סלט פסטה קר

המרכיבים

  • חבילת פסטה פנה מבושלת
  • 1 פלפל אדום קלוי קלוף
  • 1 פלפל צהוב קלוי קלוף
  • 1 בצל ירוק
  • 1/2 בצל יבש
  • 1/4 ק"ג עלי תרד
  • 2 כפות עגבניות מיבשות
  • 1/2 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1/2 בצל אדום קצוץ
  • 2 סוגי נקניקים לבחירה
  • מיץ לימון, שמן זית, מלח
  • חופן זיתים סורים
  • חופן בזיליקום
  • כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה
  1. קולים את הפלפלים וקולפים. קוצצים את הבצל, חותכים את הפטריות.
  2. בעזרת בלנדר מוט מכינים וינגרט לימון עם בצל מיץ לימון, שמן זית ומלח
  3. מערבבים את כל המרכיבים עם הפסטה ומגישים.

רולדה יוונית

המרכיבים

  • בצק עלים
  • 300 גרם גבינת פרומעז
  • 200 גרם עגבניות מיובשות
  • זעתר טחון וזעתר טרי
  • 2 חצילים
  • 200 גרם זיתי קלמטה קצוצים
  • שומשום
  • קצח
  • טימין ורוזמרין

אופן ההכנה

  1. חותכים את החציל לקוביות, מטגנים את הקוביות ומניחים להתקרר.
  2. מערבבים ביחד את הגבינה, החצילים, העגבניות, הזיתים והזעתר.
  3. חותכים את הבצק לצורה מלבנית, מניחים את המילוי באמצע וסוגרים לצורת רולדה.
  4. טורפים ביצה, מברישים מעל, מפזרים שומשום, קצח, רוזמרין וטימין.
  5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 20-25 דקות.

קומפוט אפרסקים

המרכיבים

  • 2 ק"ג אפרסקים קלופים ומגולענים חצויים לשניים
  • 1 ליטר מים
  • מיץ מלימון אחד
  • קליפה מתפוז אחד
  • 1 מקל וניל חצוי לאורך
  • 2 תרמילי הל (לא חובה)
  • 1 מקל קינמון
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את המים עם מיץ לימון, קליפת תפוז, הסוכר, ההל, ומקל הווניל.
  2. בינתיים חוצים, מקלפים ומגלענים את האפרסקים.
  3. מכניסים את האפרסקים ומקל הקינמון, מביאים לרתיחה, מבשלים כ- 10 דקות מכבים את האש ומצננים. מגישים קר מאד.

מרק יוגורט פסטו

מתכון של נריה אוחיון

המרכיבים

  • חופן עירית
  • צרור עלי שמיר
  • חופן עלי נענע
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 מלפפונים
  • חופן צנוברים
  • יוגורט עזים (סמיכות בינונית)
  • גבינת פרמזן

אופן ההכנה

  1. חותכים 2 מלפפונים לקובית קטנות.
  2. לוקחים חצי מכמות היוגורט ומשאירים את החצי השני בצד.
  3. מערבבים את המלפפונים עם חצי מכמות היוגורט, ומשאירים כף מלפפון בצד.
  4. קולים במחבת יבשה צנוברים עד להשחמה
  5. מכינים את רוטב הפסטו: מכניסים למעבד מזון בזיליקום, את הצנוברים הקלויים, פרמזן,שום, מעט מיץ לימון, ומעט מלח וטוחנים את הכול למשחה חלקה. תוך כדי פעולת מעבד המזון מוסיפים שמן זית. לבסוף מוסיפים כף מים ומערבבים.
  6. מערבבים את רוטב הפסטו שקיבלנו עם שארית היוגורט שנותרה בצד.
  7. מרכיבים את המנה: שמים בכוס רחבה ועמוקה מזכוכית מעט מלפפון קצוץ שהשארנו בצד. מוזגים עד לשליש הכוס את היוגורט עם המלפפון, מוזגים עד לשני שליש הכוס את רוטב הפסטו המהול ביוגורט, כמעט עד לסוף הכוס ממלאים ביוגורט עם מלפפון ומקשטים בצנוברים קלויים, בשמן זית, עלה בזיליקום ומעט מלח גס.

מרק גספצ'יו

מתכון של תומר קלוש

המרכיבים

  • 3 עגבניות
  • 5 עגבניות שרי
  • צרור בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • פלפל אדום
  • פלפל חריף
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 7 עלי נענע
  • פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. קולפים את העגבניות: מרתיחים מים, חותכים את החלק העליון של העגבניות ומכניסים אותן למים החמים למשך כ-3 דקות. מוציאים ומסירים את הקליפה.
  2. קוצצים את הירקות: מוציאים את זרעי הפלפל החריף וקוצצים אותו, חותכים את הפלפל האדום מסביב לליבה, חותכים את העגבניות והשום ומכניסים את כל הירקות למעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מתקנים תיבול של פלפל ומלח, מעבירים דרך מסננת לקערת הגשה.
  4. קוצצים נענע ומעטרים. רצוי להניח לצינון לפני ההגשה.