עוגת גבינה אפויה עם פירורי לימון
המרכיביםלעוגת הגבינה
- 1 ק"ג גבינה לבנה רכה 5%
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 שקית אינסטנט וניל
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
לפירורים הלימוניים
- 100 גרם חמאה קרה
- 100 גרם סוכר
- 140 גרם קמח
- קליפה מגוררת מלימון אחד
עוגת הגבינה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים למלית הגבינה בקערת ערבוב עם מרית עד קבלת תערובת חלקה.
- יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית מלבנית עם שוליים רחבים בגובה 4 ס"מ.
הפירורים הלימוניים
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים בעזרת כפות הידיים.
- מפזרים את התערובת הפירורית על גבי הגבינה ואופים כ-50 דקות.
- מצננים ופורסים לקוביות. מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל או עם סירופ מייפל.
קראמבל ספקולוס ומוס שוקולד לבן
המרכיבים
לקראמבל
- 150 גרם חמאה קרה
- 150 גרם סוכר דמררה
- 150 גרם אבקת שקדים
- 125 גרם קמח
- קורט ציפורן
- קורט הל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט קינמון
למוס השוקולד הלבן
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס יין לבן (ריזלינג)
אופן ההכנה
- מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק.
- מסיימים את הלישה באופן ידני על שולחן העבודה.
- מעבירים את הבצק דרך "מסננת קוסקוס" (כמו שיש בבית) היישר למגש ומכניסים אותו למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים מן המקפיא ומכניסים את הפירורים למסגרת/ רינג אפייה עגול.
- אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות ומצננים.
מוס השוקולד הלבן
- מחממים מיכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את היין.
- מקציפים את מיכל השמנת הנוסף יחד העם האינסטנט פודינג ומקפלים לתערובת השוקולד.
- יוצקים מיד לרינגים / תבניות בגובה 5 ס"מ ומקפיאים.
- מניחים במרכז הקראמבל את המוס האישי ומגישים.
עוגיות קראמבל מלוחות
המרכיבים
- 170 גרם חמאה קרה
- 120 גרם סוכר
- 120 גרם אבקת שקדים
- 5 גרם מלח
- 140 גרם קמח
- 50 גרם שקדים מלוחים טחונים במעבד מזון
אופן ההכנה
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות.
- מערבבים את שאר המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב במהירות איטית ומערבבים עד קבלת פירורים קטנים.
- מפזרים את הפירורים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אפשר לפזר בתוך מסגרת אפייה).
- אופים ב-170 מעלות במשך כ-15 דקות. בגמר האפייה חותכים למלבנים ומגישים כעוגיות.