בישבש של שומר ואבוקדו
המרכיבים
- 1 שומר פרוס דק דק
- 2 אבוקדו קלופים חתוכים לקוביות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 2 כפות עלי סלרי קצוצים
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס
- 1 כף שומר קצוץ
- 1 כף נענע קצוצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 צנוניות חתוכות לגפרורים
- מלח
- שמן אבוקדו
- מיץ לימון
אופן ההכנה
- מערבבים יחדיו את כל המרכיבים.
- מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים ומגישים.
סלט חצילים
המרכיבים
- 1 חציל חתוך לפרוסות של 1 ס"מ
- 3 מלפפונים חמוצים חתוכים לרצועות דקות
- 3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים חתוכים לרצועות
- 1 בצל סגול פרוס חתוך לרצועות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מיץ לימון
- מלח
- שמן זית
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מפזרים על החצילים מלח גס ומניחים על מסננת עד להוצאת הנוזלים.
- מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מסדרים בצלחת הגשה.
- מערבבים את שאר המרכיבים ומפזרים על החצילים.
אוסובוקו עגל וירקות שורש
המרכיבים
- 1 ק"ג שוק עגל פרוס לפרוסות בעובי של 3 ס"מ
- שמן זית
- 2 גזרים פרוסים
- 10 בצלי שאלוט קלופים
- 10 שיני שום קלופות
- 2 מקלות סלרי פרוסים
- 1 לימון
- 1 תפוז
- 1 בצל סגול
- 5 כפות סילאן
- 1/2 בקבוק יין אדום
- 1 כף טימין
- 1 כף פפריקה מתוקה
- קמח לקימוח
- פטרוזיליה
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב שמן זית, מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים במחבת עד להשחמה משני הצדדים.
- מוציאים את נתחי הבשר מהסיר ומוסיפים לסיר את כל הירקות לטיגון של 3 דקות.
- מוסיפים את היין לסיר תוך כדי קרצוף הסיר עם כף עץ, מחזירים את הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים - כולל הסילאן.
- מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות שעות עד שהבשר מתרכך.
- מגרדים מעל גרידת תפוז, גרידת לימון, מפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
מוס שוקולד של ליאור שרון
המרכיבים- 200 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד מריר
- 7 חלמונים
- 500 שמנת מתוקה
- 20 גרם סוכר
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה על הגז.
- מניחים את השוקולד בתוך קערה ומוזגים אליו את החמאה לאחר רתיחה.
- מערבבים את השוקולד והחמאה יחד לכדי תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים.
- מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקצף יציב.
- מערבבים את השמנת המוקצפת עם תערובת השוקולד. מוזגים לכוסות.