עוגת גבינה אפויה עם פירורי לימון

המרכיבים

לעוגת הגבינה

  • 1 ק"ג גבינה לבנה רכה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 שקית אינסטנט וניל
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

לפירורים הלימוניים

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם סוכר
  • 140 גרם קמח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה

עוגת הגבינה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים למלית הגבינה בקערת ערבוב עם מרית עד קבלת תערובת חלקה.
  3. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית מלבנית עם שוליים רחבים בגובה 4 ס"מ.

הפירורים הלימוניים

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים בעזרת כפות הידיים.
  2. מפזרים את התערובת הפירורית על גבי הגבינה ואופים כ-50 דקות.
  3. מצננים ופורסים לקוביות. מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל או עם סירופ מייפל.

קראמבל ספקולוס ומוס שוקולד לבן

המרכיבים

לקראמבל

  • 150 גרם חמאה קרה
  • 150 גרם סוכר דמררה
  • 150 גרם אבקת שקדים
  • 125 גרם קמח
  • קורט ציפורן
  • קורט הל
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון

למוס השוקולד הלבן

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס יין לבן (ריזלינג)

אופן ההכנה

  1. מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק.
  2. מסיימים את הלישה באופן ידני על שולחן העבודה.
  3. מעבירים את הבצק דרך "מסננת קוסקוס" (כמו שיש בבית) היישר למגש ומכניסים אותו למקפיא לחצי שעה.
  4. מוציאים מן המקפיא ומכניסים את הפירורים למסגרת/ רינג אפייה עגול.
  5. אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות ומצננים.

מוס השוקולד הלבן

  1. מחממים מיכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את היין.
  2. מקציפים את מיכל השמנת הנוסף יחד העם האינסטנט פודינג ומקפלים לתערובת השוקולד.
  3. יוצקים מיד לרינגים / תבניות בגובה 5 ס"מ ומקפיאים.
  4. מניחים במרכז הקראמבל את המוס האישי ומגישים.

עוגיות קראמבל מלוחות

המרכיבים

  • 170 גרם חמאה קרה
  • 120 גרם סוכר
  • 120 גרם אבקת שקדים
  • 5 גרם מלח
  • 140 גרם קמח
  • 50 גרם שקדים מלוחים טחונים במעבד מזון

אופן ההכנה

  1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות.
  2. מערבבים את שאר המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  3. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב במהירות איטית ומערבבים עד קבלת פירורים קטנים.
  4. מפזרים את הפירורים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אפשר לפזר בתוך מסגרת אפייה).
  5. אופים ב-170 מעלות במשך כ-15 דקות. בגמר האפייה חותכים למלבנים ומגישים כעוגיות.