עוגת שוקולד ושזיפים מתובלים

לתבנית קפיצית 24 ס"מ

מרכיבים

למשרה

  • 75 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 50 מ"ל ברנדי
  • 20 מ"ל מים
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כוכבי אניס

לעוגה

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1/2 כוס קמח (75 גרם)
  • 1 כוס אבקת שקדים פחות 1 כף (70 גרם)

לגנאש

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

המשרה

1. משרים את השזיפים במשרה למשך 4 שעות לפחות.

2. מוציאים את התבלינים וטוחנים במעבד מזון. מעבירים לקערה.

העוגה

3. ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה.

4. מקציפים את הביצים והסוכר ומעבדים עד לקבלת קצף בהיר.

5. יוצקים את תערובת השוקולד לקצף ומערבבים.

6. מוסיפים את הקמח והאבקת השקדים בתנועות קיפול.

7. מוסיפים את מחית השזיפים ומערבבים לתערובת אחידה.

8. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

הגנאש

9. מרתיחים את השמנת בסיר. יוצקים את השמנת על השוקולד.

10. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

11. מצפים את העוגה.

עוגת יוגורט וקינמון

לתבנית אינגליש 35 ס"מ

מרכיבים

לשטרויזל

  • 50 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 1/2 כוס קמח (70 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת שקדים (20 גרם)
  • 1/2 כפית קינמון

לעוגה

  • 2 ביצים
  • 1 כוס פחות 1 כף סוכר (180 גרם)
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 1.5 כוסות קמח (220 גרם)
  • קורט אבקת אפייה
  • קורט סודה לשתייה
  • 200 גרם יוגורט טבעי
  • 2 כפות סוכר (20 גרם)
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנה

השטרויזל

1. מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים היבשים.

2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים.

3. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור עד השימוש.

העוגה

4. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר.

5. מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכים לעבד.

6. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.

7. מוסיפים את היוגורט.

8. יוצקים חצי מכמות מסת העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

9. יוצרים תערובת של סוכר וקינמון ומפזרים בצורה אחידה מעל מסת העוגה.

10. יוצקים את יתרת המסה, משטחים ומפזרים מעל את השטרוייזל.

11. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.

סופלה שוקולד עם טוויסט

6 ספלים חסיני חום

מרכיבים

למלית

  • 40 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן

לסופלה

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם חמאה
  • 2 מקלות קינמון
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • קורט צ'ילי מיובש
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס + כף סוכר (120 גרם)
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס פחות 2 כפות קמח (120 גרם)
  • מקלות קינמון להגשה

אופן ההכנה

המלית

1. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה.

2. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.

3. מזלפים את התערובת לתבנית סיליקון (מיני מאפינס) ומקפיאים למשך 5 שעות לפחות.

הסופלה

4. ממיסים את השוקולד, החמאה והתבלינים בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי).

5. מקציפים את החלמונים ו- 100 גרם סוכר לקצף תפוח בהיר.

6. מעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומאחדים.

7. מקציפים את החלבונים תוך הוספה של יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.

8. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף בתנועות קיפול.

9. מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.

10. מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים לכוסות.

11. מקלפים את מלית השוקולד מהסיליקון ומניחים במרכז כל כוס.

12. אופים 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

13. מגישים עם מקל קינמון, אבקת סוכר ומעט צ'ילי יבש לקישוט.