קרואסון
מרכיבים
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית שמרים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב פושר
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים היבשים במעבד מזון.
- מוסיפים את החלב, המים והשמן ומערבבים כ-5 דקות.
- מניחים את הבצק לתפיחה כ-20 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
- מרדדים את העיגולים ויוצרים מהם משולשים. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20- 25 דקות.
אמפנדס - מועג'נאת מארגנטינה
מרכיבים
- 200 גרם בשר כבש חתוך לקוביות
- 1/2 קילו קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 50 גרם צנוברים מושחמים
- 3 כפות שמן לטיגון
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 6 כפות קצח
- ביצה טרופה
- מלח
- במעבד מזון מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
- מוסיפים את השמן, המים והמלח, לשים לתערובת אחידה ומניחים להתפחה של חצי שעה.
- מטגנים את הבשר עם הבצל והצנוברים שהושחמו מראש.
- מתבלים בכמון, בהרט, קינמון ומלח וממשיכים בבישול.
- מהבצק שתפח יוצרים כדורים קטנים ומרדדים אותם. יוצרים צורת עיגול בעזרת כוס.
- ממלאים את הבצק בבשר, מהדקים ומחזקים בעזרת מזלג.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח מעל.
- מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות.
פאד תאי עוף
מרכיבים- 1 כפית שמן
- 1 ביצה
- 2 שיני שום
- 1 בצל
- 1 גזר קטן
- 100 גרם כרוב לבן
- 100 גרם חזה עוף
- 2 טיפות סויה שחור
- 1/2 כפית אבקת דאשי
- 1 כפית רוטב צדפות
- 1 כפית סוכר
- 100 גרם אטריות אורז (פאד תאי)
- 1/2כוס ציר עוף או מים
- 10 גרם נבטים
- קמצוץ כוסברה
- כפית בוטנים טחונים
- פלח לימון
אופן ההכנה
- מחממים כפית שמן בווק חם.
- שוברים את הביצה לתוך השמן ומערבבים.
- כותשים את השום, קוצצים דק את הבצל, חותכים את הגזר והכרוב לרצועות דקות, ומוסיפים לווק.
- פורסים את העוף לרצועות ומכניסים גם אותו לווק. מוסיפים את טיפות הסויה השחור, הדאשי, רוטב הצדפות וכפית הסוכר ומערבבים באמצעות מצקת.
- מוסיפים את איטריות הפד תאי, שופכים מעל את ציר העוף / מים ומערבבים כ-3 דקות עד לקבלת אטריות רכות.
- מפזרים מעל את הנבטים.
- מוציאים לצלחת כשהנבטים חצי עשויים. מפזרים מעל את הבוטנים והכוסברה ומגישים לצד פלח לימון.
פסטה איטלקית עם זוקיני
מרכיבים
- חבילת פסטה בצורת קונכיות
- 2 זוקיני
- 8 שיני שום
- 10 עגבניות שרי
- חופן בזילוקום
- 3 כפות שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומזליפים שמן זית.
- חותכים את הזוקיני דק מאוד ואת השום לפרוסות.
- מטגנים את הזוקיני, השום והעגבניות.
- מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות. מוסיפים מלח.
- מצרפים את הפסטה שהכנו למחבת.
- חותכים את הבזליקום ומוסיפים מעל.