בישבש של שומר ואבוקדו

המרכיבים

  • 1 שומר פרוס דק דק
  • 2 אבוקדו קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 2 כפות עלי סלרי קצוצים
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 1 כף שומר קצוץ
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 צנוניות חתוכות לגפרורים
  • מלח
  • שמן אבוקדו
  • מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים.
  2. מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים ומגישים.

סלט חצילים

המרכיבים

  • 1 חציל חתוך לפרוסות של 1 ס"מ
  • 3 מלפפונים חמוצים חתוכים לרצועות דקות
  • 3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים חתוכים לרצועות
  • 1 בצל סגול פרוס חתוך לרצועות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ לימון
  • מלח
  • שמן זית
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מפזרים על החצילים מלח גס ומניחים על מסננת עד להוצאת הנוזלים.
  2. מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד להזהבה.
  3. מסדרים בצלחת הגשה.
  4. מערבבים את שאר המרכיבים ומפזרים על החצילים.

אוסובוקו עגל וירקות שורש

המרכיבים

  • 1 ק"ג שוק עגל פרוס לפרוסות בעובי של 3 ס"מ
  • שמן זית
  • 2 גזרים פרוסים
  • 10 בצלי שאלוט קלופים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2 מקלות סלרי פרוסים
  • 1 לימון
  • 1 תפוז
  • 1 בצל סגול
  • 5 כפות סילאן
  • 1/2 בקבוק יין אדום
  • 1 כף טימין
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • קמח לקימוח
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר רחב שמן זית, מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים במחבת עד להשחמה משני הצדדים.
  2. מוציאים את נתחי הבשר מהסיר ומוסיפים לסיר את כל הירקות לטיגון של 3 דקות.
  3. מוסיפים את היין לסיר תוך כדי קרצוף הסיר עם כף עץ, מחזירים את הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים - כולל הסילאן.
  4. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות שעות עד שהבשר מתרכך.
  5. מגרדים מעל גרידת תפוז, גרידת לימון, מפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

מוס שוקולד של ליאור שרון

המרכיבים
  • 200 גרם חמאה
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 7 חלמונים
  • 500 שמנת מתוקה
  • 20 גרם סוכר

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה על הגז.
  2. מניחים את השוקולד בתוך קערה ומוזגים אליו את החמאה לאחר רתיחה.
  3. מערבבים את השוקולד והחמאה יחד לכדי תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקצף יציב.
  5. מערבבים את השמנת המוקצפת עם תערובת השוקולד. מוזגים לכוסות.