קרואסון

מרכיבים

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים במעבד מזון.
  2. מוסיפים את החלב, המים והשמן ומערבבים כ-5 דקות.
  3. מניחים את הבצק לתפיחה כ-20 דקות.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
  5. מרדדים את העיגולים ויוצרים מהם משולשים. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20- 25 דקות.

אמפנדס - מועג'נאת מארגנטינה

מרכיבים

  • 200 גרם בשר כבש חתוך לקוביות
  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 50 גרם צנוברים מושחמים
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 6 כפות קצח
  • ביצה טרופה
  • מלח

אופן ההכנה
  1. במעבד מזון מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
  2. מוסיפים את השמן, המים והמלח, לשים לתערובת אחידה ומניחים להתפחה של חצי שעה.
  3. מטגנים את הבשר עם הבצל והצנוברים שהושחמו מראש.
  4. מתבלים בכמון, בהרט, קינמון ומלח וממשיכים בבישול.
  5. מהבצק שתפח יוצרים כדורים קטנים ומרדדים אותם. יוצרים צורת עיגול בעזרת כוס.
  6. ממלאים את הבצק בבשר, מהדקים ומחזקים בעזרת מזלג.
  7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח מעל.
  8. מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות.

פאד תאי עוף

מרכיבים
  • 1 כפית שמן
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1 גזר קטן
  • 100 גרם כרוב לבן
  • 100 גרם חזה עוף
  • 2 טיפות סויה שחור
  • 1/2 כפית אבקת דאשי
  • 1 כפית רוטב צדפות
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גרם אטריות אורז (פאד תאי)
  • 1/2כוס ציר עוף או מים
  • 10 גרם נבטים
  • קמצוץ כוסברה
  • כפית בוטנים טחונים
  • פלח לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים כפית שמן בווק חם.
  2. שוברים את הביצה לתוך השמן ומערבבים.
  3. כותשים את השום, קוצצים דק את הבצל, חותכים את הגזר והכרוב לרצועות דקות, ומוסיפים לווק.
  4. פורסים את העוף לרצועות ומכניסים גם אותו לווק. מוסיפים את טיפות הסויה השחור, הדאשי, רוטב הצדפות וכפית הסוכר ומערבבים באמצעות מצקת.
  5. מוסיפים את איטריות הפד תאי, שופכים מעל את ציר העוף / מים ומערבבים כ-3 דקות עד לקבלת אטריות רכות.
  6. מפזרים מעל את הנבטים.
  7. מוציאים לצלחת כשהנבטים חצי עשויים. מפזרים מעל את הבוטנים והכוסברה ומגישים לצד פלח לימון.

פסטה איטלקית עם זוקיני

מרכיבים

  • חבילת פסטה בצורת קונכיות
  • 2 זוקיני
  • 8 שיני שום
  • 10 עגבניות שרי
  • חופן בזילוקום
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומזליפים שמן זית.
  2. חותכים את הזוקיני דק מאוד ואת השום לפרוסות.
  3. מטגנים את הזוקיני, השום והעגבניות.
  4. מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות. מוסיפים מלח.
  5. מצרפים את הפסטה שהכנו למחבת.
  6. חותכים את הבזליקום ומוסיפים מעל.