מעטפות בצק עלים במילוי קרם וניל ופירות

מרכיבים
  • 1 ק"ג בצק עלים

לקרם הווניל
  • 1 ליטר חלב
  • 200 סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קורנפלור

למלית הפירות
  • אננס / משמשים / אפרסקים, חתוכים לקוביות

לציפוי
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה
  1. מביאים את החלב, הסוכר ומקל הווניל לרתיחה בסיר.
  2. מערבבים אבקת סוכר וקורנפלור ומכניסים לתערובת שרתחה, תוך כדי ערבוב, ומביאים שוב לרתיחה.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לשימוש.
  4. מרדדים את מחצית בצק העלים למלבן במידות 30X40 בעובי 1/2 ס"מ.
  5. מחלקים ל-12 ריבועים שווים, מניחים במרכז כל ריבוע כף קרם וניל וקובייה של פרי.
  6. סוגרים כמו מעטפה ומברישים בביצה.
  7. אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.
  8. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

שטרודל תפוחי עץ אישי מבצק פילו

מרכיבים
  • 6 עלי פילו

למלית
  • 5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס צימוקים לבנים
  • חמאה מומסת להברשה

לציפוי
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי העץ עם היין, החמאה, הסוכר וסוכר הווניל.
  2. מוסיפים את הצימוקים לתערובת ומקררים.
  3. פורסים צמד עלי פילו אחד על גבי השני. מורחים שכבה דקה של חמאה מומסת.
  4. מניחים את תפוחי העץ בצד הקרוב מימין לשמאל.
  5. מגלגלים לגלילה ומורחים בביצה טרופה. אופים ב-195 מעלות כ-20 דקות.
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  7. אפשר לשלב במלית אגוזים, שקדים, קינמון ועוד.

סהרוני פרג

מרכיבים

לבצק
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל חלב
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה
  • 280 גרם קמח
  • 1/2 שקית שימרית

למלית
  • 3/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית דבש
  • 1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
  • 3 כפות אגוזים קצוצים
  • 1 כף צימוקים (לא חובה)

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הבצק
  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.

המלית
  1. מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
  2. מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
  3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.

ההרכבה
  1. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  2. מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק, מגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של "סהרון" – חצי ירח.
  3. מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה. אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.