סנדוויץ' משוויה וכדורי בשר

המרכיבים

לסלט משוויה
  • 6 עגבניות בשלות ומוצקות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח

לכדורי בשר
  • 500 גרם בשר טלה או בקר טחון
  • 1 בצל גדול, מגורר גס
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • 1-2 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות בהרט
  • שמן, טיגון חצי עמוק
  • 10 פרוסות לחם לבן אחיד
  • 1/2כוס טחינה

אופן ההכנה

  1. הסלט: לצלות את העגבניות על אש גלויה או על גבי מחבת ישנה ללא שמן, עד שקליפתן משחירה. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול.
  2. כדורי הבשר: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים לקבלת תערובת אחידה. בידיים רטובות צרים מהתערובת כדורים בגודל שזיף.
  3. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ), ומטגנים את כדורי הבשר בשמן עד שישחימו.
  4. מרכיבים את הסנדוויץ', ומזלפים מעל מעט טחינה.

קבב פרגיות עם פיסטוק חלבי

המרכיבים (ל-12 קבבים)

  • 600 גרם בשר פרגיות טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד.
  • 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק.
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית מלח
  • 5 כפות פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וחצוי לאורכו.
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים . יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט, שומרים במקרר שעתיים לפחות.
  2. מחממים גריל פחמים או מחבת פסים וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד. מגישים עם טחינה, פיתות וחמוצים.

קציצות עגל מטוגנות בסלסה של פלפלים קלויים

המרכיבים (ל-6 מנות)

לקציצות עגל

  • 600 גרם בשר עגל טחון (פלדה, שפיץ, צ'ך)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף עיטורי עגבניות
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1,2 ביצים
  • 1 תפוח אדמה מגורר דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לסלסת פלפלים קלויים

  • 5 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
  • 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים ומפרוסות
  • 10 עגבניות שרי בכל מני צבעים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • 2 כפות חומץ

  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. קולים את הצנוברים ומטגנים את הבצל. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
  2. לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים , מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. בידיים רטובות צרים כדורים, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה נוספת.
  3. להכנת סלסת פלפלים קלויים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומשפרים תיבול.
  4. לטיגון: מחממים במחבת שמן גדולה שמן לטיגון חצי עמוק (גובה 2 ס"מ ) טובלים את הקציצות בביצים הטרופות מגלגלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  5. מגישים את הקציצות עם סלסה של פלפלים קלויים. מגישים עם לחם טרי.