פוטטו פרייז

4 מנות

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5X1.5
  • 1 כוס צ'ילי מתוק (לא חריף מדי)
  • 1 בצל סגול
  • 50 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר את תפוח האדמה ל – 3-4 דקות ומסננים.

2. מטגנים את קוביות תפוח האדמה בשמן עמוק עד קבלת גוון זהוב ומוציאים מהשמן למסננת.

3. במחבת מחממים את שמן הזית ומקפיצים את הבצל הסגול ומעבירים לקערה.

4. מוסיפים את הצ'ילי,חמאה, מלח והפלפל השחור ומערבבים מעט ומוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים ומגישים מיד.

טיפ: הבישול מונע את התייבשות תפוחי האדמה בטיגון.

סלט קולסלאו

מרכיבים

  • 1 כרוב קטן קצוץ (ללא הליבה)
  • 1 כף מלח
  • 2 גזרים מגוררים גס
  • 2 כפות חומץ הדרים
  • 1 כף פלפל לבן
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הכרוב עם המלח ומניחים בצד כשעה.

2. מסננים את הנוזלים ומוסיפים את הגזר. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים במקרר כשעה. מגישים.