מוס שוקולד מהיר וקרמל בננות

6-8 מנות

מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי 50%
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 30+30 גרם חמאה
  • 2 ביצים מופרדות
  • 3 בננות בשלות
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד לרתיחה, מכניסים את השוקולד, מערבבים ומסירים מהאש.

2. מוסיפים 30 גרם חמאה ומערבבים היטב ומקררים תערובת, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

3. בסיר נוסף מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לשוקולד המקורר ומקררים לשעתיים.

4. במחבת כבדה ממיסים חמאה מוסיפים בננות, ברנדי וסוכר ומקרמלים עד להזהבה.

5. מגישים בכוסות אישיות מעט בה מוס והבננות מלמעלה.

6. ניתן לפזר קוקוס, אגוזים, שקדים, פיסטוקים.

עגבניות צלויות ממולאות בבורגול ובטחינת יוגורט

6 מנות

מרכיבים

  • 6 עגבניות גדולות
  • 1 וחצי כוס בורגול גס שטוף במים קרים ומושרה 30 דקות במים.
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 ענפי זעתר טריים (רק העלים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל גדול סגול קצוץ ומטוגן במעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 3 כפות שמן זית
לטחינת יוגורט
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד במקביל מערבבים את הטחינת יוגורט.

2. קולפים את העגבניות ומרוקנים אותן (כמו כוס) ומוסיפים את תוכן העגבניות לבורגול.

3. ממלאים את העגבניות וצולים בגריל כ-15 דק' (עד להשחמה).

4. מוצאים את העגבניות ומגישים עם הטחינה ומעט בצל ירוק קצוץ.

פילה בורי בפפריקה מעושנת, חצילים שרופים ושמנת חמוצה

4 מנות

מרכיבים

  • 4 פילה בורי נקי מעצמות
  • 4 חצילי בלאדי שרופים באש ומקולפים (להשאיר חציל שלם כולל גבעול)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף פפריקה מעושנת
  • שמנת חמוצה 28% שומן (של פעם)
  • צרור בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מתבלים את הדג במעט מלח, משמנים בשמן זית וצורבים על גבי מחבת כדקה מכל צד.

2. מפזרים פפריקה מעושנת וצולים בגריל כ 7-10 דקות.

3. בצלחת הגשה שמים את החציל מעל את הדג יוצקים מעט שמנת חמוצה מזלפים שמן זית ובצל ירוק קצוץ.