טארט בריטן תותים

המרכיבים

לבצק הבריטן

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 140 גרם קמח
  • 4 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח

לקרם הווניל
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

לקישוט
  • תותים טריים

אופן ההכנה
  1. בצק הבריטן: מערבבים את כל מרכיבי הבצק רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים לגודל הרינג.
  2. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.
  3. קרם הווניל: מקציפים את חומרי הקרם לקצף יציב.
  4. הרכבה: מורחים על גבי בצק הבריטן האפוי שכבה של 1 ס"מ ומפזרים מעל את חצאי התותים.
  5. אם רוצים אפשר להבריש בג'לי תות חם ולהגיש.

טארט נורמנדי - קרם שקדים ואגסים ביין

המרכיבים

לבצק הפריך

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה XL
  • 420 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה

לקרם השקדים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס אבקת שקדים
  • 1 כף קמח

לאגסים
  • 4 אגסים בינוניים
  • 1 ליטר מים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1 כוס יין לבן

לקישוט
  • אבקת סוכר
  • שקדים קלויים פרוסים

אופן ההכנה

  1. הבצק הפריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר עד אחידות.
  2. מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבבים חצי דקה.
  3. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לזמן קצר.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (בזמן הזה מכינים את קרם השקדים).
  5. קרם השקדים: מערבבים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת השקדים והקמח.
  6. מכניסים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  7. האגסים: מבשלים את האגסים עם כל יתר החומרים עד רתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
  8. ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. מרדדים את הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים אותו לתבנית בקוטר 26 ס"מ. ממלאים בקרם השקדים. חוצים את האגסים ומסדרים על קרם השקדים במרווחים זהים בצורת פרח.
  10. אופים ב-170 מעלות כ-35 דקות.
  11. מעטרים באבקת סוכר ובשקדים קלויים פרוסים.

טארט אישי עם פירות טריים

המרכיבים

לבצק השקדים

  • 4 חלבונים
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם אבקת שקדים
  • 3 כפות מלח

לקרם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

לקישוט
  • 10 תותים
  • 1 קיווי
  • 1/2 אננס טרי
  • 3 משמשים
  • 10 ענבים/דובדבנים

אופן ההכנה
  1. בצק השקדים: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מנפים את כל החומרים ה"יבשים" ומקפלים לתערובת.
  2. מורחים/מזלפים לרינגים אישיים. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות.
  3. הקרם: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  4. הרכבה: מזלפים על הטארטים קצפת ומסדרים פירות טריים.
  5. אם רוצים אפשר להוסיף זיגוג של ג'לי בזק בטעם משמש.