טארט בריטן תותים
המרכיביםלבצק הבריטן
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- 140 גרם קמח
- 4 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
- תותים טריים
- בצק הבריטן: מערבבים את כל מרכיבי הבצק רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים לגודל הרינג.
- אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.
- קרם הווניל: מקציפים את חומרי הקרם לקצף יציב.
- הרכבה: מורחים על גבי בצק הבריטן האפוי שכבה של 1 ס"מ ומפזרים מעל את חצאי התותים.
- אם רוצים אפשר להבריש בג'לי תות חם ולהגיש.
טארט נורמנדי - קרם שקדים ואגסים ביין
המרכיבים
לבצק הפריך
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה XL
- 420 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים L
- 1 כוס אבקת שקדים
- 1 כף קמח
- 4 אגסים בינוניים
- 1 ליטר מים
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 כוס יין לבן
- אבקת סוכר
- שקדים קלויים פרוסים
אופן ההכנה
- הבצק הפריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר עד אחידות.
- מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבבים חצי דקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לזמן קצר.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (בזמן הזה מכינים את קרם השקדים).
- קרם השקדים: מערבבים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת השקדים והקמח.
- מכניסים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- האגסים: מבשלים את האגסים עם כל יתר החומרים עד רתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
- ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים אותו לתבנית בקוטר 26 ס"מ. ממלאים בקרם השקדים. חוצים את האגסים ומסדרים על קרם השקדים במרווחים זהים בצורת פרח.
- אופים ב-170 מעלות כ-35 דקות.
- מעטרים באבקת סוכר ובשקדים קלויים פרוסים.
טארט אישי עם פירות טריים
המרכיבים
לבצק השקדים
- 4 חלבונים
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם אבקת סוכר
- 120 גרם אבקת שקדים
- 3 כפות מלח
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 10 תותים
- 1 קיווי
- 1/2 אננס טרי
- 3 משמשים
- 10 ענבים/דובדבנים
- בצק השקדים: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מנפים את כל החומרים ה"יבשים" ומקפלים לתערובת.
- מורחים/מזלפים לרינגים אישיים. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות.
- הקרם: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- הרכבה: מזלפים על הטארטים קצפת ומסדרים פירות טריים.
- אם רוצים אפשר להוסיף זיגוג של ג'לי בזק בטעם משמש.