בשר לחי עם ביצי חמינדוס

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג בשר לחי או בשר ראש (או שפונדרה או זנב)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 ק"ג תרד
  • 6 ביצים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 12 תרמילי הל
  • 2 מקלות קינמון
  • 8 תמרים מיובשים, מגולענים
  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה ומסוננים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו את הבצל עד השחמה.
  2. מוסיפים את עי התרד ומטגנים עד שהוא הופך כהה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-3 שעות.

ביצים מעושנות במיונז לימוני

המרכיבים

  • 8 ביצים
  • 2-3 שקיות תה
  • קליפות מ-2 בצלים
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 ענף מרווה
  • מקל קינמון

למיונז לימוני

  • 2 ביצים
  • 4 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/2 ליטר שמן זית

אופן ההכנה

  1. הביצים: מניחים ביצים בסיר, יוצקים פנימה 1 ליטר מים, מוסיפים את שקיות התה וקליפות הבצל ומבשלים על להבה נמוכה בין 4 שעות עד שהביצים הופכות חומות.
  2. מצננים את הביצים וקולפים. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רוזמרין, מרווה ומקל קינמון ומטגנים עד שעולה עשן.
  3. מניחים את הביצים בסיר, מכסים וממתינים 5 דקות שיספגו את העשן.
  4. מיונז לימוני: מעבדים את כל חומרי המיונז במעבד מזון, למעט שמן הזית. את השמן מטפטפים בהדרגה עד שמתקבל מרקם סמיך.
  5. הגשה: פורסים ביצה ומגישים עם מיונז לימוני.

שקשוקה תרד

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג תרד שטוף
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס מים
  • 4 ביצים
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מאדים במחבת עמוקה עם שמן אבוקדו את 2 הבצלים. מוסיפים את השום ומאדים עד שהבצל מזהיב.
  2. מוסיפים את התרד ומאדים (אפשר לקצוץ את התרד או להשאיר שלם), מוסיפים מים.
  3. מוסיפים את הביצים ומבשלים עד מידת ההכנה הרצויה של הביצים.
  4. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

עוגיות מספן שקדים

המרכיבים

לבצק

  • 350 גרם קמח מנופה
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס מים
  • 1חלמון
  • 2 טיפות תמצית ורדים
  • קורט מלח

למלית

  • 500 גרם שקדים מולבנים
  • 350 גרם סוכר
  • 1 חבילה סוכר ווניל
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 חלמונים
  • 2 חלבונים מוקצפים קלות

לקישוט

  • סוכריות צבעוניות
  • סוכריות מוכספות

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את השמן, המים, החלמונים, תמצית הורדים והמלח. מוסיפים בהדרגה את הקמח,ומעבדים לבצק קשה ופירורי.
  2. מכדררים את הבצק ומחלקים אותו ל-6 חלקים. מכוונים מכונה לרידוד למצב עבה ומרדדים את חלקי הבצק עד שהם הופכים חלקים ומבריקים.
  3. מכוונים את מכונת הרידוד דק מאוד (נקב אחד לפני אחרון) ומרדדים בהדרגה את חלקי הבצק עד קבלת עלים דקים. מניחים את העלים על בד כותנה.
  4. בעזרת חותכן עגול בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים מעלי הבצק בעודם לחים. אוספים את עיגולי הבצק כשהם עדין לחים לקבוצות של עשר יחידות. מפרידים בין קבוצה לקבוצה על ידי יריעת ניילון. שומרים את העיגולים הקרוצים בקופסה סגורה במקרר עד גמר העבודה. בצורה זו עיגולי הבצק שומרים על לחות, דבר הכרחי לעיצוב המספן.
  5. המלית: טוחנים את השקדים המולבנים עם הסוכר במעבד מזון, מוסיפים את סוכר הווניל, גרודת לימון וממשיכים לטחון.
  6. מעבירים את תערובת השקדים לקערה, מוסיפים את החלבונים המוקצפים קל ומערבבים עד התמזגות התערובת.
  7. המספן: מעצבים את עיגולי הבצק בתוך תבניות למספן (נמכרות בחנויות לכלי אפייה). מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומזלפים לתבניות המספן. מעטרים בסוכריות צבעוניות ומוכספות. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד להשחמה קלה.
  8. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.