קליפות הדרים מסוכרות

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג קליפות הדרים פרוסות לרצועות
  • 1 ק"ג סוכר
  • מים לכיסוי הקליפות
  • מקל קינמון
  • כוכב אניס

אופן ההכנה

1. משרים את קליפות ההדרים במשך יומיים בקערה רחבה עם מים.

2. מקפידים להחליף את המים לפחות פעם ביום.

3. מניחים בסיר את הקליפות ומבשלים כ- 1/2 שעה.

4. מסננים את הקליפות מן המים ומניחים שוב בסיר.

5. מכסים את הקליפות במים ומוסיפים סוכר ותבלינים.

6. מבשלים עד לצמצום הנוזלים.

7. מייבשים על נייר אפייה למשך שעה.

8. שומרים בצנצנת סגורה.

סיידר תפוחים חם

מרכיבים

  • 3 תפוחים ירוקים (גראנד סמית')
  • 2 כוסות מים חמים
  • 1/3 כוס תרכיז סיידר
  • 2 כפות דבש
  • 1 מקל קינמון
  • 1 קליפה מתפוז
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוצה
  • כוכב אניס

אופן ההכנה

1. סוחטים 2 תפוחי עץ למיץ.

2. מניחים בסיר בישול 2 כוסות מים חמים, מיץ תפוחים טבעי, סיידר ואת כל התבלינים.

3. מביאים לרתיחה.

4. חותכים תפוח נוסף לקוביות קטנות.

5. מוזגים לכוסות את הסיידר, מקשטים בקוביות תפוח ובכוכבי אניס.

קוואקר בריאות

מרכיבים

  • 1 כוס מים
  • 4 כפות שיבולת שועל אינסטנט
  • 1 בננה
  • 3 תמרי מג'הול מגולענים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף פקאנים
  • 1 תיון ארל גריי
  • 2 כפות דבש
  • 4 עלי מרווה
  • 1 כוס מים חמים

אופן ההכנה

1. מניחים את הקוואקר והמים בסיר ומביאים לרתיחה.

2. קוצצים את הבננה והתמרים ומועכים לכדי עיסה. מוסיפים לסיר.

3. קוצצים את הפקאנים.

4. מבשלים 2 דקות נוספות ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים ואת הקינמון.

5. במקביל, מכינים כוס תה מהתיון, 2 כפות הדבש ועלי המרווה.

6. מגישים את הדייסה עם מעט סילאן לעיטור לצד כוס התה.

ממרח חלבה טבעי

רכיבים

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות אגוזים
  • 2 תמרים
  • 1 כף שומשום מלא
  • להגשה:
  • 3 פרוסות לחם לבן (קסטן)

אופן ההכנה

1. קולים שומשום על מחבת חמה.

2. מאחדים את הטחינה והסילאן

3. קוצצים את האגוזים והתמרים באופן גס.

4. מוסיפים את האגוזים, התמרים והשומשום לטחינה.

5. מורחים מהממרח על שלוש פרוסות הלחם ויוצרים סנדוויץ' של שלוש שכבות.

6. חוצים למשולש ומגישים.

חזה עוף תפוזים

רכיבים

  • חצי ק"ג חזה עוף פרוס
  • למרינדה:
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 1 תפוז טרי פרוס
  • 3 כפות דבש
  • 1 שן שום פרוסה
  • 1 כף עלי זעתר טריים
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כף כוסברה

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

2. משרים את חזה העוף במרינדה למשך שעתיים.

3. מחממים מחבת וצולים את חזה העוף כ- 3 דקות מכל צד.

4. מצמצמים את נוזלי המרינדה במחבת ויוצקים על חזה העוף.

5. מקשטים בעלי גרגר נחלים ומגישים לצד אורז לבן.

סלט תרד וירקות שורש

רכיבים

לסלט

  • 1 סלק קלוף
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 1 גזר קלוף
  • 1 חבילה נבטים
  • 1 חבילה תרד

לרוטב

  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות בצל קצוץ דק
  • 1 כוס שמן אבוקדו

להגשה

  • 2 כפות אגוזי מלך גרוסים
  • 2 כפות גרגרי חמנייה
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 1 כף שורשים

אופן ההכנה

הסלט

פורסים את כל הירקות לגפרורים ואת התרד לרצועות ומניחים בקערה.

הרוטב

2. מעבדים את כל המרכיבים ומערבבים עם הירקות.

להגשה

3. קולים את תערובת הפיצוחים ומפזרים מעל הסלט.