סנדוויץ' משוויה וכדורי בשר
המרכיבים
לסלט משוויה- 6 עגבניות בשלות ומוצקות
- 6 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
- 500 גרם בשר טלה או בקר טחון
- 1 בצל גדול, מגורר גס
- 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
- 1-2 ביצים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות בהרט
- שמן, טיגון חצי עמוק
- 10 פרוסות לחם לבן אחיד
- 1/2כוס טחינה
אופן ההכנה
- הסלט: לצלות את העגבניות על אש גלויה או על גבי מחבת ישנה ללא שמן, עד שקליפתן משחירה. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול.
- כדורי הבשר: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים לקבלת תערובת אחידה. בידיים רטובות צרים מהתערובת כדורים בגודל שזיף.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ), ומטגנים את כדורי הבשר בשמן עד שישחימו.
- מרכיבים את הסנדוויץ', ומזלפים מעל מעט טחינה.
קבב פרגיות עם פיסטוק חלבי
המרכיבים (ל-12 קבבים)
- 600 גרם בשר פרגיות טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד.
- 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק.
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית קינמון
- כפית מלח
- 5 כפות פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וחצוי לאורכו.
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים . יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט, שומרים במקרר שעתיים לפחות.
- מחממים גריל פחמים או מחבת פסים וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד. מגישים עם טחינה, פיתות וחמוצים.
קציצות עגל מטוגנות בסלסה של פלפלים קלויים
המרכיבים (ל-6 מנות)
לקציצות עגל
- 600 גרם בשר עגל טחון (פלדה, שפיץ, צ'ך)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף עיטורי עגבניות
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 2 בצלים ירוקים
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 4 כפות פירורי לחם
- 1,2 ביצים
- 1 תפוח אדמה מגורר דק
- מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסת פלפלים קלויים
- 5 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
- 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים ומפרוסות
- 10 עגבניות שרי בכל מני צבעים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- 10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
- 2 כפות חומץ
- שמן לטיגון חצי עמוק
- 2 ביצים טרופות
- פירורי לחם
אופן ההכנה
- קולים את הצנוברים ומטגנים את הבצל. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
- לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים , מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. בידיים רטובות צרים כדורים, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה נוספת.
- להכנת סלסת פלפלים קלויים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומשפרים תיבול.
- לטיגון: מחממים במחבת שמן גדולה שמן לטיגון חצי עמוק (גובה 2 ס"מ ) טובלים את הקציצות בביצים הטרופות מגלגלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים את הקציצות עם סלסה של פלפלים קלויים. מגישים עם לחם טרי.