צ'יפס ירקות שורש ברוטב אדום

מרכיבים

לסלסה

  • 1/2 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 עגבניה
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל חריף
  • 1 עגבניה
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן נענע
  • חופן בזיליקום
  • מלח ופלפל

לצ'יפס

  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • 2 סלקים

אופן ההכנה

המטבל

1. חותכים את כל הירקות לקוביות של 1x1 מניחים בנייר כסף, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 7 דקות.

2. מרסקים עגבנייה על פומפייה.

3. קוצצים מעט פטרוזיליה, נענע ובזיליקום.

4. מוציאים את הירקות מהתנור, מעבירים לקערה ומאחדים עם רסק העגבנייה ועם עשבי התיבול הקצוצים.

5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הצ'יפס

6. קולפים את הירקות וחותכים רצועות דקות ככל האפשר.

7. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הרצועות כדקה. מניחים על נייר סופג.

8. מניחים את הצ'יפס בקונוס מנייר אפייה ומגישים לצד המטבל.

כבדי עוף על מצע רטטוי

מרכיבים

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 1/2 חציל, חתוך לקוביות
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות תמר, חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל
  • 100 גרם כבדי עוף

אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצל והשום.

2. מחממים סיר על אש בינונית עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עם השום כדקה.

3. קוצצים את כל הירקות לקוביות בגודל שווה.

4. מוסיפים למחבת את הפלפלים ומקפיצים כדקה.

5. מוסיפים את החצילים והקישואים ומקפיצים כ- 2 דקות.

6. מוסיפים את העגבניות המשומרות. מערבבים.

7. מבשלים תוך ערבוב במשך 5-10 דקות על אש נמוכה, עד שהירקות מתרככים.

8. מתבלים במלח ובפלפל.

9. מניחים את כבדי העוף בתבנית עם נייר אפייה, מתבלים בפלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות במשך 5-7 דקות.

10. מניחים את הרטטוי בצלחת הגשה, מעליו מסדרים את כבדי העוף ומגישים.

ממרח שום ולחם

מרכיבים

  • 5 שיני שום
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה
  • 6 פרוסות לחם
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח

אופן ההכנה

1. מרטיבים את פרוסות הלחם במים וסוחטים.

2. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון.

3. שומרים בצנצנת סגורה.

סיגר גבינות ברוטב עשבי תיבול

מרכיבים

  • 10 עלי פילו

למלית

  • 150 גרם גבינת פטה
  • 150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1 ביצה
  • 50 גרם צנובר
  • חופן זיתים ירוקים
  • 3 עגבניות שרי
  • 5 עלי בזיליקום
  • מלח גס
  • פלפל גס

לרוטב

  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • חופן אגוזי מלך
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

2. קוצצים את הזיתים, העגבניות והבזיליקום.

3. מערבבים את כל מרכיבי המלית. מתבלים.

4. מניחים מהמלית על גבי בצק הפילו, מברישים את קצוות בצק הפילו במעט שמן.

5. מגלגלים לצורת סיגר ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ- 7 דקות.

7. קולים במחבת אגוזי מלך.

8. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון.

9. מגישים את הסיגרים בקונוס של נייר אפייה לצד הרוטב.

ספגטי מיטבולס (כדורי בשר)

מרכיבים

  • 1 חבילה ספגטי

לכדורי הבשר

  • 600 גרם בשר טחון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 – 1/2 כוס פירורי לחם
  • מעט מים
  • מלח, פלפל

לרוטב

  • 2 כפות שמן אבוקדו
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 מקלות סלרי – קצוץ דק
  • 1 גזר קצוץ דק
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 10 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
  • 2 כפות מים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 2 כפות תימין טרי
  • 1 כף אורגנו
  • פלפל צ'ילי
  • פפריקה
  • פלפל שחור
  • מלח גס

להגשה

  • חופן עלי תרד
  • מעט שמן אבוקדו
  • מלח

אופן ההכנה

כדורי הבשר

1. לשים מעט את הבשר הטחון בידיים.

2. מוסיפים את השום ואת פירורי הלחם.

3. מתבלים במלח ובפלפל ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. יוצרים כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור לחצי שעה.

הרוטב

5. מחממים בסיר רחב שמן אבוקדו. מטגנים את הבצל.

6. מוסיפים את הסלרי והגזר לטיגון קצר.

7. מוסיפים את השום הפרוס, מאדים דקה ומוסיפים את העגבניות.

8. מערבבים קלות וממשיכים לטגן מעל אש בינונית עד גבוהה.

9. מוסיפים 2 כפות מים ובאמצעות כף עץ מועכים מעט את העגבניות.

10. מוסיפים רסק עגבניות ומים (בכמות הנכנסת לקופסת הרסק הריקה) ומתבלים.

11. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה 6-8 דקות.

12. מניחים את כדורי הבשר בעדינות בתוך הרוטב. מכסים את הכדורים ברוטב באמצעות כף.

13. קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לסיר.

14. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 25 דקות על אש נמוכה מאוד.

15. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.

16. מערבבים עלי תרד עם שמן אבוקדו ומעט מלח.

17. מניחים מנת ספגטי בצלחת הגשה, מעליה מניחים את כדורי הבשר.

18. מעטרים בתערובת עלי התרד ומגישים.