גולש עוף ושעועית

המרכיבים

  • 10 שוקי עוף
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 מקל סלרי פרוס
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
  • 2 תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן לטיגון
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מטגנים את שוקי העוף כ-10 דקות ומעבירים לצלחת.
  2. מכניסים לסיר את הירקות מלבד תפ"א ומטגנים כ-10 דקות.
  3. מוסיפים פפריקה ורסק עגבניות ומחזירים את שוקי העוף.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים, מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
  5. מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות.

חזה עוף על סלט מעושן של עדשים שחורות

המרכיבים

  • 3 חזות עוף
  • שמן זית
  • 300 גרם עדשים שחורות
  • בצל ירוק
  • בצל סגול
  • שום
  • כמון
  • 200 גרם נקניק מעושן
  • עגבניות שרי
  • פטרוזיליה
  • עלי תרד
  • פלפל ירוק חריף - לבחירה
  • טחינה גולמית
  • לימון כבוש
  • מיץ לימון
  • ברוקולי
  • מים רותחים
  • מי קרח

אופן ההכנה

  1. צולים את חזה העוף במחבת פסים. מבשלים את העדשים השחורות אל-דנטה כ-10 דקות.
  2. חותכים את הירקות, עשבי התיבול והנקניק ומערבבים עם העדשים החמות.
  3. בבלנדר מוט מכינים טחינה עם מיץ הלימון והלימונים הכבושים. חולטים ברוקולי חליטה קצרה במים רותחים ואז מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק.

פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום

המרכיבים

  • ספגטי מבושל (מומלץ להשתמש בפסטה מחיטה מלאה כי היא פחות נדבקת בריאה יותר)
  • 5 עגבניות
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • ענף בזיליקום טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2-3 כפיות שום כתוש

אופן ההכנה

  1. חותכים את העגבניות לריבועים קטנים.
  2. קוצצים את גבעולי הבצל הירוק לטבעות ואת עלי הבזיליקום לרצועות ארוכות.
  3. שמים בקערה שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור, מלח. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות והבצל הירוק.
  4. מניחים את הפסטה המבושלת בקערה ומפזרים מעל את הרוטב.

עגבניות ממולאות מוגשות עם חזה עוף ורוטב עגבניות

המרכיבים

  • 1 כוס אורז שעבר חצי בישול
  • 3 עגבניות
  • 1 בצל קצוץ
  • עלי בזיליקום
  • 1-2 יח' חזה עוף חתוכים לרצועות

לרוטב

  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • שמן

אופן ההכנה

  1. חותכים את הראש של כל עגבנייה ומרוקנים את תוכנן עם כף.
  2. מכניסים לקערה אורז עם בצל קצוץ, מלח, פלפל ומעט בזיליקום ומערבבים הכול יחד.
  3. עם התערובת שקיבלנו ממלאים כל אחת מהעגבניות.
  4. מושחים את רצועות חזה העוף בשמן, מפזרים מלח ופלפל ומניחים מעל כל עגבנייה ממולאת.
  5. מכניסים את העגבניות הממולאות ואת חזה העוף לאפייה בתנור למשך 10 דקות.
  6. הרוטב: חותכים עגבניות, בצל ושום, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים מס' דקות.