים, מבשלים כדקה ומסירים מהאש.

הרכבת העוגה

6. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה מחצית מכמות הקרמבל לבסיס.

7. מניחים על הבסיס את תערובת התפוחים ומעליה, מניחים את המחצית שנותרה מהקרמבל.

8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך 45 דקות.

9. מצננים כשעתיים בטרם ההוצאה מהתבנית.