בשארה פול עם מלוחייה

מרכיבים

  • 1 כוס פול גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1/2 ראש שום כתוש
  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס מלוחייה יבשה

אופן ההכנה

1. שוטפים את הפול, מבשלים כרבע שעה. מנקים אותו מהקצף הנוצר בעת הבישול. מסננים.

2. מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל והשום עד הזהבה.

3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והיבשה, את הפול המבושל וכוס מים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את המלוחייה ממליחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך.

5. מגישים לצד צנון, בצל ו-1/2 לימון.

כוסא מחשי (קישואים ממולאים) ברוטב יוגורט

מרכיבים

  • 1/2 קילוגרם קישואים

למילוי

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה
  • 1/2 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל
  • בהראט
  • ½1 כפיות כמון

לרוטב היוגורט

  • 1 ליטר יוגורט
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ליטר ציר ירקות או עוף
  • כפית נענע יבשה

אופן ההכנה

1. מרוקנים את הקישואים כך שיתאימו למילוי.

2. שוטפים את האורז ומערבבים עם כל חומרי המילוי. ממלאים את הקישואים.

3. מעבירים דרך מסננת את היוגורט והביצים לתוך סיר. שמים על האש ומוסיפים את השום הכתוש. שמים בסיר נפרד את הציר והקישואים ומבשלים כ-20 דקות.

4. מוציאים את הקישואים מהציר, מוסיפים אותם ליוגורט ומבשלים כ- 10 דקות.

5. מוסיפים את הנענע היבשה ומגישים.

מיץ תפוחים, נענע וסלרי

מרכיבים

  • 3 תפוחי עץ ירוקים – גרני סמית
  • 1/2 שורש סלרי
  • 1/2 צרור נענע

אופן ההכנה

1. מכניסים למסחטת מיצים קשים את התפוחים והסלרי, מוסיפים את הנענע וסוחטים

2. מקשטים בעלי נענע.

קציצות עשבי תיבול

מרכיבים

  • 300 גרם חזה עוף קצוץ ידנית
  • 300 גרם בקר טחון
  • 300 גרם טלה טחון
  • 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה
  • 2 כוסות נענע קצוצה
  • 1 כוס בצל טחון וסחוט
  • 5 שיני שום כתושות
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 ביצים
  • 1/4 כיכר לחם ללא קרום סחוט וקצוץ
  • 1 כף צנובר קלוי

-----------

  • קמח, לקימוח הקציצות
  • שמן תירס, לטיגון
  • פלחי לימון, להגשה

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. יוצרים קציצות מהתערובת.

2. מקמחים קלות את הקציצות ומטגנים בשמן תירס חצי גובה. מעבירים לנייר סופג.

3. סוחטים לימון על הקציצות ומגישים.