סלמון אפוי עם כוסברה ולימון

המרכיבים

  • 2-3 נתחי פילה סלמון (במשקל כולל של כ-250 גרם)
  • שמן זית
  • מלח
  • לימון שלם חצוי לרוחב
  • 1/2 כפית כמון
  • 25 גרם חמאה
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מסדרים את נתחי הדג על תבנית שרופדה בנייר אלומיניום ומטפטפים עליהן מעט שמן זית.
  2. ממליחים את הדג, סוחטים מעל את הלימון ומפזרים את הכמון.
  3. מכנסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-15 דקות.
  4. לקראת תום האפייה ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה לחמאה ומערבבים.
  5. מוצאים את הדג מהתנור, יוצקים מעל את החמאה והכוסברה ומגישים.

קבבים ברוטב עגבניות בתנור

המרכיבים

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח גס
  • לקט ירקות לאפייה
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • מים לדילול הרסק

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הבצל הקצוץ עם הבשר, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת קבבים מאורכים.
  2. מסדרים בתבנית אפייה את לקט הירקות, מפזרים כמון ומלח גס ומעל מניחים את הקבבים.
  3. מדללים את רסק העגבניות ויוצקים על הקבבים והירקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהקבבים מבושלים.

שקשוקה עם נקנקיות מרגז

המרכיבים
  • 2 ביצים
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 3 חצאי פלפלים: אדום, צהוב וירוק - חתוכים לפרוסות דקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלי שיפקה גדולים , חתוכים לטבעות
  • 2-1 נקניקיות מרגז חתוכות לנתחים
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • חופן נענע קצוצה
  • שמן זית

להגשה

  • טחינה
  • לחמניית בגט קטנה

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  2. מוסיפים את הפלפלים המתוקים והשום ומערבבים כמה שניות.
  3. מוספים את העגבניות, ממליחים ומוסיפים פפריקה, טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים ומוסיפים את פלפלי השיפקה ואת הנקניקיות מבשלים יחד כ-5 דקות.
  4. יוצרים גומות, מוסיפים לתוכן את הביצים ומפזרים עליהן מעט מלח. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהביצים עשויות.
  5. כשהביצים מוכנות מפזרים מעל נענע ומגישים לצד טחינה ולחמנייה.

עוף בטמפורה עם צ'יפס ואיולי בזיליקום

מתכון של ליהי צפנת

המרכיבים

  • 4-3 רצועות חזה עוף בטמפ' החדר
  • 6-5 תפוחי אדמה קטנים (או 2 גדולים)
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • שמן קנולה לטיגון עמוק

לאיולי

  • 2חלמונים
  • 400 מ"ל שמן קנולה
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית חרדל
  • קורט מלח
  • 4 כפות בזיליקום קצוץ

לטמפורה

  • 1 כוס אבקת טמפורה
  • עד כוס מים קרים

אופן ההכנה

1. האיולי: מכניסים את כל מרכיבי האיולי מלבד השמן והבזיליקום למעבד מזון. ממוזגים לאט לאט את השמן למעבד המזון. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ, מערבבים היטב ומניחים בצד.

2. חותכים תפו"א לקוביות, משרים במים קרים להוצאת העמילן ולאחר מכן מבשלים במים עד ריכוך חלקי. מסננים ומניחים לייבוש כמה דקות במסננת.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים ומטגנים את תפוחי האדמה המרוככים טיגון ראשון של כ-2-3 דקות.

4. בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה: מוסיפים לאבקה מים קרים (עד כוס) תוך כדי בחישה עד לקבלת עיסה אחידה ולא נוזלית מדי.

5. מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומעבירים למסננת. מניחים בצד עד לרגע ההגשה. מקמחים את רצועות חזה העוף, טובלים בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן עמוק כ-2 דקות עד שרצועות העוף משנות מעט את צבען. מניחים בצד.

6. מחזירים את רצועות החזה עוף לטבילה נוספת בבלילת הטמפורה ומחזירים לטיגון נוסף כדקה-שתיים. מחזירים את הצ'יפס לטיגון נוסף של כדקה, עד שהם משחימים.

7. הגשה: מניחים בצלחת צ'יפס, רצועות עוף בטמפורה ומעטרים ברוטב איולי בזיליקום.