מעטפות בצק עלים במילוי קרם וניל ופירות
מרכיבים- 1 ק"ג בצק עלים
- 1 ליטר חלב
- 200 סוכר
- 1 מקל וניל
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קורנפלור
- אננס / משמשים / אפרסקים, חתוכים לקוביות
- ביצה טרופה
- אבקת סוכר
- מביאים את החלב, הסוכר ומקל הווניל לרתיחה בסיר.
- מערבבים אבקת סוכר וקורנפלור ומכניסים לתערובת שרתחה, תוך כדי ערבוב, ומביאים שוב לרתיחה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לשימוש.
- מרדדים את מחצית בצק העלים למלבן במידות 30X40 בעובי 1/2 ס"מ.
- מחלקים ל-12 ריבועים שווים, מניחים במרכז כל ריבוע כף קרם וניל וקובייה של פרי.
- סוגרים כמו מעטפה ומברישים בביצה.
- אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.
- מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
שטרודל תפוחי עץ אישי מבצק פילו
מרכיבים- 6 עלי פילו
- 5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/3 כוס יין לבן
- 1/2 כוס סוכר
- 25 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס צימוקים לבנים
- חמאה מומסת להברשה
- ביצה טרופה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי העץ עם היין, החמאה, הסוכר וסוכר הווניל.
- מוסיפים את הצימוקים לתערובת ומקררים.
- פורסים צמד עלי פילו אחד על גבי השני. מורחים שכבה דקה של חמאה מומסת.
- מניחים את תפוחי העץ בצד הקרוב מימין לשמאל.
- מגלגלים לגלילה ומורחים בביצה טרופה. אופים ב-195 מעלות כ-20 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- אפשר לשלב במלית אגוזים, שקדים, קינמון ועוד.
סהרוני פרג
מרכיבים לבצק- 1 ביצה
- 50 מ"ל חלב
- 60 גרם אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה
- 280 גרם קמח
- 1/2 שקית שימרית
- 3/4 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 25 גרם חמאה
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית דבש
- 1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
- 3 כפות אגוזים קצוצים
- 1 כף צימוקים (לא חובה)
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
הבצק- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
- מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
- מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
- מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
- נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק, מגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של "סהרון" – חצי ירח.
- מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה. אופים ב-190 מעלות במשך כ-20 דקות.