באפלו ווינגס אוונגרד

מרכיבים

לכנפיים

  • 12 כנפי עוף חצויות (24 חצאים)
  • 2 כפות שמן צמחי
  • מלח, פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה

לרוטב הברביקיו

  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס מיץ עגבניות
  • מעט פלפל שחור
  • אבקת צ'ילי (לפי הטעם)
  • 1 כפית רוטב סויה

לרוטב הגבינה הכחולה

  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • בצל ירוק, לקישוט

אופן ההכנה

הכנפיים

1. חורצים את הכנפיים עם מזלג על מנת שהמרינדה תחדור לתוכן ומסדרים אותן בתבנית.

2. מערבבים בקערה קטנה שמן, מלח, קורט פלפל שחור וקורט פפריקה. יוצקים את המשרה על הכנפיים, מעסים היטב, מכסים ומניחים במקרר למשך 6 שעות.

רוטב הברביקיו

מערבבים בקערה/צנצנת היטב את כל החומרים עד קבלת רוטב במרקם אחיד.

רוטב הגבינה הכחולה

מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד ההגשה.

הצלייה וההגשה

1. צולים את הכנפיים עד שהן מזהיבות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

2. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים על הכנפיים את רוטב הברביקיו בעודן חמות.

3. מעבירים את הכנפיים לצלחת הגשה, יוצקים עליהן רוטב גבינה כחולה, מפזרים מעט בצל ירוק לקישוט, ומגישים.

המבורגר

מרכיבים

  • 1 ק"ג בשר פלדה טחון גס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פלפל שחור טחון
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה ומחלקים לארבעה כדורים (250 גרם כל אחד).

2. בעזרת רינג מטגנים את ההמבורגרים (אם אין רינג - משטחים בידיים). מכניסים למקרר למנוחה ל 3-4 שעות.

3. מטגנים עד למידת העשיה הרצויה.

חלת בצל

מרכיבים

לבלילת הבירה

  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל בירה לבנה
  • 100 גרם קמח (1/2 כוס + 3 כפות)
  • מלח
  • פלפל לבן

לחלת הבצל

  • 3 בצלים, פרוסים דק
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס בצק בירה
  • שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה

בלילת הבירה

מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

חלת הבצל

1. מקמחים את טבעות הבצל ומוסיפים את בלילת הבירה.

2. מחממים שמן בסיר גדול ומניחים מעליו מסננת טיגון. כשהשמן חם מכניסים את טבעות הבצל למסננת ומטגנים כ-4 דקות. הופכים את המסננת ומטגנים אותן מצדן השני כ-4 דקות נוספות. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.

3. מגישים עם רטבים כמו צ'ילי מתוק, ברביקיו, חרדל-דבש, קטשופ, מיונז ועוד.