גולש עוף ושעועית
המרכיבים
- 10 שוקי עוף
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 מקל סלרי פרוס
- 10 שיני שום קלופות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 2 תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות
- שמן לטיגון
- 150 גרם רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
- מעט פלפל שחור
- 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
- מלח
אופן ההכנה
- מטגנים את שוקי העוף כ-10 דקות ומעבירים לצלחת.
- מכניסים לסיר את הירקות מלבד תפ"א ומטגנים כ-10 דקות.
- מוסיפים פפריקה ורסק עגבניות ומחזירים את שוקי העוף.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים, מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
- מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות.
חזה עוף על סלט מעושן של עדשים שחורות
המרכיבים
- 3 חזות עוף
- שמן זית
- 300 גרם עדשים שחורות
- בצל ירוק
- בצל סגול
- שום
- כמון
- 200 גרם נקניק מעושן
- עגבניות שרי
- פטרוזיליה
- עלי תרד
- פלפל ירוק חריף - לבחירה
- טחינה גולמית
- לימון כבוש
- מיץ לימון
- ברוקולי
- מים רותחים
- מי קרח
אופן ההכנה
- צולים את חזה העוף במחבת פסים. מבשלים את העדשים השחורות אל-דנטה כ-10 דקות.
- חותכים את הירקות, עשבי התיבול והנקניק ומערבבים עם העדשים החמות.
- בבלנדר מוט מכינים טחינה עם מיץ הלימון והלימונים הכבושים. חולטים ברוקולי חליטה קצרה במים רותחים ואז מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק.
פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום
המרכיבים
- ספגטי מבושל (מומלץ להשתמש בפסטה מחיטה מלאה כי היא פחות נדבקת בריאה יותר)
- 5 עגבניות
- 4 גבעולי בצל ירוק
- ענף בזיליקום טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
- 2-3 כפיות שום כתוש
אופן ההכנה
- חותכים את העגבניות לריבועים קטנים.
- קוצצים את גבעולי הבצל הירוק לטבעות ואת עלי הבזיליקום לרצועות ארוכות.
- שמים בקערה שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור, מלח. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות והבצל הירוק.
- מניחים את הפסטה המבושלת בקערה ומפזרים מעל את הרוטב.
עגבניות ממולאות מוגשות עם חזה עוף ורוטב עגבניות
המרכיבים
- 1 כוס אורז שעבר חצי בישול
- 3 עגבניות
- 1 בצל קצוץ
- עלי בזיליקום
- 1-2 יח' חזה עוף חתוכים לרצועות
לרוטב
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל
- שמן
אופן ההכנה
- חותכים את הראש של כל עגבנייה ומרוקנים את תוכנן עם כף.
- מכניסים לקערה אורז עם בצל קצוץ, מלח, פלפל ומעט בזיליקום ומערבבים הכול יחד.
- עם התערובת שקיבלנו ממלאים כל אחת מהעגבניות.
- מושחים את רצועות חזה העוף בשמן, מפזרים מלח ופלפל ומניחים מעל כל עגבנייה ממולאת.
- מכניסים את העגבניות הממולאות ואת חזה העוף לאפייה בתנור למשך 10 דקות.
- הרוטב: חותכים עגבניות, בצל ושום, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים מס' דקות.