סלט אבטיח וגבינת עזים

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

  • 3 כוסות קוביות אבטיח
  • 100 גרם גבינת עזים (סנט מור, פטה)
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 טיפות טבסקו
  • 6 עלי בזיליקום
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בקערת ערבוב שמים את קוביות האבטיח.
  2. קולים את גרעיני החמנייה במחבת ומוסיפי לקערה,
  3. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וטבסקו.
  4. מסדרים בצלחת הגשה ומפוררים את הגבינה מעל, מוסיפים עלי בזיליקום.

קרפצ'יו עגל עם אפרסקים צלויים ואגוזי מלך

מתכון של עומר מילר

המרכיבים
  • 200 גרם פילה בקר
  • 3 אפרסקים חצויים ללא גלעין
  • 30 מ"ל יין לבן
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 5 כפות חומץ בלסמי איכותי מיושן
  • אגוזי מלך
  • 20 עלי כוסברה
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • מלח גס
  • גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בעזרת סכין חדה פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות. משטחים את הבשר על צלחת ההגשה.
  2. משמנים קלות מחבת חמה במעט תרסיס חמאהו צולים את האפרסקים. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לחלוטין. מוסיפים סוכר חום ומקרמלים את האפרסקים. מוציאים מהמחבת ומקררים.
  3. מסדרים את האפרסקים הקרים על הבשר, יוצקים מעט בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים את עלי הכוסברה והבצל הירוק. מעל הכל מפזרים אגוזי המלך.

כבדי עוף עם ענבים

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

200 גרם כבדי עוף בהירים, טריים ונקיים

1 בצל סגול קטן

4 כפות חומץ בלסמי איכותי

1 כף סילאן

1 כוס ענבי מוסקט חצויים

1/2 כוס טבעות בצל ירוק

אופן ההכנה

  1. במחבת חמה עם שמן זית מטגנים בצל סגול פרוס.
  2. מוסיפים כבדי עוף וצורבים אותם קלות.
  3. מוסיפים את הענבים, החמץ הבלסמי והסילאן והבצל הירוק, מערבבים ומגישים.

פנקייק ריקוטה, פירות יער ודבש

מתכון של מיכל אנסקי

המרכיבים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף (15 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות דבש
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 1 מכל (250 מ"ל) גבינת ריקוטה טרייה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • עלים מענף טימין
  • 1/2 כוס תערובת פירות יער

להגשה

  • קוביות חמאה מלוחה
  • דבש או סירופ מייפל

אופן ההכנה

  1. מנפים דרך מסננת, לתוך קערה, את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים קלות, בכמה תנועות קצרות.
  2. ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל . מצננים כמה שניות. טורפים את הביצים במזלג, זו אחר זו, לתוך החמאה החמה. מוסיפים את הדבש, קליפת התפוז, גבינת הריקוטה, תמצית הווניל והחלב וטורפים קלות בלבד במטרפה ידנית.
  3. מקפלים פנימה את האוכמניות והטימין.
  4. יוצקים את בלילת הביצים והריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים במטרפה, במספר תנועות קצרות ויעילות. גם אם רואים קצת גושי קמח – לא נורא, בקרוב הכול ייספג.
  5. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה (אפשר לשמן בחמאה קלות בלבד, או לא לשמן בכלל, אלא אם משתמשים במחבת ללא ציפוי טפלון). יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, ומטים קצת לצדדים, כדי שתתפזר במחבת באופן שווה, ויתקבל פנקייק אחד גדול.
  6. כעבור דקה-שתיים, או כאשר מופיעות על הפנקייק בועות הופכים אותו ומטגנים עוד 30 שניות. מוציאים. ממשיכים לטגן כך באותו אופן את שאר הבלילה.
  7. מגישים עם קוביית חמאה, פירות יער וסירופ מייפל או דבש.